tiistai 15. maaliskuuta 2011

toko-opissa

(hullun koiran kanssa)

Tammisen Katja Bat-hallilla schapeille. Ehotin että Sarkki voi olla eka. Oltiin paikalla tunti(!) etuajassa että tulee koirat lenkitettyä. Vois silti miettiä sitä koira autosta-suoraan halliin (tai no matkalla vähän, "en tule (siis mä) ennen ku mennään yhtä matkaa"- rumbaa) ottamista. Ja sitä että sen kanssa pitäs vähän teetättää jotain. Hoh. Se oli ihan hullu. Ollaan reenailtu nyt niin paljon ittekseen että oon ruvennut tyhmänä ajattelemaan että johan se haukkuongelma on helpottanut. Ja paskat. Pahempi ku ikinä. Olin mäki kyl aika kauhee. Rupes suunnilleen kädetki vapisemaan samantien ku koira haukku. Sitten yritän maahan sitten yritän käskeä olemaan hiljaa sitten yritän olla huomioimatta sitten yritän antaa namia. Katja tais neuvoa useempaa tapaa mitä voisin tehdä kun se komentaa mutta tolleen kun se haukku tulee niin pitäs kyllä juuri sillä hetkellä olla järjestelmällinen ja toimia ainoastaan yhdellä tavalla kerrallaan.

Otettiin ruutua, Sara lahjakkaasti kiersi vasemmasta sivusta sisään kauheella hidastuksella. Merkiltä lähti nätisti ruutuun kyl. Ohjeeks että ku jos haahuilee ja löytää oikeen paikan ni eka kerta semmosiaki palkataan. Tokaa ei. Helpotettava. Alusta ruutuun. Voisin kuulemma pitää alustan vaikka keskellä ruutua kun Sara kiertää siihen takakautta ja jää taaemmas muutenki. Ja alustasta tosi hyvä pointti. Oon ruvennut tyytymään siihen että koira menee ruutuun, enkä oo vaatinut että alustaa pitäs enää koskea tassulla. Pitää pitää kriteereistä kiiinni ei saa olla suurpiirteinen! Hyvä pointti oli kanssa että voin välillä vaihteluna kun alusta on ruudussa tehdä niin että oon itte jo ruudussa  ja palkkaan koiran täsmällisesti kun se tulee ja koskee alustaan.

Katottiin myös vähän sivuaskelia. Ne ei töki jos mä en astele tökkien. Ristiinastuminen tuntu paljo toimivammalta (etenki nyt kotona ku ollaan tehty) Ja askelia kannattas reenatessa tehä vaikka pitkää sarjaa eikä just sitä kahta.

Sen lisäksi että Saralla pitäs olla snadisti enemmän kuria (jännä ku kaikki on sitä mieltä, jopa minä itte :) )niin mä voisin olla vähemmän innostava. Mun ei tartte kiekua sille käskyjä eikä kehua nostattavasti. Vaan voin olla ennemmin semmonen matalaäänisempi ja muutenki jäykkiksempi. Helppoa, muistan aina sekunnin ja huomaan taas kiljuvani koiralle innokkaasti kiitosta. Onhan se tietty hyvä tietää miten sen virettä on helppo nostattaa jos vielä joskus tulis niitä samoja ongelmia mitä meillä oli ennen ku siitä tuli Sannaa komentava tokohulllu...

Käytin Sarkki vielä safkiksella ja sitten koulutuksen jälkeen hallissa tekemässä jotain suurpiirteistä tolpan kiertoa yms. niin että pointtina oli että korjattiin vähän sitä käy siihen-odottelua. Ei siinä taas ollut pahemmin ongelmaa kun itte olin koonnut itteni.. Mut oli se kyllä ihan ylivireessä. Karkaili moikkailemaan ihmisiä ja kaikkee.

Yks hyvä pointti alkuvirittelyyn oli myös että vois tehä esim. hyvän aikaa juosten seuruuttaen kasikkoa. Sitä pitää kokeilla ja vaikka ottaa tavaks.

Selmalle seuraamista ja meidän liikkeestä seis-ongelma. Seuraamisessa pitäs sitä askel-käännös-askel että tulis tarkkuutta. Ja vasemmalle käännökset on kauheita mutta nyt meinas olla oikeelle käännöksetki vähän huonompia kun se tipautti kontaktin aina käännöksessä. Outo homma, häiriöreenin paikka taas varmaan.

Liikkeestä seis-ongelma ei nyt ollut ongelma niinkään siinä että se ei ois pysähtynyt. Pitäs pysähyksiä teettää enempi myös peruutellen, sivuttain seuruutaen yms. Mutta Katja huomas että Semppa pysähtyessä heittää aina takajalat vinoon jommalle kummalle puolelle. Varmaankin sen tapa mutta vois joo yrittää korjaa.

Muuta mitä tuli mieleen oli aineskin se että Saran vuoden tavotteet uusien temppujen osalta laahaa niin jäljessä. Selityksenä että oon hukannut kosketuskepin ja Marko rikko naksun ku astu sen päälle (välineurheilua..seliseli). Nyt on uus keppi ja naksu tulossa postissa niin joskos me taas.

Ajattelin opettaa ainakin Saran seuraamaan molemmilla puolilla.

Toinen mikä tuli mieleen oli että mulla on ollut kaukojen s-m vaihdossa joku eri käsky mutta tajusin että oon taas taantunut käyttämään maahan-käskyä ja sehän tekee just semmosen maahamenon ku muissaki liikkeeissä..

Kun kaukoissa harjottelee matkaa niin palkata väärästäkin tekniikasta. Katja ei suosisi takapalkkaa kun sillä saa aikaan vinotuksen, me ny ollaan menossa vielä sitä takapalkkatietä ja jatketaan ainakin jonkin aikaa.

Kiitos kaikille päivään osallistuneille!

Ei kommentteja: