sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Selma tekniikkakurssi osa III

Viime torstaina oli sitten taas suunta kohti sporttikoiraa ja niinun treenejä. yllätys oli kun vastassa olikin toinen Linna meinaan Teemu. Radapätkät näytti alkuun aikas vaikeelle, mutta kun sitten selvisi että nyt treenaataan Flippiä ja Teemu asian kädestä pitäen meille neuvoi, alkoi usko palata itseenikin. Käytiin tosi pitkään tekniikoita läpi ilman koiria, itseasiassa yli 50% ajasta. Itse tykkäsin ehkä enemmän Teemun neuvomasta ekasta pätkästä, kuin toisesta hiukan ahtaammasta Niinun neuvomasta. Tai sitten Teemun todella perusteellinen opetustyyli sopis mulle paremmin. Teemu ei luovuttanut ennenkuin jokaiselle oli sata varmaa että kaikki ymmärtää ja on näyttänyt kuvion. Ihan huippu kouluttajapariskunta.

Eka pätkä alkoi heti suht hankalaksi odottamallani sivuttais liikkeellä renkaalle. eli piti itse olla siis jo sivussa odottamassa jotta ehtii tehdä kunnolla ennakoivan valssin kolmoselle. Pieni sivuttaisliike, sellainen puoliaskel renkaan suuntaan ja alkuasetelmassa odottamassa jo rintamasuunta kohti rengasta. Käytiin myös tarkkaan läpi missä kohti koiran laukkaa ennakoiva pitää alkaa. siitä sitten sen flipin kimppuun neloselta vitoselle. eli ennakoiva valssi nelosella ja siitä vetämällä esteen ohi ja persjättö ja sitten jaakotuksella putkeen, sitten onkin jo kiirus mennä putkien välimaastoon ottamaan valssia, ilman että peittää juoksureitin putkelle. Selma tuli kuin raketti, ja meinas tulla kiire. Mentiin jo ekalla melkeen nollana läpi ja olin ihan ihmeissäni että kuka on käynyt vaihtamassa mun koiran. En varmaan koskaan ole agiradalla nähnyt selmaa menevän noin kovaa. Se kertoo kyllä paljon ennakoivan valssin voimasta ja todella perusteellisesta harjoittelusta ilman koiraa. Juuri kun olin lukenut artikkelin samasta aiheesta Canis lehdestä.
niin sitten taas radan kimppuun. kasilta ysille flippi meni paljon paremmin. paitsi kolmannella neljännellä kerralla selma alkoi ennakoimaan ja hyppäsi välissä olleen hypyn, tai ehkä itse otin persjätön pikkaisen liian aikaseen. loppurata oli sitten ihan kosmetiikkaa selmalle, pakkovalssi putkeen siitä seuraavaan sitten loppupätkälle kokeilin persjättöä ja takaleikkausta eri kerroilla.

Toinen pätkä oli sitten hieman ahtaampi. Kakkoshypyn taakse niistämään. mietin että näinköhän nuo kepit kiinnostas tuossa välissä, mutta ei. Sitten ois pitänyt mennä kepit selmalle "väärältä" puolen. no selma meni ekalla johkin 9-10 väliin asti ihan loistavasti ennenkuin tajusi että hetkonen marko menee tuossa väärällä puolen. No niitä pitää kyllä treenata, pääsis vaan vinoja tekemään joskus. kepeiltä vienti putkeen. sitten hypyn taa odottamaan, pieni tönäisy putken suulla jotta tulee hypyllä kunnolla. sitten sitä flippiä putkeen, ja taas pikku tönäisy jottei mene aalle. sitten jotain jotain. loppupätkä meni ihan ok. en kerennyt kuin kaksi- kolme minuuttia ottamaan, kun toinen ryhmäläinen jumitti pätkällä liian pitkään. no ei se mitään, eka pätkä meni niin hyvin jo että.Ensi viikonloppuna sitten vuoden vikat kisat hyvinkäällä, ja sen jälkeen pikku tauko ja tammikuun lopussa seuraavat.

Ei kommentteja: