sunnuntai 12. joulukuuta 2010

mitä opin tänään?

-Jos tietää että koira on perso hevosenpaskalle ja se tekee yleensä sitä mistä kokee itselleen olevan suurin hyöty sillä hetkellä...niin koiraa ei kannata viedä kokeeseen hevosenpaskamaneesiin. Ehkä sit jos se ois tyyliin opetettu reenaamaa niin että alusta on täynnä nakkeja ja se osais silti..

Eli aika surkuhupaisa näytös tänään. Sarkki sai herkkuaan, Ohjaaja oli ihan jäässä (jäässä & jäässä) yhteistyö oli ehkä jäänyt kotiin :D Tuomari sanoi että koira on semmoinen ILOINEN VEITIKKA.

Paikalla makaaminen 10 - tuomari ei sitten kuullut mun toista käskyä. Aluks Sara oli tosi kivasti skarppina sivulla. Mutta kun kesti ja kesti niin nenä vähän kävi ja sit vaan läks nappaamaan jonku kakkakikkareen parin metrin päästä. Tuli takas kun pyysin. Jäi vähä venkula-asentoon makaamaan. Oli pysynyt kivasti. Ihan oikeasti olisin odottanut että kun tuun takas halliin niin se on jossain hallin perällä ruokailemassa. Tää oli kyllä tosi kiva siis. Alkasinko jo kohta luottaa ees vähän siihen paikkamakuuseen?

Sitten oli se kun kiirehdin hirveellä tohinalla antamaan yhden kämäsen namin ja ottamaan noutokapulan. Kun jätin noutokapulan sihteerien pöydälle niin Sara jotenkin sitä rupes haikailemaan..

Seuraaminen 6 - voi taivas. Kauheinta ihan oikeesti ikinä. Koira unohtui syömään paskaa ja ei meinannut kuulla kun pyysin uudelleen seuraamaan. Tuomarikin jo sanoi että pyydä se vaan jatkamaan. Parani loppua kohti. Mutta yli puolet matkasta siis laahas perässä ja söi. Nice. Olin sentäs antanut aamuruuanki. Tosin onhan hevosenpaska aika harvinaista herkkua täällä kaupungissa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 - no tässäki alussa vähän laahas ja ois varmaan käynyt taas ruokailemaan jos ei ois sitä maahanmenoa tapahtunut.

Luoksetulo 7 1/2 - suullinen käsky käytössä eka kertaa kokeessa. Pitkälle se valu mutta pysähty kuiteski. Parempi tää ku femma jos pelastella halutaan. Mun mielestä matka kokeessa oli jotenki kauheen pitkä?! Yleensä ollu lyhyempi. Kerkes kiihyttää keskikohille jo aika kovan vauhin. Mä olin tosi jäässä jo tässä kohti. En oikee meinannut muistaa millä käskyllä se koira pyydetään luokse, piti miettiä :D

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 1/2 - pyöri. Ei niin pahasti kun Porissa. Tais taas väistää mua ku olin kauhuissani.

Noutaminen 8 1/2 - en oikein tiedä lähtikö pisteet vinosta lopun perusasennosta-taas! vaikka aika reenatessa se on suora. Se vissiin myös tarttu kapulaan jotenki hassusti. Ja mun heitto oli vissiin liian lyhyt. Heitin jostain syystä kohti kattoa. Köh!

Kauko-ohjaus 0 - tähän tekis mieli sanoa ruma sana. Oon nyt muka korjannut sitä ettei haukuta kun noustaan istumaan. Tässä seuraus. Ei sitten noussut tokalla istumisella ylös!!! Kun vasta kolmannella käskyllä. Tosin. Ovelta (koiran selän takaa) kuului kauhea mekkala, koira katteli sinne päin, annoin käskyn kun sillä oli katse ovelle. Käskystä kääns pään, mutta en sitten sillon antanut uutta käskyä vaan odotin kun käänsi taas uudelleen päänsä katsomaan että mitä ovella tapahtuu. Voishan se ohjaajakin ihan oikeesti ees yrittää. Olin sitte vissii ihan hermona kun meni nollille ja luoksepalatessa pomppas omatoimisesti ylös maasta. Tuomari sanoi että ois antanut sen femman tai jotain ilman lopun ylöspomppausta. No kiva.

Estehyppy 8 1/2 - ei istunut ekalla käskyllä esteen takana. Johtuiko se siitä kun oli niin sivussa ja ajattelin mielessäni samalla hetkellä että voi perse ku meni vinoon. Varmaan joo. Varmistelin takas hypyn sanomalla vaan hyppy ja toivoin että tulee sivulle ja tulihan se.

Kokonaisvaikutus 8 1/2 - se iloinen veitikka... Mulla jäi tästä kyllä semmonen olo että JOS ei ois ollu niin kylmä ja ei ois ollu hevosenpaskaa niin mä oisin pystynyt parempaan. Ja jos ohjaaja ei miettis että oispa kiva olla ennemmin lämpimässä messarissa ja voi voi ehkä me ehittäs sinne. Ja sitten Sarkki ois pystyny ansaitsemiinsa pisteisiin.

144p/2.tulos. Tuomarina oli siis Harri Laisi. Olihan se aika lepsu ja katsoi aika paljon sormien läpi mutta ei sitten päästy hyvien pisteitten makuun kuitenkaan :D

Ens viikonlopuksi Sara on ilmotettu vielä Pieksämäelle. Jos lupaa yli 10 pakkasta niin skipataan se sitte ja annan perikse tavotteesta TK2 tälle vuodelle. Näköjään koiran vois viedä kylmään ja se pystyy tekemään paikkamakuunki kylmässä maassa mutta ohjaajaa ei voi.Ois kandenut yrittää sitä vikaa ykköstä sillon kun ne ekatkin tuli..

Nii ja liikkeiden välit oli iha nätisti sanottuna PASKAT. Hyvä että luulin tyhmänä että ne toimis jo ku kerran onnistu :D Ne siis toimii JOS koiralla ei ole parempaa tekemistä :D Tai se ei luule että oltas menossa namirasialle jonka oon sille näyttänyt olevan kassissa joka kentän laidalla. Ääh.

 Asioita jotka vaikuttaa suoritusta haittaavasti kun sekä ohjaaja että koira on semmosia häiriöherkkiä
-olin paikalla ihan pirun ajoissa
-pakkasta oli -18 astetta
-multa puuttu mun vakio kepo joka luo koiralle semmosen olon että ei tartte stressaa vaikka Sanna hermoileekin.
-oltiin ekana vuorossa ja vaikka sais ottaa aikansa viritellä koiraa niin en osaa, kauhea kiire kehään "ne odottaa mua"
-ovet kolis ja rämis, koirat haukku, yleensä tokokokeissa on jostain syystä hiirenhiljaista
-onnistuin ennen omaa vuoroa näyttämään saralle vahingossa että kassissa on namirasia
-jätin kapulan sihteeripöydälle niin että saralle jäi sellainen olo että jätin sinne jotain tärkeetä ja sinne pitäs mennä
-no oli sitä hevosenpaskaa maa täynnä
-jos yks liike menee perseelleen niin ohjaaja ei osaa alottaa ns. alusta vaan sen yhen liikkeen fiilis säilyy loppukokeen

Jos huonoa niin hyvääkin! - Messarissa schapekehä oli kauhean myöhässä ja kerkesin kun kerkesinkin kuskaamaan kauniin neiti hepanpaskaparran näytelmiin ja tiukalta tuomarilta tipahti pinkki nauha! Jee!

edittinä semmonen että kun katoin suorituksen videolta niin (mähän se oli joka oli vaan diipaidaipa kun heitte heti kehään mennessä nenän maahan, en pyytänyt sivulle enkä mitään. kävelin myös ihan erilailla koko aika ku reenatessa (uudet talvikengät jotka ei ollut ees yhtään lämpimät) ja siinä kun ennen liikkeestä seisomista sari lähti liikkeen välissä juoksentelemaan niin liikkuri kysyi että "oliko teillä oma NOUTOesine" ja sitten sara lähti tähyilemään juuri sinne pöydälle minne olin sen kapulan jättänyt. mähän sanon aina ennen noutoa sille että "nyt tehdään NOUTO"..) Pitäs vissiin päästä reenaamaan useammin häiriössä.

Ei kommentteja: