sunnuntai 19. joulukuuta 2010

tulihan se sieltä!

Eilen vietettiin lauantaipäivästä suurin osa tienpäällä ja loput päivästä -20 asteisella Pieksämäen Hau-Hau hallilla. Ja kyllä kannatti! Tuli se viimeinen puuttuva AVO1 ja vuoden tavoitteet täyttyi.

Halli ei ollut lämmitetty mutta sen yhteydessä oli tosi kiva lämmin katsomo, jossa oli myös aivan mahtava näytöllä näkyvä tulospalvelu jonne kirjattiin liike kerrallaan koirien tulokset! Oma luokka alkoi myöhässä ja oltiin ajoissa paikalla joten odotella saatiin.

Siinä lenkillä käydessä testasin Saran kanssa pihalla olleella tokohypyllä että osaahan se istua siellä esteen takana, viime viikolla kun istui vasta tokakäskyllä. No ei osannut! Eka seisoi ja sitten heitti maahan uudella käskyllä. Sama pari kertaa. Voi äly! Ei kun namia kehiin ja reenaamaan. Onnistuneita toistoja saatiin onneksi kun muistui taas liike mieleen.

Tosi kivaa kokeessa oli myös että oltiin saatu jo etukäteen osallistujalista sähköpostiin ja oli siis jo voinut ennakoida että monensina ollaan, oltiin kolmansia, yksi koira puuttui välistä joten suorittamaan päästiin tokana (aika paras mahdollinen!)

Käytiin siinä odotellessa pyörähtämässä Saran kanssa nopeaan hallin reunassa jo kerran että tämmöinen paikka täällä ois. Pihalla Saraparan tassuja paleli nii kauheesti. Onneks auto pysyi suhtkoht lämpösenä sisältä. Ennen omaa vuoroa kun mentiin hallin puolelle odottelemaan niin ihmettelin että mikäs Saralla on vikana kun se ei haukkunut ollenkaan. Vähän sitten temputeltiin ja tulihan se haukku sieltä sitten. Oisko pitänyt vaan olla tyytyväinen kun toinen oli hiljaa?

Paikallamakuukin oli tosi kiva kun hallissa oli verho jonka taakse mentiin piiloon, ei tarvinut poistua hallin ovesta ulos. Tuomarin puhuttelu oli kehän ulkopuolella, paikalla makuu ryhmiä tuli yhteensä kolme kpl. Sara meinas vähän piippailla.

Sitten liikkeet pisteineen ja selityksineen

Paikalla makaaminen 10 - kehään mentiin nenä maassa, aattelin että haistelkoot nyt menomatkalla ei sitten tartte yksilöliikkeiden aikana. Otin siinä odotellessa paria askelta seuraamista ja vapautin, tuntui aika toimivalta. Istui tosi kivasti hiljaa sivulla. Meni hyvin maahan, videolta katsottuna pää pyörii jonkun verran ja yhdessä välissä haisteli maata mutta noinniiku kokonaisuutena ni mun mielestä se oli tosi levollinen ilmeeltään verrattuna siihen mitä on ollut. Kerran kuulin piiloon tutun kuuloisen piippauksen, mutta ei sitten jatkanut sitä enempää. Luoksekävellessä se kattelee aika paljon vieressä käveleviä ihmisiä kun kaikki lompsii kohti, tämäkin varmaan seurasta siitä kun suurin osa paikkamakuista tehdään yksin. Skarpisti nousi sivulle. Seurauttelin siinä vielä kehästä poistuessa niin että pääsin periaatteessa palkkaamaan siitä kun oli seurannut ja ottanut perusasennon hyvin kun pysähdyin.

Seuraaminen taluttimetta 9 - alussa heitti nenän maahan, tarkasti varmaan että onko täällä kans sitä hevosenpaskaa... Sen jälkeen skarppas ite, loistotyttö, kiitos! Ja loput oli ihan ok. Jokin siinä seuraamisessa mun mielestä mättää ja oon tosi epävarma siitä. Meidän onni oli että tuli alkuun käännöksiä vasemmalle, ne saa sen kivasti skarppaamaan. Juoksuun lähtiessä meinas lähteä sitä törkeetä edistystä mutta korjas (taas!) itte paikan paremmaks. Tein jostain syystä tokan täyskäännöksen oikealta vaikka nykyään on yleensä tehty aina vasemmalta, ööh?! Tuomari sanoi että piste lähti siitä alusta ois vissii muute antanu kympin. Ööh. Kyllä ne kympin saaneet muut koirakot paljon meitä hienommin seuras. Mutta ysi on kyllä kiva! Tää ku yleesä ollu sitä seiskaa. Vaikutti varmaa koko loppukokeen fiiliksee ku olin onnessani että seuraaminen onnistu.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 -normaali

Luoksetulo 8 1/2 - valuu valuu. Käsky "seis" pysäyttää kuiteski nopeemin ku venyvä "seiso", huomasin tänki pihalla ennen kokeen alkua. Jotain tolle ois tehtävä kun käsimerkillä oli niin hyvä ja suullisella ei vaan oo viel oppinut. Ehkä ottaa joku lentävä palkka siihen tueks?!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 1/2 - olenko tehnyt viime viikolla onnistuneita ja fiksuja reenejä tän kanssa?! No oon näköjää! Kahen viime kokeen epäonnistunut liike oli nyt huippuhyvä! Alun seuraamisessa haisto taas maasta jotain roskaa mutta onneks tuli pelastava seiso käsky = jotain tekemistä. Ei kääntyny tippaakaan! Tai kävellyt tai liikkunut! Jee! Huomasin muuten että tosi moni tais jo reenata uutta idaria varten kun trendinä tuntu olevan palata koiran luo siltä toiselta puolelta.

Noutaminen 7 1/2 - no aineski heitin tarpeeks pitkälle. Kapulaan tarttuminen oli hirveestä vauhdista vähän epätarkkaa ja kovaa kun tuli takasinkin niin onnistu istumaan tosi reilusti mun taakse. Videolta katottunu näkyy istuvan siinä oikein polleena ja tyytyväisenä itteensä. Olin fiksu ja en ruvennut korjaamaan että sivulle vaan koska yltin niiltä jalansijoilta ottamaan kapulan niin otin sen sieltä, onnistuminen Saralle eikä niin että ruvetaan korjaamaan jotai typerää asentoa kun toinen on hienosti tuonut kapulan. (enkä myöskään tiennyt yhtään kuinka kovasti siitä rokotettas jos oisin pyytänyt uudestaan sivulle).

Kauko-ohjaus 10 - taas korjattiin kahdessa viime kokeessa epäonnistunut liike! Sara oli skarppina ja ihana ja istumisetkaan ei ollut yhtään vajaita. Sieltä kuului kyllä joku piip mutta yritin näyttää vaan onnelliselta enkä siltä että maailma kaatuu kohta se alkaa haukkumaan. Eikä sitten väistänyt mua kun kävelin luokse eikä alkanut haukkumaan eikä mitään! Kaukojen jälkeen olin sitte itte niiiin helpottunut että Sara tulkitsi sen vissiin niin että ollaan done ja oli ryysäämässä jo kehästä pihalle palkan syöntiin. Vähän piti pyydellä..

Hyppy 9 - no osas taas istua esteen takana! Tuomari vähensi pisteen siitä kun ohjaaja antoi liian hitaasti istu käskyn. No ihan sama, eipä lähde juuri siitä nimenosaisesta asiasta enää Saralta pisteitä mun takia!

Kokonaisvaikutelma 9 - olisi kuulemma muuten antanut kympin mutta vähensi pisteen siitä kaukojen jälkeisesti, lähdetään palkalle ryysäyksestä. Mulla meinas ihan oikeesti tulla itku kun tajusin että saatiin nyt se ykkönen. Alunperin sen ei pitänyt olla isokaan juttu mutta viime viikonlopun hevosenpaskaepisodin jälkeen (vaikka se silloin lähinnä huvittikikin) ykkönen, ja etenkin kokeessa ONNISTUMINEN, tuntui isolta asialta. Voi taitavaa koiraa, en pilannut sen koetta!

1.tulos, 184,5p (meidän enkat tähän mennessä!), 4.sija ->TK2!

Koe videolla

Tuomarina Pauli Härkönen, ei maailman tiukimpia mutta tykkäsin kovasti. Kertoi mistä pisteet lähti mutta ei turhia höpötellyt liikkeiden väleissä. Kisakirjojen jaossa totesi että sen kunniaksi kun on vuoden viimeinen koe niin saattoi jokunen kaksoiskäsky (ei koskenut meitä) ja piippaus (koski meitä) jäädä rokottamatta mutta on kaikki ahkerasti reenanneet sen ansainneet. Kokeessa ja koepaikassa oli tosi kiva ja leppoisa fiilis. Vaikka kisakirjoja jouduttiin aika kauan odottelemaan kun ylituomari tuomaroi vielä kolmen evl-ryhmät paikkamakuut ja istumiset ennen kuin avot sai kisakirjansa... Ykköstuloksia tuli paljon, siellä oli kyllä tosi paljon tosi hyviä koirakoita. Muutamaa katoin suu auki että eikö ne ihan oikeesti tee yhtään pientäkään virhettä.

Tän vuoden tavoitteet sitten täyttyi! Keväällä sitten voittajaan, päästään reenaamaan oikeesti kivoja asioita! Tosin riittää sitä pikkutarkkaakin reenattavaa, Seuraaminen ja kaukot on ihan hemmetin kaukana siitä että kehtaisi mennä kokeeseen edes kokeilemaan. Ja tunnari on vielä kesken, tosin jäi syksyllä hyvään vaiheeseen :) Mutta nyt kelpaa jättää Sara hetkeksi lajitauolle keräämään uutta energiaa että jaksaa jatkossakin komentaa mua antamaan nopeammin ja enemmän palkkaa ja reenata sillä aikaa Sempulan kanssa erittäin tavoitteellisesti ja ahkerasti vihdoinkin se alokasluokka valmiiksi!

Pitää joku päivä kirjoitella blogiin tavoitekatsausta menneeltä ja tulevalta vuodelta!

Ei kommentteja: