lauantai 1. tammikuuta 2011

tavoitteet vuodelle 2011

Otsikko vois ehkä pikemminkin olla tokotavoitteet kun siellä ne mun tavoitteet lähinnä on ja en viiti markon puolesta kuiteskaan kirjottaa agitavotteita.

Sara

Tulokselliset tavoitteet:
-VOI1
-ehkä TK3, riippunee vähän millainen fiilis sielä voi:sta tulee

Sannan tavoitteet:
-järkevää ja loogista reenaamista, suunnitelmallisuutta, korkea onnistumisprosentti

Osallistumistavoitteet:
-toivottavasti mahduttas/päästäs seuran SM-joukkueeseen
-schapemestiksiin
-koulutuksiin, koulutuksiin ja vielä vähän koulutuksiin!

Osaamis-/oppimis- ja reenitavoitteet:
-paikallamakuu varmaakin varmemmaksi, lyhyitä harjoituksia, pyritään minimoimaan asennonvaihdot. levottomuus pois kokonaan. paljon häiriöreenejä, vierestä lähteviä koiria, istuvia koiria, ihmishäiriöt, liikkurit, muut mekkalat, ovet, huutelut yms. yms. Sivulta maahanmenoja vois hioa niin että oisivat joka kerta 100%:n suoria. Liikkeen lopun reenausta jatketaan niinkuin on tehtykin että pitkitetään sitä sivulla istumisaikaa ennen palkkaa. Yhdistetään myös niin että istuminen mukaan ja ei palkkaa välissä. Pitäis myös päästä paljon harjottelemaan ryhmässä yksitellen maahanmenoja ja naapurin käskyn ignooraamista. Tätä voitas reenaa vaikka kotona Markon kaa niin että Marko huutelee käskyjä ja jos ei tottele niitä niin palkkaan :)

-paikalla istuminen, jatketaan onnistuneita harjoituksia, mukaan häiriöitä, etenkin niitä vieressä makaavia koiria.

-seuraaminen, reenataan PALJON, reenataan ONNISTUMISIA, reenataan kotona sisällä pikkutarkkuutta. Paljon reeniä sivuaskeleissa, käännöksissä paikallaan, hitaaseen käyntiin semmoinen fiilis & osaaminen ettei tarttis äännellä. Ääntelyn kanssa huomio omaan olotilaan niin että en tahtomattani viestitä koiralle että mäkin olen ihan hermona. Reenaamisen suunnittelu niin että sen ei tartte äännellä. Paljon myös temponvaihtoreeniä ja lähtöpätkää joka nyt on ollut välillä vähän huono. Seuraamista häiriöissä! Tavoitteena että vuoden loppuun mennessä osataan seurata vaikka maa ois täynnä nakkeja.

-jäävät, uuden idarin opettelu. Liikkeestä istumista reenataan etenkin ennen tulevia kokeita, siinä ny ei ole mitään ihmeitä onneksi ollut sen jälkeen kun sen oppi

-luoksetulo, tehdään siitä yhtä hyvä kun se avon oli ennen kuin pilasin sen. Jotenkin keksittävä että miten sen saa pysähtymään suullisella käskyllä heti eikä viiveellä.

-ruutu, jatketaan evl-ruudun harjoittelua, pidetään yllä into & vauhti, tehdään vaikeutettuja harjoituksia ja korjaamisharjoituksia. Muistetaan reenata myös loppuosaa ja ruudussa makaamista.

-hyppynouto, reenataan vinoja palautuksia ja Sanna reenaa sitä kapulan heittämistä niin että ois ees toivoa että ihan joka kerta vinoille palautuksille ei oo tarvetta. Reenataan erilaisilla alustoilla. Reenataan metallilla. Reenataan niitä kapulan kanssa sivulle istumisia. Muistetaan jatkaa pitoharjoituksia kotona. Ja muistetaan jatkaa kapulan taaksekiertämisharjoituksia.

-metalli, ei yritetä tehdä koiran jo kivasti osaamasta asiasta liian vaikeaa unohtamalla että on pakkasta -15 ja pyytämällä tuomaan jääkylmää kapulaa.. Yritetään pitää huoli että minkään näköistä inhoa ei pääse syntymään vaan yritetään pitäytyä siinä Saran -kapula ku kapula yhtä kaikki-mielentilassa. Reenataan erilaisilla metalleilla!

-tunnari, jatketaan reenejä vasta kun lumet sulaa. En usko että tällä olisi kiire että pitäisi lumessa kokeilla kun jäi niin hyvään vaiheeseen syksyllä. Kun sitten jatketaan niin muistetaan aloittaa vain oman piilotuksilla. Erikseen jatketaan myös tunnarin pitoharjoituksia.

-ohjattu, opetellaan lisää ja yhdistetään osat. Jatketaan merkin vahvistamista niin että se on aina hieno ja suora niin ei tuoda vinotuksella ongelmia

-kaukot, reenataan niin maan paljon! Kun Saran tokoloma loppuu niin aloitetaan jokailtainen olkkarikaukoilu ja harjoitellaan tekniikkaa. "vahingossa" lenkillä kokeilin niin nyt se on oppinut itekseen s-m-s vaihdot niin että jalat ei liiku. Eli suurimman työn alla ois s-i-s. Siinä onkin sitten hommmaa. Muitakin reenataan edelleen niin että niissä tekniikka ois superhyvä ja pikkuhiljaa saadaan matkaa.

-muuta erityistä, tehdään paljon reenejä joissa en palkkaa ihan koko aika ihan kaikesta, tai siis niitäkin tehdään paljon mutta yritetään mahduttaa joukkoon niitä missä tehdään yksi liike kokeenomaisesti, tai kaksi liikettä ja liikkeenväli kokeenomaisesti jne. Esim. kerran viikossa kokeenomaisesti ainakin pari liikettä ja muuten sitten kaikki onnistuu reenejä. Lentsun mukaan :). Jatketaan liikkeenväleistä palkkaamista. Pyritään reenaamaan paljon häiriössä. Kun kevätkausi alkaa niin mennään Ojankoon aina kun siellä on kisoja viereisellä kentällä. Etsitään uusia hyviä reenipaikkoja ja eri alustoja. Tehdään semmosia ajetaan uuteen paikkaan ja tehdään kokeenomaisesti ainakin paikkamakuu-reenejä. Kierretään keväällä kaikki möllikisat missä on voi-luokka. (voi toki olla ettei oo paljon kierrettävää)

-temputellaan. opetellaan uudelleen se unohtunut selän kautta maassa kierähtäminen, opetellaan takaperin sivulle peruuttaminen. opetellaan sammuttamaan valot tai jotain muuta hyödyllistä

-jatketaan pallopalkan opettelua. Tai siis sitä että lentävän pallon palautuksesta tulee nami.

-jatketaan reenipäiväkirjan pitoa.


Semppa

Tulokselliset tavoitteet:
-ALO1
-AVO1
-en nyt oo ihan varma. toisaalta haluisin sempun yhellä ykkösellä per luokka eteenpäin, mutta toisaalta haluisin sille koularit niin voitas kilpailla Esson Kivestä :)

Sannan tavoitteet:
-järkevää ja loogista reenaamista, suunnitelmallisuutta, korkea onnistumisprosentti. Sempan kanssa erityisesti että reenataan useammin, useita kertoja viikossa.

Osallistumistavoitteet:
-epävirallisiin kokeisiin sillä asenteella että tavoitteena ei ole hyvä tulos vaan onnistunut koeharjoitus. Eli vaikkapa ylläripalkkaa pari kertaa.
-viralliset kokeet, vuoden aikana alo ja avo
-schapemestiksiin
-koulutuksiin

Osaamis-/oppimis- ja reenitavoitteet:
-kaikista isoin tavoite on jotenkin opettaa sille irtoaminen, oon ihan sormi suussa sen asian kanssa kun Selma ei tahdokaan juosta namikupille tottakai täysiä niin kovaa ku jaloista lähtee niinku Sara tekis. En tiiä kokeilen seuraavaks varmaan ruokakupille hetsaamalla, siihen se on sentäs ihan hulluna. Ja nyt kun kaks vuotta on ruokakupilla odotettu ja maattu ja istuttu paikallaan tai tultu sivulle niin johan sen vois sössii...

-paikallamakuu varmaksi ja häiriöö kestäväksi, minä vapautan ei Selma itte sitten kun siltä tuntuu. Eikä Selma itte sillon ku naapuri/liikkuri/kuka vaan sanoo. Jatketaan piilossa käynti harjoituksia onnistuneina. Jatketaan myös paikallaistumisharjoituksia. Paljon reeniä myös nopeissa ja suorissa maahanmenoissa. Paljon reeniä niin että ei ennakoida sitä maahanmenoa..

-seuraaminen, käännökset pitäs oppia, erityisesti vasemmalle käännös on hankala kun takapään käyttö on aika olematonta, sitä pitää reenata paljon! Seuraamisessa pitäis reenata käskytettyjä kokeenomaisia pätkiä. Pitäisi tehdä suunnitelma että miten reagoin niissä kun Selma seuraa hienosti ja päättääkin lähteä muualle. Että ois aina sama tapa eikä niin että joskus pyydän jatkamaan ja joskus lähden toiseen suuntaan ja palkkaan kun korjaa ite. Ehkä ois parempi opettaa se korjaamaan ite. Paljon häiriöreeniä seuramaamiseen, myös niitä missä liikkuri sanoo ja me ei tehdäkään niin, ennakointi pois.Voisi jo tässä vaiheessa muistaa harjoitella pikkuhiljaa sivuaskelia, käännöksiä paikallaan ja hidasta käyntiä, ois mielenkiintosempaa Sempallekin.

-jäävät, Sannalle intoa reenata näitä. On OHJAAJAN VIKA jos koira ei opi. Sannan pitäs ymmärtää että Selma ei oo Sara. Jos toinen oppii asiat kerrasta niin pitää pystyä mukautumaan siihen että toinen välttämättä ei ja toimia sen mukaan. Jos vaatii enemmän reeniä ni sitten reenataan enemmän. Ja niitä onnistumisia! Nyt meillä on menossa maahanmenokuuri. Tehdään eka vaikka pari viikkoa sitä ja sitten pari viikkoa seisomista ja sitten kun ne rupee onnistumaan niin kuuntelureeniä. Ehkä joskus kesän jälkeen voitas jo sitä istumistakin harjotella..

-nouto, osien vahvistaminen ja noudon kasaaminen, pikkuhiljaa mukaan myös puukapulaa, muovista ei oo purtu yhtään ja pito on tosi nätti. Keväämmällä metalli tarjoomisen kautta. Tunnarireeniä ja oman piilotusta voitas kanssa sitten nurtsin kasvaessa jatkaa, syksyllä tehtiin pari ja oma löytyi ja tuli mulle asti.

-kaukot, samalla kun Sara reenaa kaukoja niin muistan reenata Selmankin kanssa kaukoja. Sen asennonvaihdot on luonnostaan aika paljon rauhallisemmat kun Saralla ja se ei hypi pompi ja sinkoile niin sen kanssa sentäs joku asia tuntuu helpommalta kun Saran. Tavoitteena olla sitten aikanaan voittajaan menossa niin että ne kaukot ei oo se varma huonojen pisteiden liike...

-hyppy, pitäisi vahvistaa irtoomista ja halua hypätä pois mun luota. Pitäisi vahvistaa esteen takana seisomista ilman sitä kauheeta tassuttelua. Pitäisi vahvistaa sitä että este hypätään vasta käskystä eikä nollata liikettä ennen kuin se on alkanutkaan.

-pidetään reenit mielenkiintosina ja tehdään muutakin kun hinkataan alokasta. Mutta kun tehdään muutakin niin Sanna miettii tarkkaan että miten saadaan aikaiseksi ne onnistumiset Selmalle eikä yritetä jotain tietylla tapaa siksi että "niin Sara toimisi". Minimoidaan tilanteet jossa Sanna ajattelee että kyllä Sara olisi osannut. Kaikenkaikkiaan ajatellaan Selmaa Selmana.

-liikkeiden välejä reenataan paljon niin että ne on jo alokkaaseen mennessä hienot!

-opetellaan temppuja. Tassunanto, tastas, jalkojen välistä pujottelu yms turhaa hubailua. Ettei Selmasta ihan tosikko tuu.

-jatketaan reenipäiväkirjan pitoa

Ei kommentteja: