maanantai 18. huhtikuuta 2011

treeniajatuksia

Ajattelin askarrella Lentsun luennon pohjalta ne kipot missä on ko-treenejä, uuden opettelua, kokeenomaiset ja tarkkuustreenit, blogiin kuitenkin vain ajatusvirtaa (voi näitä työpäiviä).

Paikkamakuu
Hyvää: on ollut aika hiljanen ja näyttää rauhalliselta, Porvoon kokeessa ei ees ihan röhnöttänyt miten sattuu. Kestää liikkeen jälkeen jo sivulla istumassa ilman että räjähtää :) Seuraavassa kokeessa voisi istua sivulla niin kauan että lähdetään kehästä ulos.
Treenaa: Joka päivä, paljon myös niitä lyhyitä joissa saatas ehkä asentoon varmuutta. Ko-treeneissä häiriöitä etupalkalla, toivotaan että näkyvä palkka ei tois piippaamista takas. Kokeenomasia sivulta maahanmenoja! "Valmis"->kontakti harkkaa, etenki häiriöissä. Häiriöitä, joku tekemään kovaäänistä luoksetuloa.

Seuraaminen
Hyvää: no ei edistä enää niin paljon ku ennen.. Porvoossa hyvää oli askelissa piippaamattomuus.. juoksuosuus on parantunut aika paljon siitä mitä oli että lähtee vaan täysiä ja mä jään..
Treenaa: tekniikkaa tekniikka tekniikka, askeleet, paikallakäännökset, pysähdykset. Pitkää pätkää! Häiriöitä! Onnistumisia näissä! Miten sais semmosen kokonaisen seuraamisen?!! Eikä saa unohtaa alotuksia. Ohjaajalle täyskäännösten kävelytreeniä! Semmonen tulis tosta videosta mieleen että huonot kohat tuli aika usein kun oli ollut hyvä suora pätkä ja tehty käännös niin seuraavalla suoralla. Oonkohan vähän liian järjestelmällisesti palkannut heti käännösien jälkeen? Enivei paljon seuraamista ylläripalkalla, että jaksaajaksaa ja kannattaa yrittää. Nii ja tekniikkaa niitä puolikkaita käännöksiä yms tarkuutta.

Istuminen
Hyvää: osaa melkeimpä aina istua käskystä vaikka treenattas kaikkia jääviä sekasin.
Treenaa: Lisää vaan kuuntelua ja kaikkia jääviä. Seuraamaan lähteminen istumisessa kokonaisessa liikkeessä!

Luoksetulo
Hyvää: maahanmeno on ihan kiva sillon ku ohjaaja muistas sanoa käskyn...
Treenaa: Jos ny kaivettas se takapalkka stoppiin ku auttanu kaukoissakin :) Jos ny jotenkin osaisin ja voisin ni treenaa omien käskyjen ajotusta... Suoraa perusasentoa kovasta vauhdista.

Ruutu
Hyvää: useimmiten se löytyy, aika selkeä liike Saralle..
Treenaa: Häiriöt matkalla ruutuun! kuten se tunnari, miksei muutakin. Alle liikkeitä samasta kohdasta. Kokonaista ruutua, pysymistä, siistiä seuraamisen luoksetuloa. Kaukana maahanmenoja pitäs myös muistaa. Ruutua eri paikoissa. Sotketusta liikejärjestyksestä tuli mieleen että liikkeitä ja tekemistä kohti ruutua, esim. seuruu ruudun ohi kun ruutua ei ole vielä tehty. Vaikka niin että ruutu on kentällä ja sitä ei silti tehdä ollenkaan?!

Hyppynouto
Hyvää: no on useimmiten onnistunut..
Treenaa: Häiriöt, kuten se tuomari siellä seläntakana. Vinot palautukset. Kapulan kanssa sivulle tulo! Kapulan kanssa sivulle tulo vaikka takana ois jotain mielenkiintosta!

Metallinouto
Hyvää: no useimmiten ihan kiva
Treenaa: Myös semmoseen väliin että on jo tehty aika paljon, nyt talvella ku kapula on ollut kylmä on tullut vähän tavaks tehä se melkeen ekana isoimmalla innolla.. Kapulan kanssa sivulle tulo!

Tunnari
Hyvää: lumet on sulanut
Treenaa: oman piilotuksia joka päivä. Välillä sekaan kokonaista. Kai lähdetään siitä että ku kyykin vieressä niin osaa haistelle muihin koskematta niin pikkuhiljaa pidentää matkaa. Vois varmaan kokeilla myös kuumottavammalla palkalla, kotona tehdessä on saanut tästä aina jonku kehun ja leivänmurun... Kun rupee onnistuu kotona pitemmältä matkalta ni pitäs treenata korkeemmas vireessä ja näköjään myös alotusliikkeenä. Huh. Pitotreenejä ja sivulletuloja kapulan kanssa. Oman piilotuksia ja helppoja ko-treenejä myös muualla ku kotipihassa!

Kaukot
Hyvää: nehän toimi kokeessa paljon paremmin ku luulin vaikka ny mitää kauheen hienoja ollutkaan..
Treenaa: s-m tekniikkaa, miten sen peruuttamismaahanmenon sais tehtyä ilman peruutusta? i-s treenaa paljon, niin että jäis se yks askel pois. m-s oon tyytyväinen edistykseen vaikka vähän kyllä liikkuki, lisää treeniä vaan. Vissiin kestoa pitäs treenata, Porvoon kokeen vaihtovälit oli HULLUN PITKÄT ja en ois yhtään ihmetellyt jos Sara ois ennakoinut noin pitkillä ku on treenattu puolet lyhyemmillä. Omat käsimerkit ei videolla ollut kyllä monikaan semmosia ku mitä oon päättänyt tehä?! Erilaisia vaikeempia liikkurihäiriöitä.

Häiriöt
Hyvää: Saraa ei näkyvästi haittaa toinen kehä, yleisö seläntakana tai äänet tms.
Treenaa: Kaikkea mitä ikinä voi olla maassa, kehänauhan sisäpuolella pysymistä kun maassa on jotain rajalla /ulkopuolella. Kaikkea ei tartte tarkistaa! Nameja maassa! Tuomari & liikkurihäiriöitä enempi. Liikkuri tiputtaa kapulan johonkin niin että Sara kuulee/näkee ja pitäs tehä jotain muuta heti siitä. Kontaktin & lähellä hengailun tarjoaminen. Tahtosin päästä siitä "Sara Sara, tule jooko, sivulle" -pyytelystä eroon. Pian.

Yleistä
Koiran luota poiskävelyihin yllätyksiä, ehtii ihan liikaa katella sitä sun tätä.
Kapuloitten palautukset, tunnarin kaa pa oli melkein ok, loput sitte järkkyjä, ne tehotreeniin.
Liikkeiden välit, muistettava taas treenata useemmin, myös semmosia että seuraava liike alkaaki edellisen lähtöpaikasta, näihin jotai palkkausta joka ei nosta koiraa sivulta tekemään iloista ympärihyppyä?
KEHÄÄNMENO...tarvittas joku kikkakolmonen. Tai jos alottas sillä että sais sen ympäriinsä juoksentelun pois yksin treenatessa aluks.. Sitte pitäs saaha se kuulolle vaikka mua jännittäs niin että pyörryn enkä osaa puhua :)
Sivulla odotteluista en oikein tiedä, aiemmin se piippas, nyt ku piippaus on saatu pois (tai tilapäinen häiriö piippaamisessa) ni huomioi hirveesti tapahtumia ympärillä eikä oo kuulolla ja valmiina? Virittelyt ennen omaa vuoroa, mikä oiskaan sopiva.
Ilosia ja salamannopeita perusasentoon tuloja, ois kiva että ku mä sanon "sivu"-niin oli tilanne mikä vaan missä vaan niin koira tulee välittömästi täysiä perusasentoon :)

Uudenopettelut
Paikkamakuuseen liikkurihäiriöö ja yksitellen käskytystä. Myös niin päin että eka istutaan ja sitten maataan. Häiriöitä kuten vieressä toista asiaa tekeviä koiria.
Ohjattua pitäs.. nyt ku mahtuu paremmin ku pakkasilla olkkarissa
Merkkiä ja yhdistelmiä
Zetaa kokonaisena tai osina
Liikkeiden välissä vasemmalla sivulla hengailua (huh!)

Ps. Kun meille joskus se pentu tulee niin sen sanon että se osaa sitten seurata. Rampataan sitten yksäreillä tokoguruilla opettelemassa seuraamista. Millään muulla tokohommalla väliä kuhan osaa seurata, seurata vaikka maailman tappiin. Semmonen että sen joutuu vetämään irti jalan vierestä jos haluaa sen tekevän muuta kuin seuraavan ;) Nimim. "vähän toi seuraaminen ahistaa"..

(nii ja oikeesti toki se osaa kans tokojutuista tehdä hervottoman hienoo ja rauhallista paikkamakuuta, olla rauhassa sillo ku mitää ei tapahdu (no mut hei Semppaki osaa!), irrota ruutuun yms. liikkua yhdessä ohjaajan kanssa paikasta toiseen silleen kivasti lähellä, noinniiku kehäänmenoissa ois kiva. Nii ja leikkiäkin osaa, se ny on kyl osa sen osaamia aksajuttuja :) )

Ei kommentteja: