tiistai 26. huhtikuuta 2011

kaikkee tokoo

Viel ku muistas..

Kotona

Kaikkee pientä töitten jälkeen. Lähinnä Saran kaa, Selma ei oikein tunnu innostuvan kotipihassa tokoilusta. Vaikka onki räkyttänyt hulluna kun Sara tekee. Sara ootellut vuoroaan hiljaa. Tänään vapaapäivänä Saralle oman piilotusta ja ylipitkää paikkamakuuta ja istumista. Haisteli kerran oikein antaumuksella maatessa ja sanoin että höpsispöpsis toi ei kyllä käy, sen jälkeen oli paaaaljon parempi. Makoili oottelemassa myös ku Semppa teki ja kerran erehty seiso-käskyllä seisomaan. Istu suorassa vaikka kävin vinossa sisällä ja roskien vienti reissun aikana teki makuun, näytti hyvältä palatessa.

Omat on löytynyt kivasti, palautuksessa pureskelee, kolmella toistolla pureskelu pahinta eka kerralla. Semppa teki tunnarilla pitotreeniä, voisko nää koirat yhdistää, se pitää kapulaa niiin nätisti, mutta oman etsimisestä ei kyllä ollut sillä mitään muistikuvaa.

Sarkki on tehnyt kans vähän seuraamista ja tänään kaukojakin kun muistin että neki ois olemassa ja työn alla. Palkkailin pitkällä matkalla aina yhdestä vaihdosta. Prrrrr-maaaa tekee oikean maahanmenon jopa vähän matkanki päästä mutta mitenköhän mä siitä ny jonku yhen näpsäkän käskyn keksisin. Ne näytti kyl ihan hyviltä sieltä missä olin. i-s tein lähempää niin kaikki onnistui :) Seuraaminen on taas ollut semmosta lyhyttä päätöntä suunnitelmatonta ja tavoitteetonta. Just näin.

Sempan kanssa kotipihassa jatkossa pikareenejä joissa se tekee koko sen aikaa kun on siinä. Selkeä alku ja loppu. Se ei oikein tossa kotipihassa oo kyllä parhaimmillaan. Tai sit mä en oo sen kaa. Asennetta tarttis.

Heurekalla

Olipas ihana auringonpaisteinen ilma ja joka nurtsikaistaleella koiria ja koiraporukoita treenailemassa.

Semppa on hskh:n sm-joukkueen varakoira vaikka ei päästy edes sinne joukkuekatselmukseen mutta alempiin luokkiin jäi tilaa katselmuksen jälkeenkin niin Semppa sit pääs varalle. Päästään siis joukkueen treeneihin, sillon ku päästään, harmi että joukkueen treenipäivät on tiistaisin jollon mulla on vedettävät treeniryhmät ja perjantaisin kun on schapetokot.

Selma teki makuut ja istumiset muitten kanssa, Ihan hyvin se Sempaks oli, palkkailin makuusta tihee kun uus paikka ja heti alkuun makoilut, nurtsialusta ei ihan kauheesti tuntunut haittaavan, kerran oli noussut istumaan ku kävelin pois palkkaamasta, liekö huolimaton jättö palkkauksen jälkeen. Tais nousta naapurin käskyllä sitte sivulle. Istuminen, tosi lyhyt, Tehtiin seuraamista, mistä en kyllä muista muuta kun että Pialla oli pari hyvää pointtia siihen. Tehään nyt kuurina niin että lyhyitä pätkiä jotka loppuu aina perusasentoon josta palkka. Lopuks vähän avon kaukoja läheltä, joissa voisin ite olla tarkempi ettei ne tassut heilu palkatessa.

Semppa ootteli siinä kattelemassa kun Roki teki, on se kiva ku koira osaa olla tekemättä mitään, viel ku muistas että sille oli kans joskus tarkotuksena opettaa käy siihen -makoilu.

Viikki-treenit

Sannan & Sannan kaverin kanssa omalla pellolla. Alkuun paikkamakuut ja istumiset. Olikohan ne aika lyhyet. En oo varma sanoko Sara kerran piip vai oliko se joku lintu. Ihan kivasti se oli, pää pyöri makuussa yllättävän vähän. Istuminen siistihkö.Ei siis oltu piilossa, kääntelin välillä selkää.

Yritin tehä kauheesti ootteluita sen kanssa ja alkuun jakso ja maltto tosi hyvin, mutta selkeesti ei kestä mitään puolentoista tunnin treeniä ootteluilla. Dääm. Oli ihan pöljänä että miks me täällä pellolla mitään tehdään. Pääsin seuruuttelemaan 10 kerran satseja tsekattujen roskien ohi aika moneen otteeseen. Yks metalli, nous nihkeesti nurtsista. Se vauhtipalkka nostosta? Pelkkiä nostoja? Tolppien kierrätyksillä stopit oli kökköjä. Ruudun tein alustalla jonka kävin näyttämässä kun oli vaikean värinen. Löys.

Komens enempi ku sopimuksessa, mutta kun ei ollut autoa niin en voinut vienä autoon jäähylle kun olin kerran sanonut ja se ei toiminut. Höh. Lopuks seuraamista Sannan käskyttämänä, taas kateltiin jotain maassa olevia roskia ja piti kytätä kun takaa käveli ihmisiä kohti. Voisin kuulemma ajatella ottavani perusasentoihin pysähtyessä askeleen ihan snadisti koiraa kohti, riittäs että ajattelen niin ei varsinaisesti mitään näkyvää askelta niin se jäis kivemmin. Ymhh. Vielä kun saan aivot-jalat koordinaation toimimaan. Yritetään.

Sarkille omalla pellolla treenailu oli ehkä kauheen vaikeeta, vaikeempaa ku vieraissa paikoissa.

Pienimuotoset schapetokot

Lahden näyttelyn jälkeen Tuijan kanssa tokoilemassa. Molemmat koirat oli hajujen perään. Aargh. Sara kellitteli hiekassa ja paineli nenä maassa menemään. Ja autosta yhdessä kentälle meno oli taas niin hemmetin vaikeeta.

Yhessä paikkamakuut ja istumiset. Menin vinoon piiloon ja sinne se Sarkkipossunen taas oli kääntynyt. Äänetön kyl. Istuminen oli suora. Semppa teki markon kanssa. Tuntuu pysyvän parhaiten maassa kun ohjaaja tuijottaa maata koiran ja ohjaajan välissä. Ruvetaan kyl ny niin treenaamaan noista paikallaoloista parempia, tyhmiä pistemenetyksiä jos niistä lähtee..

Semppa hösäs sekä markon ja mun kaa, oli taas vähän vaikeeta. Mä en oikein osaa toimia kun se ei oo Sara.

Sara teki kaikennäköstä. Mikään ei oikein ollut kauheen hyvää. Plaah. Istumisessa tais istua ja ruutuunkin löysi. En muista enää kauheesti. Hyppynoudossa ei pongannut heti kapulaa ja lähti jonkun hajun perään. Voi aargh. Seuraamisessa harhaantu hajujen kohdalla muuten oli ihan ok. Pysähtyä ei osannut luoksetulossa niin yhtään. Istuminen tais olla aika perus. Olin levitellyt merkkejä maahan sikinsokin häiriöksi, ja ennen paikkamakuuta varasti lähimmälle, sen jälkeen ei tainnut enää olla kiinnostunut niistä. Kapulat oli rivissä kentän reunassa, kerran piti käydä katsomassa ja sitten saivat olla. Miten sen ekan kerran sais jäämään pois?!

Eilen vietettiin päivä Hanna Helmisen opissa Längelmäellä, siitä sitten oma postauksensa. Piti saada nää pois päästä kun en meinaa enää muistaa. SM-joukkueen treenit jää tänään väliin kun marko ja auto menee ojankoon hallikokoukseen, joten pitänee mennä sinne treenailemaan tai tyytyä aurinkoiseen iltalenkkiin.

Ainiin, näyttelystä pukkas molemmille tytöille eehoota, tyhmää ku ovat vaihtaneet sen nauhan värin rumemman väriseksi. Sara vähän juostessa kohti meidän kassia ois kenottanut ja ei muutenkaan ollut ihan parhaimmillaan mutta mulla oli jotenki vähä plaah fiilis kun joku iso koira oli sille rähissyt ahtaalla käytävällä ohimennessä niin että Sara säikähti ja kiljas, sen jälkeen ei kyllä ollut milläsäkään ja ohiteltiin samaa koiraa & kohtaa pari kertaa ihan tarkoituksella mutta mua vaan ärsytti. Oon niin herkkä sille että kukaan ois ikävä sarkkiselle :)

kehäänmenoyritystä
ööh? palkkaus?

Sempan mielipide tokoilusta

seurataan tai sinnepäin

Ei kommentteja: