maanantai 28. helmikuuta 2011

vähän turhan viilee..

Meiltä lähtiessä reeneihin -12. Espoosta kotiin lähtiessä -21. Tuli myös mieleen että miksi ihmeessä meillä on reenivuoro kylmässä hallissa kun ihan lähellä ois ei törkeen paljon kalliimpi sporttikoirakin. Reenit videolle, auttaa taas itteä niin paljon ku voi jälkikäteen katella ja analysoida. Kuvaaja oli ohjeistettu oikein ja sain myös kaipaamani nähtävää siitä että miltä koirat näyttää kun niitä kiittää/palkkaa, liikkeiden väleissä ja aloittaessa yms.
Ei mitää paikkamakuita yms. kyllä tarennut tekemään. Molemmilla koirilla maahanmenot oli vähän tavallista nihkeempiä. Syytän pakkasta..

Semppahemppa

Oli ihan pätevä. Suurimmassa osassa. Tehtii ekana yks ruutuunmeno kun se oli siinä. Aika läheltä ja ilman alustoja tai mitään. Se meni sinne?! Eikä ihan törkeetä mateluvauhtia? What? Isot bileet ja ei enempää siitä aiheesta.

Seuraamista, tää alkaa toistaa jo itteään "oli ihan kiva noinniiku alokasluokkaa ajatellen, kerran pari ehkä harhaantu, pysähtymiset oli ihan jees, joku niistä vähän hidas, vasemmalle käännöksiin tarttis takapään". Noitten lisäks oikeelle käännökset paikallaan mitkä on toiminut kotona ei nyt ollukaa muistissa mutta peruutti ihan kivasti kun ei sitä varsinaisesti oo pahemmin harjotellut sitten viime ohjatun kurssin. Ku vertailukohtana on hyppyloikkapomppuiiiksviiks-Sara niin Sempan on aika helppo olla hyvä näissä :) Viimeaikoija enemmän se kyllä taas loikki mutta siihen oli aika selkee syy hanskoissa joita en siis yleensä pidä mutta nyt oli pakko.

Maahan taisi mennä vasta tokalla käskyllä ja vartalonkäännöllä. Sekin oli nyt vaikeeta. Meillon jäävä-ongelma Selman kanssa ihan selkeesit. Kun mä oon sen eessä ni on kannattavaa tehä asennonvaihtotemppuja mutta sivulla ollessa nami tulis sen mielestä varmaan todennäkösimmin multa jos roikkus mukana?Maahamenoihin lisää reeniä, ne on kuiteski ihan jossain vaiheessa, seisomisen kanssa mun pitäs nyt vissiin uskoa että se vaan ei osaa pysähtyä, ei niin mitenkään, ja alottaa se kokonaan alusta. Seistä se kyllä osaa, ainoo että ennakoi aika helposti sivulle siirtymisen perusasennon, niitä pitää ottaa erikseen muutenki ku esteen takana niin että palkka seisomisesta.

Luoksetulo muuten kiva mutta lopussa hyppi taas sitä mun hanskaa ja tuli sitten perusasentoon loikka kerrallaan.. Hyppy oli muuten mielestäni varsin bra mutta se peruasennon ennakointi. Ei muuten hypännyt kertaakaan itsenäisesti hyppyä :)

Liikkeiden välit oli aika kivat, ei se silleen ihan mukana roiku ku Sara, mutta toisaalta vaikka se on väljempi ja ei niin intensiivinen niin se ei ole myöskään menossa tekemään mitään muuta. Hirveen kuuliainen ja kiltti. Nyt ku oon taas muistanu reenata Sempan kanssa vähän enempi niin oon alkanut tykätä sen kanssa reenaamisesta enempi. Se on jotenkin semmoinen kun yrittää kyllä, ja miettii että mitä nyt pitää tehdä, siinä missä Sara vaan huitoo jotain mahollisimman nopee. Ainoo ongelma tässä ilmeisesti on se että minä en osaa kertoa Selmalle kaikkien juttuja ideoita niin hyvin.

Hinkattiin vähän sitä seisomista ja tehtiin esteen takana viereen palailuja yms. Aika lyhyt reeni, sormet oli vielä elossa ku lopetettiin. Ja mikä oli kivaa niin Selman käy siihen-jutut toimi kanssa sen lyhyen hetken mitä viitin teettää niin oikein hyvin! Kaikki on jotenki helppoa ja lepposaa kun se on hiljaa :)

Sempan videot

Hihnassa seuraaminen - voi loiks loiks. Lopussa, seuraavaa alottaessa kans kiva että kun se istahtaa perusasentoon snadisti liian taakse niin joku sanoo sille "hyvä". Örhmh. Jos jotain hyvää, ni tykkään oikeelle käännöksistä ja ne pysähtymiset tällä videolla oli aika nätit.

Vapaana seuraaminen - loiks loiks linja jatkuu. Harhaantuu ekan perusasennon. Sitä pitää reenata, meen kokeessa ihan paniikkiin ku eka perusasento seuraamisessa jää ottamatta. Juoksussa kontakti tipahtelee. Ja seilaa ja seilaa sen jälkeenki. Ei oikei jaksas kahta pätkää putkeen? Kommentoijilla on tyhmät jutut. Ei hajuakaan mihin marko viittaa hannelepörsti-kaaviolla.

Edit. kah mulla on jäänyt bloggaaminen sitten kesken nyt en tietty muista enää oikein mitään.

Sara oli vähän pöpinä. Käytiin iltapäivälenkin sijasta vaan lyhyt lenkki ennen reenejä ku oliki niin kylmä. Ei hei näitä enää enempää että normaalia vähemmällä aktiviteetillä Saran suosikkihalliin.

Hyppynoudossa marko analysoi mun kaa kun nyt meni takastulohyppy ohi vinon kapulan vastakkaiselta puolelta että se on joku kuminauhajuttu. Ja tulin siihen tulokseen että se liikerata että mennen tullen hypätään ei oo vielä tarpeeks muistissa eli teetätän vastedes niin ainakin jonkin aikaa että en tee pelkkää palautusta vaan koko hommaa ja niin että autan vartaloavuin tulemaan takaisin jos meinaa mennä ohi.

Käy-siihen oottamiset suju ihan hyvin. Sara ei mekastanut ootellessa, se mekasti tehdessä... Hyppynutoon lähettiin kiljumalla samoin kuin ruutuun. Jeejee. Pitänee ny vaa luottaa siihen että eihän se koetilanteessa sentäs ihan niin intona ole.

Ruutu oli taas jotenki ongelmallinen. Kutsuin pari kertaa Saran takasin niin se sitten oli sitä mieltä että sehän on paljon kivempi temppu se missä juostaan ruutuun ja seistään hetki ja sitte juostaan mun luokse sivulle. Videolta oli ihan kauheeta katottavaa kun mä en osaa reagoida tarpeeks nopee ja se kerkee tehä vaikka mitä aina ennen ku ees tajuan. Mut jos jotain positiivistä niin tosi hienosti se ruudun osas hakee vaikka linjalla oli muita koiria ja kaikkee. Ruudussa maahanmenoa pitäs ottaa nyt vähän enemmän, vähän kyselee että oikeestiko. Ja sitte kun ruudussa on nauhat niin jos pyydän korjaamaan niin haluis hakeutua koskemaan sitä etunauhaa tassulla. Aargh. Pitää muistaa laittaa nauhat usein! Vois tehä nauhoilla ja alustalla.

Luoksetulon stopit ei ylläriksi taas toiminut. Siit pallosta vois olla suurempi ilo jos se oikeesti joskus lentäs toivottuun kohtaan...Seuraaminen oli epätarkkaa ja vähä äänekästä. Peruutti tosin suoraan. Juosten seuraaminen äänetöntä ja fiilikseltä paljo kivempi ja rennompi.

Liikkeestä istuminen oli vino ku istahti niin kauheella tarmolla niin nopeena. Tein vielä jäävät sillee niiku ilman merkkejä mut vähän liikkeen suuntasesti. Ja taas kaikki oikein ja hienosti. Sarkki on aika hyvä tässä :) Pysymistä taaksepalatessa vois vahvistella erikseen, eteski seisomisessa. Intopinkeenä on sen näkönen että vois saaha päähänsä kääntyä vaikka 180 astetta yhellä hypäyksellä. Nyt ei tehny niin.

Piti tehä vielä kaukoja takapalkalla ja metsku mutta jäi tekemättä ku sormista lähti tunto.

Mietin vähän että tohonki halliin tavallista isompi ylivire saatto olla joltai osin tekemistä ton kylmänki kanssa. Sara on nyt kylmällä ollut lenkeillä vähän hullu. Juoksee minkä kerkeeä. Ja kovaa ja koko aika. Joka kerta haisteltuaan lähtee siitä eteenpäin täysiä ja unohtaa (?) ilmeisesti olevansa hihnassa joka kerta...

Sisällä Semppa on hinkannut jääviä ja niissä välillä näkyy jotain toivonpilkahdusta, pysyminen aineski on hyvää.. Mitä ny seisomisen lopussa edelleen ennakois mielellään perusasennon. Ja vähän seuraamista sun muuta. Oikeelle käännökset paikallaan on tosi kivoja. Sara on hinkannut sisällä käännöksiä ja askelia peilin eessä. Pystyn ilmeisesti aika paljon omalla olemuksella, siis ainakin kotona sisällä, vaikuttamaan siihen että tartteeko sen metelöidä askelissa vai ei. Siisteiltä ja näteiltä ne ei näytä vieläkään :) Peruuttamisessa menee helposti mua kovempaa mutta korjaa sen erusasennon kuiteski oikeeseen kohtaan.

Sara on myös hinkannut kaukoja takapalkalla joka tuntuu köhköh toimivan ihan mielettömän hyvin, hienoa että kesti niin kauan ennen ku viittin ees kokeilla... Maks. 2 vaihtoo on tehty vaan kerrallaan. Kauemmas mennessä tekniikka prakaa tosi helposti mutta se ei silti siirry eteenpäin, paitsi seisomasta maahanmenossa kun läsähtää. Tommosilla vaihdoilla, siis kun saa niitä sen tarvittavan määrän ja etäisyyden niin saattas ehkä kokeessa saada jo pari pistettäkin. Ehkä. Katoin jotain videota joku päivä ja pongasin tosi hyvän käsimerkin s-m vaihtoon ja kun saan sen tehtyä oikein niin Sara sai tehtyä jo kauempaa oikeaoppisen maahanmenon.

Ei kommentteja: