perjantai 17. joulukuuta 2010

Selma tekniikkakurssi osa IV

Oltiin sitten illalla jälleen sporttikoiralla Niinun treeneissä. voi kun tää ois joka viikkoista herkkua koko talven ajan. Taitaa nyt vaan jäädä viimeiseksi tällä erää. Kaksi vika kertaa laitoin kiertoon Artulle ja Päiville, kun pitää itse olla reissun päällä aatonaattona ja uutena vuotena. Kiitos Päivin ei mene hukkaan ja oppi tulee omalle porukalle sitä kautta.

Eilen oli ohjelmassa vähän kaikkia perusjuttuja mitä on aiemmin opeteltu yhdisteltynä pidemmälle radalle. Kaksi eri rataa oli saatu ängettyä pikku puolelle. "Uutena" tekniikkana tuli mukaan viskileikkaus, itselle se oli Saran kanssa jo tuttu, mutta Selmalle se oli ihan uutta. Sen kanssa sitten loppu treenissä jumitettiinkin vähän aikaa.



Eka pätkä alkoi ihan perusjutulla kakkoshypyn taa niistämään ja siitä putkeen. Putken jälkeen takakiertoon siitä putkelle, pikku tönäisy, itse hypyn taa ja flipillä takaisin putkeen. Niinu hihkui riemua kun toisella kierroksella saatin täydellisesti menemään tuo pätkä. "päivän paras flippi" oli kommentti. Edellisessä ryhmässä oli vaan jotain sm kisaavia. Kylläpä sitä oltiin sitten n 5 sek rinta rottingilla kunnes taas palattiin maan pinnalle. Niinu on muutenkin tosi hyvä tsemppaamaan, ja ajatukset menee tosi hyvin yksiin, mitä kulloinkin on neuvomassa. Putkelta jatkettiin hyppy takaa-niisto-sokkari hyppy jaakotuksella (tuossa oli kai oikeesti tarkotus vähän irrottaa koiraa tms mut halusin jaakotella mielummin). sit kiva kiihdytys, kun oli tosiaan tuo hyppy vasemman kautta tultu, hyppy putkeen. Puolivalssilla haltuun hyppy putkeen, hyppy, puomi (selma vähän arpoi puomia, johtui vissiin kun ei ollut ponnaria, joten näkö oli vissiin vähän heikoilla. +lentokeinu pari viikkoa sitten...) sitten hankalin kohta tuossa pätkässä hyppy puolivalssi hyppy, päällejuoksu putki tai hyppy puolivalssi viskileikkaus putki. se siitä pätkästä ja huilaamaan. Kerettiin mennä tuota pätkää vielä uudestaan, kun seuraavalla pätkällä jumittivat muut vähän pidempään. Ois ehkä voinu jättää vaan menemättä, koska sit toka pätkällä alkoi Selmalla olemaan jo vähän puhti pois siitä hinkkaamisesta.



Toka pätkä alkoi tönäisemällä hypylle jotta ehtii itse valssata kakkosen jälkeen putkeen. vähän oli Selmalla ymmärtämisongelmia mutta meni kumminkin. putken jälkeen sitten se murheenkryyni viskileikkaus. sain tuon muuten menemään ihan jees flipillä. Kepeille kääntö oli aika jyrkkä mutta hienosti selma taipui, pari kertaa vähän liukasteli kun tuli niin kovaa siihen. Kepeillä kokeilin irrota sivusuunnassa jo hypylle jottei mene putkeen ja sehän toimi aika mallikkaasti, kunhan pidän katseen koirassa ja ohjauksen päällä. Sitten kolmen hypyn setti, hyppy takaa hyppy ja pakkovalssi-jaakotus tai saksalaisella, kokeilin molempia ja tuo saksalainen ehdottomasti parempi kun pääsee vetämään putkeen oikeelle puolelle, jaakotuksella joutuu takaleikkaamaan putken, niin selma vähän ehkä hidasteli, kun itse jouduin melkeen seinään juoksemaan. sitten hyppy takaa ja takaa-niistosokkari hypylle ja bileet tai sitten joku muu mitä en enää muista, kun en ehtinyt kokeilla, oisko se ollu tuo toinen hyppy kauemman siivekkeen kautta.

Voi vitsi että on ollut ihan huippua treenata tekniikoita tuolla Niinun opissa, harmittaa kun ei ehdi/raaski enempää. Keväällä ois ollu Niinun juoksutreeniäkin ohjaajille, mutta sattuu mun kouluiltoihin. damnit. Onneks on tulossa Vapun hyppärit ja Janitan radanluku +Janitan koulutusviikonloppu, kyllä niillä eväillä on hyvä lähteä ensi kevääseen (ja kohti ylempiä luokkia)
Ensi vuoden tavoiten on saada niitä nousunollia todella hyvillä iloisilla suorituksilla molempien koirien kanssa. Kyllä Sara jatkaa kisaamista keväällä Vapun hyppärien jälkeen. Se onkin treeneissä osoittanut innokkuuttaan, karkailemalla pussiin! ym esteille vuoronperään, kepeille irtoaa jo ties miten kaukaa ja suorittaa niitä niin että mä voin vaikka päälläseisoa, ainoa mikä vielä "mättää" on Saran raskas hyppytekniikka, johon en ole tyytyväinen. Kyllä mullakin on kriteerit. Tässä alkaa oppimaan jo vähän kriittiseksi omia suorituksiaan kohtaan. Odottelen jo innolla ensi kevään Susannan treenejä ja niitä mieltä ylentäviä kommentteja "laita nyt aluks rautakanki hanuriin ni alkaa homma sujua jotenkin"

Selmalla vielä sunnuntaina kisat ja sit saa lomailla loppiaiseen asti kaikesta agiin liittyvästä.

Ei kommentteja: