maanantai 7. helmikuuta 2011

parkkistokot

Oon ahkera kirjaa reenei tänne ylös, huomasin just että paperiset reenivihkot on menossa jossain tammikuun puolen välin paikkeilla..

Molemmat koirat teki vuorotellen kaks satsia mutta en nyt jaksa sen kummemmin eritellä. Muuta kun että eka satsiin Sara oli tosi kiva, toinen vähän kuumotti ja tuli hauhau-keskustelu..

En tiiä johtuuko Sempan juoksuista mutta se oli vähän löysä. Vaikka kovasti yritän niin en voi sille mitään että vertaan sitä koko aika Saraan ja melkein tuskastun kun ei puhuta ihan niin kauheen hyvin samaa kieltä. Tai Sara kiipee vaikka puhun jos vaan onnistuu kertomaan sen sille, Selmalla ei ehkä oo ees motivaatio ihan niin korkee..

Semppa teki kyllä tosi hyvää seuraamista. Vähän se pitää päätä mun jalkaa vasten ja kääntää takapuolta ulospäin mutta tässä vaiheessa niin tehkööt mun puolesta niin, se oli aika makee kun pitemmässä pätkässä ei tipahtanut kontakti kertaakaan ja se pysyi siinä jalassa kiinni. Tää oli kivaa ja hyvää! Se tekee myös esim. sivuaskelia ihan sillä että on siinä paikallan, Saran kanssa se ei vaan onnaa niin.

Toinen hyvä oli paikkamakuu. Tehtiin mun päässälasku sekunneilla joku 1min 30s. Jollain about alo-matkalla. Alussa kyllä pää pyöri aika paljon mutta rauhottu loppua kohti. Pysy hyvin maassa viereen palatessa. Tehtiin perään vielä hyvin lyhyt istuminen, käväsin pari sekuntia piilossa auton takana niin että näin sen. Istui oikein hyvin ja kesti tosi kivasti kun palasin taakse, ei töpötellyt vaikka yleensä sille se töpöttely on tosi luontaista.

Maasta sivulle nousuja ja maahanmenoja otettiin erikseen. Tänään oli taas sellainen päivä että nous oikein pinkeenä perusasentoon mutta maahanmenoon ois tarttenu apujakin (ja seuraamisen perusasennot ei ollut hitaita) Ihme koira, meiän ongelmat vaihtelee ihan parin päivän välein reenaamatta kuitenkaan niitä entisiä ongelmia..

Ei niin kivaa, sanoi hauhau kun selän takana meni mies sukset olalla. No tuli vähän yllättäen taas mutta ei ois tarttenut, eteskää ku se jo sillo yhel kertaa saman parkkiksel sai slaagit.

Luoksetulossa se perusasentoon tulo on ny ollu vähän hatara, auttelin nyt sitte vähän kädellä ohjaamalla.

Liikkeestä seisominen on kadonnut kokonaan. Seiso käskyllä ainoastaan se vähän jätättää ja alkaa hiipimään. Sen jälkeen tarjoo maahanmenoa. Mietin jo että ehkä se "seiso" on sen mielestä liian samanlainen kuin seuraa kun alkaa samalla kirjaimella ja vaihetaan nyt tähän "top". Ja opetellaan kokonaan alusta..

Pari kapulan kanssa sivulle tulo harjotusta. En osaa olla korjaamatta kun jää rassu vähän vinoon. Pitäs ny ehkä tässä vaiheessa olla tyytyväinen että se ylipäätään tulee vähän kohilleen.

Mut voi taivas että se oli hidas. Kapulan kanssa tuli yhen kerran kokonaan ravaten. Luoksetulossa vaihtoi raville kaks metriä ennen mua. Ja just noita tehtiin kun Sara oli ollut välissä reenaamassa. Pitää ottaa jatkossa Semppa aina ensin. Kun se on kumminkin ihan innoissaan tekemässä ja sitten mä vaan mietin että ei ei ei näin.

Sarkki sitten. Se ois varmaan jonkun taitavamman ohjaajan kanssa ollut jo valio aikapäiviä. Toinen oli taas vähän hyvis.

Ekalla ulosmenolla se oli ihan hiljaa ei piipannut ei haukkunut, oli vaan innoissaan ja pyöri ja tuijotteli silmiin (!!) Tehtiin aluks kastelukannun kiertämistä. Yritin pakottaa itteni tekemään tosi paljon läpijuoksuja ja vain vähän stoppeja. Ois voinu olla enempikin, läpijuoksuja.  Maahanmenot oli makeet. Hiekotuskivet vaan lenteli. Seisomisiakin tuli oikeesti pari ihan hyvää. Se vaan meinaa aina mennä vähän niin että kierrätyksillä se ennakoi ihan kauheesti ja suoralla sitten vaan posottas täysiä eteenpäin. Mikä toimi ihan kivasti stopeissa niin se että pysähtymisestä lähetin sen uudestaan kiertämään.

Sitten sai olla käy siihen-käskyn alla kun vein kastelukannua takaisin. Yhteensä tehtiin varmaan 7-10 käy siihen-harjotusta ja yhessäkään ei kuulunut äännähdystäkään. Juttelin ääneen itekseni. Ja kattelin ihan muualle ku Saraan.

Käytiin tekee naapuritalon lasioven eessä peilistä perusasentoa naksulla niin että se ois korjannut sen kaulan asentoa eikä kenottanut. Meinas vähän kuumua joten ei tehty kauheen montaa. Hitto ku on niin paljon lunta että mitään käännöksiä mahu tekemään tossa peilillä kun polku ovelle on just just meiän levynen nyt kun on paljon lunta. Tulis jo kevät!

Parasta koko reenissä: Metallinouto, ei niinkää sen noudon mutta häiriön takia. Heitin jo kapulan ku huomasin että suoraan eestä kävelee meitä kohti joku jäbä huppu päässä, aattelin eka oottaa että se menee ohi mutta sitte aattelin että pitää luottaa koiraan että se osaa ja osashan se. Ei välittänyt tippaakaan koko tyypistä vaan kävi reippaasti hakemassa kapulan sen nenän eestä. Vitsit. Olin aikonut tehä sivulletuloja kapulan kanssa mutta en sit voinut ku oli niin huippu ja piti lopettaa siihen.

Aika alussa tehtiin paikkamakuu meiän terassilla niin että kävin viemässä roskat. Mitä ny lumessa näky jälkiä, tai siis ei näkynyt, niin näyttäisi olleen liikkumatta koko ajan ja oli niin levollisen näkönen että en voi uskoa piipanneen. Tosi hyvä. Ja aineski vaikeutettu matkan puolesta ja helpotettu ku tuttu paikka. Istuminen tehtiin tosi nopee keskellä parkkista. Ei nostanut tassua kun menin taakse mutta ihan ku ois kääntynyt vähän. Ääh.

Tein semmosen "en ole oikeastaan ees lukenut" uuden idarin sääntöjä -idarin ilman törppöjä. Asennot oli I-S-M. Kaikki asennot oikein. Maahanmenossa pompahti tai nytkähti siinä paikallaan kun kävelin ohi mennäkseni taakse, niiku se joskus teki sitä about maassa maaten käänty nenä toiseen suuntaan niin ihan ku ois ollut aikomassa tehä niin mutta päättänyt sitten että ei teekään.

Seuraamisosiossa käännöksiä paikallaan. Vasemmalle on hyviä, tai kohtalaisia, oikeelle kaipaa kyllä superpaljon reeniä. Tehtiin namiavusteisesti ja saatiin ihan ookoita, eikä ees kuumunut ihan kauheesti.

Tehtiinköhän jotain muuta, en muista. Oli kyllä taas niin superkoira että oikein pelottaa että kun se on vaan aina parempi ja parempi niin koska tulee stoppi siihen. Entä jos se jokupäivä vaan lopettaa tekemästä? Lähtee kesken reenien jonnekin nuuskimaan ja hylkää mut yksin kentälle?

Loppuun vähän talvisia kuvia eiliseltä lenkiltä, en muka ehtinyt ees reenamaan kun piti vaan ulkoiluttaa koiria ja kameraa :)









2 kommenttia:

tuija kirjoitti...

Kateellisena lueskelen kun sä jaksat treenata tokoa niin usein :) Tosta Saran ja Selman välisestä erosta, mä olen jo nyt huomannut että tulee varmaan olemaan ihan eri opettaa Jeccua kuin Cassua. Cassu on semmonen älykkö kans ja tajuaa heti kerrasta melkein aina mitä tarkottaa jos osaa itse kertoa selkeästi. Sen takia ei voi treenata yhellä kertaa esim. liikkeestä seisomista kuin tasan kerran, seuraavalla kerralla jo sit himmailee valmiiks kun aattelee et kohta tässä taas pysähytään. Se ei höntyile ja miettii ihan selvästi aina mitä sille sanotaan. Ollu pentuna jo sellainen harkitseva/ajatteleva, Jeccu vaikuttais siltä että ruoalla sen saa tekemään mitä vaan kunhan sen saa tajuamaan mitä haluaa eikä roiku kädessä ruoan toivossa :)

Sanna kirjoitti...

no emmä ny väittäs että usein :D .. kun pitäs yrittää reenaa 5krt viikossa ja yritänki ja se aina valuu johonki 2-3 krt..

ja vaikka erilaiset koirat onki varmaan oikeesti onki ennemmin rikkaus niin kyllähän sitä välillä (usein) miettii että eikö vois vaan saada toisen saran ja osais tehdä oikein tehdyt asiat sen kanssa edelleen oikein ja korjata väärin tehdyt :) kun sitten toisen kanssa joutuu ihan oikeesti miettimään et mitenkäs tämä koira nyt toimisikaan..


teiän jeccu vaikuttaa kyllä mainiolta tapaukselta! kiva nähä mitä siitä vielä tuleekaan isona!