keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

tiistain tokot

Marko oli hallikokoustelemassa niin olin reeneissä ilman assaria. Piti pissilenkittääkin koirat (vetojuhdat) jäätiköllä oikein erikseen.

Ekana Semppa. Aluks hösättiin ja pyörittiin ja vähä juoksenneltii ja otettii kontaktia. Ihan hetken oli vaisu sitten lämpeni. Kivaa seuruuta. Suorilla. Oli semmonen intensiivisen olonen. Ja tarkkana.

Paikkamakuut rivissä, reunassa. Vieressä oli actionia ja kaikkee ja Semppa makas niin hienosti, kävin jopa kerran palkkaamassa ja pysy senkin jälkeen. Ja kun kävelin vierelle pysy tosi hienosti maassa. Mitä nyt sivullenousu tais tapahtua Päivin käskyllä.

Luoksetulossa ihan vähän kaartaa mutta tulee tooosi nätisti perusasentoon ihan loppuun asti. Tein odottelua useempaan otteeseen ku joku päivä lenkillä luoksetuloa ottaessa Selma oli sitä mieltä että idea on se että sitten ku mä oon kävellyt tietyn matkaa, kääntynyt koiraan päin ja seissyt hetken, kuuluu tulla luokse, mun käskyllä ei ilmeisesti ois mitään tekemistä asian kaa. Nyt kyllä pysy mutta vahvisteltiin lisää.

Reenailtiin seuraamisen käännöksiä, juosten seuruuta ja jääviä peruutellen. Otin istumistakin sinne sekaan, eihän sitä tiiä vaikka se selkeyttäs pikkukoiraa että arpomisvaihtoja voi olla useampi ku kaks. Ei se kyllä nyt oo sekottanut. Seuraamasta maahanmenot oli ok, seisomiset vähä hitaita. Pari miettimisaskelta käskyn jälkeen. Kokeessa kun sinne joskus ehkä mahduttas niin pitää muistaa varmistella harkitulla vartaloavulla.

Lopuks hyppyä. Eka oli kaikin puolin korrekti mutta se sais kyllä mennä kauemmas esteen taa ja lähteä kovempaa. Sitten mentiin yhessä vauhilla esteen yli, tai mä sivusta siis. Ja sen jälkeen tuli vähä pontta, ainoo vaan että siinä sivuvaikutuksena tuli teputtelu esteen takana odottaessa. Harkattiin pari kertaa seisomista niin että mä kiertelen lähetyspaikalle ja Selma ei teputa.

Pari kertaa ootteli maassa käy siihen-käskyllä. Hyvin pysy. Kaikin puolin tosi mukava reeni ja kiva koiruus :)

Sarkin kanssa vaihdettiin autolla pari hillittyä perkelettä ja oltiin sitten ihan hiljaa. Halliin meno oli taas semmosta että koira pinko eeltä, palas mun luokse ottaa namin, pinko taas jne. Lopulta tajusin että mun on palkattava tiheemmin. Tää on kyllä vaikea homma tää asiallinen siirtyminen suorituspaikalle!

Huomio: Teetettävä enemmän tarkkuutta vaativia juttuja ja vähemmän kuumottavia juokse täysiä juttuja reeneissä. Toimii.

Huomio 2: Se kasikon juosten seurauttaminen pitemmän pätkän kunnes koira rentoutuu toimi tosi hyvin!

Alotettiin siis juoksentelemalla seuraten ympyröitä ja kasikkoa. Voi että, koira seuraa juosten niin kivasti. Ei oo yhtään ponkasemassa katosta läpi vaan tosi kiva. Ehkä mäki oon rennompi ku juoksen. Eikä se ees piippaa juostessaan. Ja tuntu ihan että se rentoutu, ja seuras sitten paljon tasasemmin. Vasempaan kierrokseen mennessä koira meinas vääh edistää ku mä juoksin ympyrän ulkoreunalla. Yllärinä pari jäävää, oli oikein hyvät.

Sitte ooteltin maassa. Hyvhyv. Ootteli taas useempaan otteeseen, paristi puhuin muille Saran oottaessa, nopeet onnistu, pitemmissä meinas vähän hermostua, kerran tuli haukkukeskustelu hallissa. Pitää vaan itte osata semmonen kylmän rauhallinen suuri kivi joka toteaa että et hauku.

Tehtiin seuraamisen käännöksiä, niitä Sempan läksyjä, askel-käännös-askel. Voi taivas että oli vaikeeta ne oikeelle käännökset. Koira lipsahti koko aika liian eteen ja joutu pakittamaan perusasentoon. Tajuiskohan se toistoilla että säästää askelia jos pysyy paremmassa paikalla vai onko sen mielestä ees taas teputtelukin ihan kivaa...

Yks metsku. Vähän kapula kalisi lähellä tuodessa, peruasentoon tulo oli hyvä, ihan perilleasti.

Askelia tehtiin seuruussa, se on tooosi paljon levollisempi jos saan itteni semmoseks vähän "laiskaks" olemukseltani :D Yritin tehä oikeelle pitempää pätkää mutta ei kestänyt kyllä montaa metriä sivuasennossa vaan takapää rupes laahaamaan perässä. Muutama meni kyllä oikein nätisti. Vasemmalle pomppii vieläkin. Peruuttamista seinän vieressä. Vaivaa kun se peruuttaa snadisti liian takana. Ja kovempaa ku mä. Peruuttelua erikseen, peruuttaa jo tooosi kauas ilman että liikun mukana. Ja teki hiton siistin maahanmenon siitä peruuttaessa. Miten peruuttamist hyödynnetään kaukoissa. Ööh?

Hyppynoutoa, yritetään sinne lihasmuistiin. Tuolla on semmonen kapeempi tokoeste joten hyvää harkkaa. Kaikki ihan korrekteja siltä osin että meni ja tuli esteen yli ja takastullessa oli kapula suussa. Jee! Ekalla lähtiessä kuulu lähtöhau. En uskalla pyytää sitä takasi tms. muuta hirveen radikaalia noista haukuista. Mutta tehtiin sit toka niin että ku olin heittäny kapulan ni käskinki maahan ja sitten maasta hakemaan, ihan hiljaa lähti! Sara kaipas selkeesti vielä enempi yllätyksellisyyttä reeneihin. Pois ne missä se tietää täsmälleen jutun. Etenki noissa kivoissa asioissa.

Tein jossain välissä itekseen tosi nopeet paikkamakuun ja istumisen niin että Sara oli keskellä hallia ja poistuin ulos ja tulin about heti takas. Muuten ihan kiva, vähän kyllä katteli muitten puuhia. Loppupuolel tehtiin yhessä. Liikkuroin ja Sara aika hienosti omista käskyistä toimi. Katteli taas jonku verran ympärilleen ja lonkanki vaihto. Totesin että sitte ku on haettu ne pari voi0:laa niin sitten opetan sen kyllä olemaan pää maassa, ois itellä paljon kivempi olo ku ei tarttis miettiä sen pyörivää päätä. Mietin kyllä myös sitä että, se kyllä korkeessakin vireessä osaa nykysin melkein järestään jäädä paikkamakuuseen ihan rauhassa, ei oo yhtään hullun pinkeenä. Pitäs vaa reenata lisää lisää ja lisää.

Tänään tehtiin mettälenkillä käpytunnaria niin että vein pitämäni kävyn kohtaan missä oli paljon käpyjä ja lähetin Saran ettimään. Nuuhkaisi ekana yhtä käpyä, osui sitten oman kohdalle nappas sen suuhun ja toi mulle. Tosin sylkäs sen mun jalkoihin jo ku kehuin mutta pikkuvikoja, oikea tuli ja vieläpä aika nätisti :) Sulais nyt ne lumet ni päästäs harkkaamaan oikeeta! En vaan uskalla sössiä sitä lumella vaikka hirveesti mieli tekis, mutta oon jo näin pitkälle oottanut nurtsia ni ootan ny lopunki. Marko vois käydä lappamassa meidän pihasta lunta johonki sivumpaan, vink vink.

Ei kommentteja: