perjantai 4. helmikuuta 2011

tokoilut sporttikoiralla

Ostettiin oikee luksusvuoro pe 18-19 ku myynnissä oli. Mä oon kyllä nii ihastunut tohon Sporttikoirahalliin. Ihana valoisa ja sopivan lämmin ja kaikkee. Pohjaki on kiva. Harmi kun sieltä on kaikki paitsi yövuorot kutakuinkin vakiovuoroista varattuja.

Laitettiin iso puoli puokkiin, toiselle puolelle jäi pätkä edellisten radasta & hyppysarja, toiselle puolella ihan kohtuu kokonen tokokenttä. Tokoilut vaan Sarkkiselle, Selmalla on juoksut ja sen joutuessa pitämään ällöjä pöksyjä en ajatellut käyttää vuorosta aikaa siihen että harjoiteltas istumista..

Mulla oli loistavan järjestelmällisesti reeni mukana paperilla. Hyvä mä!

Autosta ulostuminen oli vähä huono. Piti haukkua ku Selma ja Marko oli jo lähteny kävelee. Pari hauta ja ku ei päässy niil eteenpäin ja oli sekan hiljaa ni pyysiin luokse ja sitte nami kädessä vähän matkaa ja sit sai kaahottaa. Sitten vielä takas autoon ku ooteltiin edellisen vuoron loppua ja kävin tekee kehän.

Toinen autosta tuli oli paljon parempi ja ihan hiljanen mutta voi että kun olisi ollut pakko juosta hallin ovelle joka oli siis ihan vieressä, "tänne me mennään, tiiän että mennään tänne, oon käynyt täällä, tämä ovi tämä ovi, ai mitä? no tuun sinne, nyt sit täysii tonne ovelle" jne.. Taisin antaa vähän periks kun vuoro oli kallis ja aika rajallinen... Mut jos jotai kivaa ni ei karannut moikkaamaan Markoa vaik se oli aidan takana toisella puolella.

Alotettiin siivekkeen kiertämisellä. Yritin tehä paljon läpijuoksuja, niitä pitäs tehä silti paljon enemmän. Sara ennakoi niin maan kauheesti. Teki tosi hienon silleen että teki eka stopin ja sitte lähti taas kohti ja teki maahanmenon samalla suoralla ilman ainuttakana käskyä... Ennakointiin tuntu vähän auttavan kun lisäsin kierrätykseen toisen siivekkeen toiseen suuntaan, niin että se ei tiennyt minne mennään ja mitä tehdään seuraavaksi. Ainoo vaan että ruutu osu vähä matkan varrelle ja senki törppöjä piti kiertää matkalla.

Tää kierrätyksillä alottaminen toimii niiiiin hyvin.

Vähän luoksetuloo. En osaa antaa käskyy tarpeeks ajoissa. Maahanmenot valu tavallista enemmän ja seisomiset vähä tavallista vähemmän. Pitäs tehä niitä rekkajuttuja tai jotai. Tai takapalkkaa.Tai lentävää namia seisomisiin.

Paikkamakuussa kuului yksi piip ja sitten kävi murjottamaan ja käänty samalla vinoon kun mun piilo oli vinossa (olin kyykkimässä väliaidan takana reunassa ) Jotai palkkaa näkyviin suoraan eteen vaikka mä meen vinoon? Palaamista eri paikasta ku mihin menin? Yritin palata toisesta reunasta ja siirtyä kyykkimällä toiseen reunaan väliaitaa. Vähä huono idea ku keskellä aidassa oli kolo ja Sara muutenki vissii vähä ihmeissää että mitä värkkään kun kuuleehan se kun liikun ja nousi sitten istumaan kun kurkotteli nähdäkseen mitä siellä aidan takana teen. Käskin maahan ja palasin hetken kuluttua toista kautta kehuen vapauttamaan. Tehtiin uus niin että mä en tehnyt mitään idioottitemppuja (tietty kun se seuras että mitä ihmettä mä teen nin eipä ainakaan piipannut...) ja menin keskeltä niin oli oikein hieno suora ja kaiken lisäksi hiljainen. Mutta periaatteessahan sen pitäs kestää maassa vaikka mä värkkäisin vaikka mitä, eli tässä ku ei oo ihan heti kokeita tulossa niin voisi noita häiriöitä munkin aiheuttamina harjotella lisää. Ja sivulle nousu jommassa kummassa oli vähän vajaa. Erikseen muistettava reenaa taas!

Tein kaks istumista eri paikoissa. Toisessa niin että jätin lelun sen eteen sillee oikee näyttävästi että kattelis sitä lelua kun poistuin reilusti sivuun, oli niin että oikeelle puolelle jäi aksat ja kaikki. Ei ihan hirveesti kiinnostanut, mutta ehkä joskus jatkossa kun sitten viereen palatessa (ei nostanut sitä yhtä tassua jee!) vapautin lelulle ja sitten leikittiin yhdessä. Vähän tarttui leluun ja oli intona. Tarkotus oli olla pallo mukana mutta en lähtiessä löytänyt.. Toinen istuminen niin että jätin namin matkan päähän eteen. Tuijotti edelleen aika paljon siihen suuntaan mihin mä lähin ku lähin nyt niiku vinosti taakse mutta aika paljon myös suoraan eteenpäin. Tulin sitten häiriköimään ja juoksentelin ympäriinsä ja läpsyttelin käsiä ja juoksin melkein Saraa päinkin ja se vaan pysyi aloillaan rauhallisena. Aika kiva.

Mulla oli oikee ruutunauhat mukana ja oli aika hyvä ollaki.. Näköjään mun askelmitalla kolme metriä jää snadisti vajaaks.. No eipä mennyt koira kertaakaan takaa yli. Tehtiin eri paikoista ruutuun siirtymisiä molemmilta sivuilta ja takaa. Oli aika taitava. Tai ainakin sirtyi suoraan suht koht keskelle ruutua kun vaan sanoin että "ruutu". Lopuksi vielä yks lähetys niin että alusta oli siellä. Ainiin, eka lähetyksellä loikkas ruutunauhojen yli mennessä sisään. Enempi reeniä nauhoilla siis.

Metalli, tein pitkästä aikaa useemman kun sen yhden kokonaisen. Eka oli jotenki nihkee verrattuna viimisimpii supereihin, liekö johtu siitä kun kapula pomppas heitosta reunassa olleiden vinokeppien väliin ja se piti sieltä käydä kalastelemassa oli jonku sadasosan ei niin varma tuodessaan kun nyt on ollut. Tehtiin yks niin että huusin "jes" (se on sen semmonen riittää- vapautus käsky) kun oli ottanut kapulan ja lähti tuomaan kovaa. Siihen perään yks kokonainen joka oli taas aika kiva. Ja voi että se tuli hienosti sivulle. Oikei tarkkana ja ihan lähelle. Onko siitä ollu oikeesti hyötyä ku on tehty kapulan tuonti reeniä sisällä?

Sitten sai odotella pitemmän aikaa käy siihen -käskyllä maassa kun juttelin Päivin ja Markon kaa ja pääs tekemään sitten välissä parit hyppysarjat.

Sen jälkeen taas makoiltiin maassa odottelemassa ja sitten kun hallista löytyi tokoeste niin piti taas vierasta estettä kokeilla. Ja johan se meiän uus ongelma pompsahti esiin. Eka piti kiertää mennessä hyppy ja hypätä vaan takasin. Äääh. Sille pitää ny tehä jotai. Tullu enempi kiertoi ku onnistuneita menoi. Sain taas ylitettyä itteni heittotaidoissa ja yks kapulan heitto pääty matalaan esteeseen, etupuolelle.

Loppuun kaukoja ihan vähän pitemmältä matkalta. I-M-S. Ekassa yrityksessä alku hyvin mutta seisomaan noustessa liikku ainakin toinen etutassu. Ei ollut ketään vahtimassa niin tarkkaan en nähnyt. Otettiin sitte M-S uudestaan ja oli taas nousemassa ylös jo pelkällä sisäänhengittämisellä. Kolmas oli aika hyvä.

Piti ottaa seuraamista lopuksi mutta seuraavat reenaajat tuli sitten hallin sisäovelle seisomaan. Kysymään että joko saa tulla, olin silleen että aij anteeks onko meillä mennyt yli ja aloin pikapikaa lopettelee. Sitte se oli silleen että eiku kahta vailla. No lähettiin pikapikaa ja lähtiessä katottiin että hallin kello oli viittä vaille tasan. Oltiin menty ovesta ulos ja jo autoilla kun sinne meni porukkaa vielä sisään. Vähän ajan päästä joku tuli huutamaan ovesta että "oven saa laittaa kiinnikin" vaikka oltiin siis oltu jo kaukana ku suurin osa niistä vielä oli itte oven välissä... Kaikenlaista porukkaa sitä aina mahtuu... Se mitä ehittiin pari askelta seuraamista tehä niin askeleet oikeelle oli tosi kivat!

Sarkki oli muutenki tänään aika ertyisen mahtis reenikaveri. Tommosen kanssa uskaltaisin jo kokeeseenki taas :)

Huomenna sitten KoiraExpoon, sunnuntaina ehdin varmaan hyvin reenailee koirien (etenki Selman!) kanssa kun Marko menee koko päiväks koiraexpoon.

Ei kommentteja: