torstai 3. maaliskuuta 2011

porttipuiston askon parkkiksella

Kiva rauhallinen valaistu parkkis vaikka kauppa oli auki. Takakulmassa niin että lumivallin takana meni vähän ohikulkijoita ja autoja jonkunverran. Parkkiksen toisessa päässä ihmisiä & autoja.

Selma teki alohommia. Kehääntulo tehtiin, luoksepäästävyys unohtu. Paikkamakuu heti alkuun. Tehtiin lyhyt kun oli uus paikka mutta hyvin makas, oisko ollut ehkä puol minsaa. Pitempää seuraamispätkää ilman palkkaa. Ihan ok. "Samat kommentit ku ennenki". Yritettii tehä niin että marko naksuttaa hyvistä..

Maahanmenoissa eka oli paras sitte ku päätin jostain syystä tehä pari lisää ni ne oliki sitte heti huonompia, varmaan ku se oli huomannut että maa oli inha mahan alla. Tai jotain. Tehtiin sitten isoilla avuilla superhienoja. Luoksetulossa palkkailin odottamista ja lopulta yks, olin jo aikonut tehä sivulle tuloja mutta tulikin tosi hyvin vaikka vauhti oli kova, ei jäänyt yhtään vinoon tai väärään kohtaan. Ei sitten toisteltu. Seisomiset ihan ok, vähän mietti ja kesti mutta pysähty kuiteski aina. Se nyt taas muka "osaakin" tai ees sinnepäin nää. Lopuks kierreltiin tolppaa. Hirveesti ei ottanut häiriötä uudesta paikasta, markon liikkuroinnista jonkun verran.

Sara teki vaikka mitä. Autosta tulo oli haukuton, jee, vähän meinas säntäillä, palkkasin kun tuli lähelle ja istuskeltiin hetki perusasennossa. Aluksi tehtiin kehään tuloa niin että aina kun karkas ni alotettiin alusta. Eka karkas markon luo. Sitten päästiin jo markon ohi ja karkas jolleki merkille.. Lopulta onnistu ja päästii paikkamakuu paikkaan. Parasta reenissä oli varmaan Saran paikkamakuu, se oli ihan hiljaa ei inahdustakaan, oli rauhallisen näköinen ja aika liikkumattakin. Vau. Varmaan vahinko. Tai sit se kuuli ku sanoin markolle että ääntelystä marko yllättäs ja sanois sille hyi hyi. Sivulle nousuja pitää ottaa erikseen, jäi toinen tassu vajaaks ja jotenki vino muutenki.

Joka liikkeen välissä katoin markolla olevasta paperista mitä seuraavaks ja puhuttiin vähän, sara ootti maassa käy siihen-käskyllä, useimmiten ootti aika kuuliaisen, kerran haukahti, sanoin siitä.

Seuraamista tehtiin kaks pitkää pätkää. Toisessa marko kellotti kaks minuuttia. Sara jakso tooosi hyvin. Ku käveltii pimeelle puolelle parkkista mis ei oltu käyty ni meinas vähän harhaantua. Ja toisen kerran sitten kun lumivallin takana meni joku koliseva rekka niin kontakti tippu ja käänty vähän kuuntelemaan. Eka pätkä oli ääntelyn puolesta tosi hyvä, mutta tehtiinkin vaan helppoa, ei askelia, ainoostaa tempon vaihteluita ja yks käännös paikallaan tais tulla vaikka olin kyllä liikkurille sanonut että ei niitäkään... Tokassa tuli pari piippausta enempi. Oli kyl kerranki semmonen olo että täähän on ihan "helppoa". Tehtiin sitten vielä lisää vähän lyhyempää niin että palkkasin yllärinä kun tuli tosi hyvä kohta. Molempien koirien kanssa tuijotan kyllä ihan liikaa koiraa, Sara pystyy seuraamaan vaikka katon eteen, Selma ei varmaan ees tunnista liikettä kun on tottunut tuijottelemaan mua silmiiin..

Seuraamisen jälkee yks istuminen niin että ku kuulu viiks liikkeelle lähtiessä ni lopetettiin hupsista ja palattiin alkuun. Näytti hämmästyneeltä ja oli uudella yrityksellä hiljaa. Istuminen hyvä, jätin eteen palkan ja kävelin tosi läheltä ohi, ei noussut tassut jee. Sitten leikittiin jääviä niin että marko huuteli koodisanoja. Yks seisominen tais mennä istumiseks, muuten hyvät. Saralla oli kivaa häntä vispas hulluna, niihän se yleesäkin.

Ruutu oli ilmeisesti varjossa/valossa tai jotain niin että ei ekalla löytänyt ruutuun :( Tehtiin uudestaan niin että kävin näyttämässä ja meni tosi hienosti. Erikseen ruudussa maahanmeno ja sitten tehtiin ohikävelyitä niin että palasin palkkaamaan. Yhden kerran nuuski ympärilleen oottaessa, eli aineskaan ollut ennakoimassa seuraamaan tulemista kun jouti nuuskimaan...

Sitte stoppeja tolpan kierrolla. Kaukaa irtos kiertämään ja käsiapu+suullinen stopit oli tosi hyviä. Nyt ei jostain syystä ennakoinut ollenkaan vaan kaahotti joka kerta yhtä lujaa tuli sitten stoppi tai läpijuoksu. Tein yhden stopin pelkällä suullisella ja heti sitten valu. Stoppeja sillä takapalkalla kun muistasin..

Lopuks ohjatun alkeita. Ekana merkkiä paristi, kaikki muuten hyviä paits yhen kerran meni vauhissa ohi ja sanoin uuestaan merkki niin kiersi etukautta oikeeseen paikkaan. Ollaan siis tehty taas suuntia suoraan sivulle alustoilla kotona sekä kurssilla jo viime syksynä, se osaa ne ihan helposti, oli tarkotus tehä nytkin alustoilla mutta ne unohtu kotiin ja oli aika hämärää joten tehtiin sitten niin että vasemmalla oli kapula. Marko vei kapulan, eka kerralla sitten juoks suoraan kapulalle... Tehtiin toka niin että marko käveli merkin kautta takas ja kävin vielä itte kävelemässä merkin ympäri. Hienosti merkille. Tehtiin pari merkkiä ja sitten kolmannella merkiltä kapulan hakuun. Oli ihan mielettömän nätti kapulan otto ja tuonti ja kaikki, varmaan paras sarkilta ikinä. Sara toimii muutenki ihan älyttömän kivasti tämmösissä kun se ei ole "tiedän mitä tehään" vaan se oikeesti tarttee kuunnella ja kattoa mua jotta saa selville mistä palkataan.

Lopuks vähän kaukoi takapalkalla. Eka m-s oli tosi hyvä, oisimpa lopettanu siihen, tehtiin sitten vielä jotain m-i jossa sen takapää liikku. Aargh. Lopetettii heti ku saatii kohtuullinen.

Oli kyllä mielettömän hyvä ja kiva reeni Sarkin kanssa. Kerranki oli ehkä vire kohallaan, molemmille. Kiva koira<3 tämmösen kaa vois jo melkeen mennä kokeeseen. Saamaan nollat kaukoista ja luoksetulosta :)

Kotona Sara on tehny namihäiriö paikkamakuuta ja istumista. Istuminen oli helpompaa, maatessa meinas paristi nuuskia. Tajus kyllä idean tosi nopee. Selma on tehny kotonakin aloa. Paikkamakuu kellottamalla 2min30s. Ilman levottomuutta, jossai vähä ennen kahta minsaa taitto toisen etutassun allensa ja kävi parempaan nukkuma-asentoon...

Ei kommentteja: