lauantai 16. huhtikuuta 2011

here we go again

Noni, voittaja ja korkattu, jäipäs hyvät fiilikset, vaikka pisteet jäikin suurimmalta osalta saamatta :)

Tavoitteista: Hevosenpaskaepisodia parempi seuraaminen kai saatiin ku arvosana oli 7, ja tää oli sentäs jo eri luokka. Toinen tavoite, ei jäässä oleva ohjaaja joka ei mee paniikkiin jos koira haistelee toteutu kutakuinkin tokaliikkeestä eteenäpäin. Jälkeenpäin vasta tajusin, että aikamoinen ilonaihe mulla pitäs olla: Sara ei haukkunut, ei piipannut kerran kertaa.

Ajoissa paikalla, kiva lenkki, Sara oli aika rauhallisena (aamu-uninen?). Kierrettiin myös kehät ja pari pikku perusasentoa ja temppua ja sit Sarkkinen autoon. Oltiin tokassa paikkamakuu ryhmässä ja hain Saran vasta ku eka ryhmä oli suorittamassa, toimi, tai ei kerennyt piippailla yms. Kahden kehän välistä piti mennä sisään ja oottelin kehän päädyssä ja siellä ois ollut joku ihan vastustamaton haju. Olin aikonut ottaa hihnan jo siellä irti mutta enhän mä voinut kun koira veti hajun perässä ja sitten huomasin että apua ne menee jo kehään. Nappasin sitten hihnan siinä irti ja Sara ei ollu kyllä yhtään kuulolla. Videolta näkyy että se seisoo mun vieressä ja tuijottelee silmiin ja heiluttaa häntää. Juoksutarkastus meni kivasti, pidin pannasta kii mutta ois kyl varmaan pysynyt pitämättäki. Juoksutarkastuksesta Sara ois sitten jatkanut matkaa suoraan telttaan.. Tämmösistä asioista mulla menee kyllä pasmat niin sekasin. Sitten tiiän että kuulostan tosi hätääntyneeltä ku pyyän sitä sivulle niin eihän se toimi normaaliin tapaan.. Riviin kävellessä Sara löys vielä maasta jonku katoin että joku iso keksinmuru, mutta saatto se olla joku puunpalakin, enivei se piti syödä.. Sivulla istu nätisti, kauaa ei puheltu ja Sara oli tosi kivasti, ei tuntunut piippaavalta. Kun kysyttiin että ollaanko valmiita unohdin kattoa koiraa ja sanoin ekan maahan-käskyn kun se ei ollut kuulolla, meni vasta tokalla. Voi äly, ei ollut nääs eka kerta. Mutta makas aika hyvin, aika levollisena, ihan ilman ääniä. Sivulle nous kivasti, ja istu kivasti sivulla, kun vapautin ja yritin silitellä niin ei ois enää malttanut olla siinä, kellitteli ku ois pitänyt mennä pois kehästä. Piilossa oltu aika ei tuntunut ees hullun pitkältä, myöhemmin aloja kattoessa kaks minsaa tuntui paljon pitemmältä :)

Tähän paikkamakuuseen on nyt rakennettava niin vahva rutiini että mun ei tarttis sitä enää jännittää. Että se ois se helppo osa koetta. Ja saatas ehkä sitä kautta kehäänmenot kivemmiksi kun oisin menossa tekemään helppoa juttua. En tiedä mitä jännitän, jos Turun ruokakuppia ja piippailuja ei lasketa niin edellinen epäonnistunut paikkamakuu on viime elokuun pm-joukkueen reeneistä joissa se haukkui. Että ei kai sitä pitäs ainakaan pelätä että se katoaa johonki?!

Paikalla makaaminen 8 - selitykset tulikin jo

Oma kehäänmeno oli aika kauhee. Sara tutki maata ja sain useempaan otteeseen pyytää sen kuulolle. Jeesus. Hyppi myös liikkuria vasten, oisko vaikuttanut kivemmalta tyypiltä ku mä.. Sit ku kuuli niin tuli kyllä oikeen ilosena sivulle. Oisinko voinut vaikka seuruuttaa kehään?! Liikkeet oli sekotetussa järjestyksessä, enkä ois voinut meille pal vaikeampaa alotusliikettä keksiä... Tehtiin tunnari eka kerran ""kokonaisena" eilen illalla, tai kokonaisena ja kokonaisena, kyykin parin metrin päässä kapuloista ja Sara haisteli ne nätisti ja toi oman. Alunperin olin aikonut jättää sen tekemättä mutta aattelin että mitä hittoa, Sara ei pahakseen pistä jos se ei osaa kun en kerro sitä :) Tulipahan reenattua liikkuroituna. Mut siis, olin aatellut että ehkä se malttaa haistella kun se on siellä loppupuolella, no eipä ollut, oli ekana...

Tunnistusnouto 0 - Istu ja odotti kivasti sivulla, mielessä kävi siinä ootellessa (jestas ku sitä kapulaa pidetään kauan kädessä) että voishan se tästä vaan lähteä nenä maassa vaeltelemaankin jos tahtos. Etsi käskyllä lähti kapuloille ku tykin suusta... kyllä se siellä haisteli ja ronkki varmaan joka kapulaa, palautti jonkun jonka arvasin vääräksi, sivulla vielä pureskeli. Kiittelin iloisesti kun tuli niin vauhilla että uskoi varmaan tekevänsä ihan oikein :)

Ruutu 0 - Se liike mistä oisin lyönyt vetoa että onnistuu. Hahha. Jos jotain lohduttavaa niin eipä oltu ainoita. Treenattavien asioitten listalle ehdottomasti tunnari (sit ku osataa...) ja sen perään ruutuun meno samasta kohdasta tunnarikohdan yli! Tää tuntu olevan monelle koiralle tosi vaikee. Hämäänty siinä tunnarikohdassa, meinas kuitenki jatkaa ruutuun päin. pysähty johonki ja annoin uuden käskyn, juos ilosena KEHÄNAUHAA PITÄVÄLLE PUUNELIÖLLE (mistä mä saan näitä reeneihin?!), siitä sitten jatko matkaa ulos kehästä jolloin pyysin sivulle, oli vähän silleen että miksi, munhan pitäs mennä ruutuun...

Seuraaminen 7 - lähti kivasti siitä kohti mihin ruutu loppu, tai no eihän me tehty ruutua loppuun mut kuiteskii. Alussa tökkäs taas, miks nää liikkeelle lähdöt on niin hankalia. Tai siis lähti matkalaukkuna ilman kontaktia, otti sitte kontaktin mutta eka pysähtyminen, pysähyin kyl joo ite vähän kökösti ni jätti perusasennon ottamatta, kenotti seisten ja tuijotti silmiin häntä heiluen. Sitte tuli askeleita oikealle, se sivu-käsky näissä toimii, ei piippaa, eikä jää seisomaan, ei ne ny mitkää maailman kauneimmat ollut mutta pääty sivulle, taisin ottaa enempi askelia kun piti. Peruuttaminen oli taas semmonen että vetäs törkeesti mun taakse, pääty kuiteski sivulle. Videolla hauskaa kun joku evl-kehässä näyttää taustalla miten se peruutus pitäs mennä :) Sit tuli taas kivaa suoraa pätkääm tunnari kohassa tippu nenä maahan ->treenilistalle tunnarikohdan yli seuruuttaminen. Mulla oli joku älyhäiriö ja tein täyskäännökset niin että mä kävelin koiran ympäri. Ääh. Juoksussa tipahti kontakti taas siinä tunnarikohdalla ja juoksusuoran päätteeksi karkasi KEHÄNAUHAA PITÄVÄLLE PUUNELIÖLLE (voi taivas!) Pyysin takas. Tuli ilosena sivulle, mulle iski vasemman käden halvaus, seuras matkalaukkuna ja kuikuili selkeesti sitä merkkiä ku mentiin sen ohi. Hitaassa käynnissä tippu kerran kontakti, tuli just pelastavaan kohtaan normaaliin käynttiin siirtymä, sitte taas kävelin täyskäännöksen koiran ympäri. Sit hyvää pätkää, jonka keskelle ihmeesti harhaannus. Yks askel vasemmalle perusasento oli aika hiton hidas ja vähän kaukana mutta otti kuiteski. Mut ottaen huomioon kuinka meil on aina ja ikuisesti tän seuraamisen kanssa näitä törkeitä ongelmia niin olihan tää nyt ihan ok koeseuraamikseks...

Luoksetulo 0 - Pää pyöri odotellessa -> treenilistalle yllätyksiä luoksetulokaavaan, siihen ku kävelen pois. Seisominen valu ihan hitosti enemmän ku yleensä, melkee maahanmenon merkille. Tosin videolta kuuluu että käskyki ois voinu olla aiemmin... Liikkeen alun maahanmeno oli muuten nätti ja suora, näissäki ku on välillä ollut vähän epätarkkuutta. Multa meni pasmat vähän sekas ku pysähty niin myöhään ja en tajunnut tehä ollenkaan maahanmenoa. Hah. Sivulle tulossa näköjään joku ihme kädenvippauskin. Justjust. Koira tässä kuten muuallakin näyttää kyllä palkkautuvan kehuista tosi kivasti, on oikein tyytyväinen suoritukseensa, hyvä niin :) Mietin vaan kun suosikkiopustani sääntökirjaa tossa taas lueskelin että ku eeveeällässä pitäs olla liikkeenvälit vasemmalla sivulla ja se aina kehuista tekee ton ilmakieppiloikan.. nooh onhan sinne vielä aikaa ja matkaa..

Hyppynouto 0 - Liikkurin ottaessa kapulaa oli vähän menossa sinne kapulalaatikoille mut tuli kuulolle ku pyysin. Musta tuntu että hyppynoutoon ei mahtunu ottaa etäisyyttä jolla yleensä on tehty. Kävi kurkkaa esteen laudat ennne sivulletuloa. Me reenataan seuraava kuukausi kaikkia maassa olevia häiriöjuttuja... Heitin ihan hyvin (saavutus sinäänsä) ja kivasti lähti hakemaan niiku yleensä, oli tulossa suoraan takaisin kun piti kurkata tuomaria ja sitten unohti että esteen kautta ois pitänyt tulla... Mietin siinä mielessäni että nyt pitäs sanoa hyppy nii tulis esteen kautta mutta olin jostain syystä hiljaa. Hyvä mä. Mitä sitä pelasteluista, mutta opin kannalta ois ehkä voinut korjata.. Meni jonnekin mun selän taaksen kapulan kanssa ja jouduin pyytämään uudestaan sivullekin. Öööh. Hyppynoudoissa palautukset on yleensä ollu hyvät?!

Liikkeestä istuminen 9 1/2 - Tuijotteli ennen liikettä sinne kapulalaatikoille ja oli lähdössä sinne ku lähettiin liikkeelle, korjas kuitenkin, kiitos vasemman käden halvauksen. Matka joka käveltiin ennen käskyä oli mun mielestä aika lyhyt verrattuna käskyn jälkeen käveltyyn matkaan?!. Kun kävelin kohti ehti taas katella kaikkialle muualle. Yllätyksellisyyttä reeniin? Tää ku on ollu tää meiän tehään kokonaisena ennen jotai liikettä palkatta liike...

Metallinouto 8 - Oli samanlainen kapula ku meiän oma vähiten kivoin, silleen ihan kiva että ei esim. tiputtanut muitten kuolaamaa kapulaa tai muuta. Vähä oli epävarma tarttumisessa ja palautusvauhti aika hiljanen. Eikä kapulallekaan ampassut ihan normivauhtia. Tuli sitten istumaan vinosti mun eteen (onks tää nyt parannus siihen että ennen meni metallin kaa taakse?! Hah) Liikkuri vähän mokas (sanoi myöhemmin että ei ois pitänyt kysyä kun olisi pitänyt olettaa) ja kysyi kesken liikkeen että tuleeko se sivulle vai eteen. Otin siinä vinossa kohti kapulan ja uudella käskyllä sivulle. Piti kuiteski kivasti, ei meinannut tippua luovutuksessa tms.

Kaukot 8 - kivasti alko samasta kohti mistä metalli loppu. Olin vähän että ohhoh ompas pitkä matka. Video on takaa sivusta ja en ihan kauheesti nää kaikkea, multa asti ne näytti jopa ihan kivoilta. Ja ottaen huomioon että kaukot oli meiän tuskastusliike ni tähän vois olla aika tyytyväinen. m-s liikku takatassut vähä eteen, etutassut näky pysyvän paikallaan, eli ei ihan oikein...s-i, i-m ja m-i oli ihan korrekteja. i-s:ssa liikku sitte vähä reillummin eteen. s-m plätsinä. Oon myös tyytyväinen että yleisö seläntakana ei haitannut yhtään.

Kokonaisvaikutus 7 1/2 - vauhtia riittää, liikkeetkin vaan ku pitäs onnistua. Kehästä ulos karkailuista ois pitänyt kyllä mun mielestä pitänyt lähteä enemmänki pisteitä, ottaen huomioon että oli myös ne alun kuulolle saantiongelmat ja pari muuta sivulle pyytelyä... Meil on aihe kaikkiin tuleviin koulutuksiin, kehääntulo ja häirötreenit :) Myöhemmin kun oli joku tauko niin liikkuri siinä jutusteli että ootko kokeillut käyttää sitä pitkällä lenkillä aamulla ennen koetta :D

Jäi tosi hyvä fiilis, ihan kehityskelposta, Ruudun ja hyppynoudon nollat on aika piece of cake, ja semmosii liikkeitä jotka yleensä onnistuu. Nurtsi kasvaa, joka päivä tunnarireeniä kotona, eilen onnistu, eiköhän se siitä. Luoksetulossa ois jotain pisteitä voitu saaha ilman omaa tyhmyyttä. Mutta miten saisin itteni sinne kehään jännittämättä?

Tuomarina Harri Laisi, tänään tuli semmonen olo että vaikka löysähkö, niin on kyllä aika kiva ja mukava tuomari, helppo käydä sen kehässä. Kehä oli myös suunniteltu tosi kivasti, ei paljon siirtymiä liikkeiden välissä vaan moni alkoi edellisen lopetuspaikasta.

Kokonaispisteet hurjat 144 VOI0.

Nyt se on korkattu, tiedetään taas mitä reenataan! Tosi hyvä fiilis jatkoa ajatellen! Liikkeisiin vaan lisää rutiinia ja taitoa, ja mulle hyvä fiilis niin sehän on ihan helppo nakki se voi1 :) Ehkä. Nyt on aineski ihan mieletön treeni-into!

PARASTA: Ennen omaa vuoroa aattelin että kuka hullu tämmösiin ilmottautuu ja miksi, jossain vaiheessa kun oli jo ne pari liikettä nollattu ja koira oli kiva ja kuulolla aattelin että VOI TAIVAS KUN TÄÄ ON KIVAA! :)

Ei kommentteja: