lauantai 15. tammikuuta 2011

tokoloman loppu

Saran melkein kuukauden mittainen lajiloma loppui tänään kun oli halliryhmän reenit joihin jopa onnistuttiin pääsemään aikataulullisesti. Pakkasta oli jostain taas kehittänyt kivat viistoista astetta joten aika näpit jäässä sai olla vaikka hallissa joku ilmapuhallin systeemi mukamas onkin.

Kuten vähä etukäteen aattelinkin niin Sarkki oli aika intona ja haukusta keskusteltiin vähä useempaan otteeseen. Lähinnä ootellessa ja sillon kun sillä ei oo mitään nimettyä tekemistä. Harjoiteltiin moneen otteeseen kun oli aikaa niin käy siihen tekemistä, yhdellä haukkui mutta varmaan 8 onnistui joten ihan hyvin sekin.

Aluksi tehtiin kahden minuutin paikkamakuu. Kehään mentiin tosi nätisti hihnatta ja juoksutarkastus sujui hyvin. Paikkamakuuseen Sara jäi nätisti ja mitä kurkin niin aluksi näyttikin otsi hyvältä ja skarpilta, sitten vaihtoi lonkka-sentoon ja kääntyi samalla snadisti vinoon piiloa kohti. Se oli reilun minuutin kohdalla. Eli jos nyt yritän tehdä niitä makaa liikkumatta harjoituksia jatkossa niin minuutti on ehdoton maksimiaika. Mutta aika hyvis kuitenkin pitkän loman jälkeen, ei äännellyt jee! Perään tehtiin kaksi lyhyttä paikalla istumista. Ekalla jäin riviin seisomaan ja tokalla kävin kääntymässä piilossa. Jäi aika kivasti stay-käskyllä. Ja istui kivalla ilmeellä. Toisella kertaa ohi kävellessä siirsi toista tassua, palkkasin ja vapautin normaalisti, koska istumisestahan tässä palkattiin ja otin sitten vielä nopeasti yhden istumisen jossa vain kävelin vähän matkaa pois ja takaisin ohi ja palkkasin liikkumattomuudesta.

Itsekseen tehtiin siinä liikkeestä istuminen ja onnistui kerrasta joten ei sitä sen enempää. Ajattelin vaihtaa jäävin seuraamiskäskyn mennään-käskyksi seuraa-käskyn sijaan niin koira sitten (joskus vuosien päästä..) siellä evl:ssä tietää mikä liike on tulossa kun ei saa enää valmis-sanalla viritellä. Mennään toimi yhden kokeilun perusteella ihan hyvin.

Seuraaminen seuraamisena oli vähä huonohkoa, edistystä ja semmosta. Vasemmalle kääntymiset ja ympyrät toimi kivasti. Perusasennoissa meinas jatkaa eteenpäin ja teki loikan sivulle. Siis siinä kun ittekseen vähä puuhasteltiin. Tein aika lyhyitä pätkiä, pitäs tehdä vielä lyhyempiä ja ihan sellaisia että se palkkaa tulee heti siitä kun on lähtenyt mukaan seuramaan, niissä lähdöissä kun on ollut välillä vähän ongelmia.

Sitten sitä hyppynoutoa, tehtiin matalalla esteellä kun oli kylmä. Ei Sara ole kyllä tokoesteen kanssa tehnyt mitenkään erilailla millä korkeudella vaan. Tehtiin ekana yksi kokonainen käskytetty, hoksasin että eipä oo tehty ko. liikettä vissiin ikinä käskytettynä että en tiedä ennakoiko Sara, no ei se ainakaan nyt eka kerralla.. Teki varsin hienosti, mun heittokin oli ihan kiva, kapulaan hyökkäs vähän semmosella syöksyllä mutta syöksykööt..takas tuli kovaa esteen kautta ja istu snadisti taakse, se ei ehkä vielä osaa arvioida missä kohti jarruttaa että osuu sivulle. En silti raaski käydä korjaamaan ja mussuttamaan jostain perusasennossa kun itse liikkeenä on se hyppy ja nouto ja hyppy takaisin.. kai sitä erikseen pitäs reenata.

Välissä harjoteltiin lähinnä hiljaa sivulla istumista ja oottelua. Yritin tehä vähän s-m-s kaukojumppaa mutta ei se ny oikee oo valmis olkkarista muualle siirrettäväks. Ne tassut pitäs varmaan liimata maahan ettei ne siirtyilis. Seisomasta maahanmeno tosin on nyt alkanut vähän useammin onnistua oikealla tekniikalla. Musta kyllä tuntuu että vaikka kuinka opettaisin tekniikka niin sitten joskus siellä kokeessa se varmasti läsähtää maahan täysiä just samoin kun on aina tehnytkin, tai sitten jää makaamaan pylly pystyssä etupää maassa.

Tehtiin vielä luoksetuloja kun loppuun jäi aikaa. Tein kokonaisen voi-luoksetulon. Seisominen odotetusti valui, maahanmeno oli koutsinkin mielestä hyvä. Seisomisten kanssa saatiin neuvoksi vaihdella sitä kohtaa missä se tapahtuu, ihan alussa, välillä ihan lopussa jne. Tuntui kyllä toimivan kun oli tehty jo kaksi kertaa niin että pysäytin ihan heti niin kolmannella Sara pysähtyi aika skarpisti. Läpijuoksu näitten jälkeen oli sitte semmosta himmailua että..

Nyt on sitten vuoden reenit avattu. Oon keksinyt hyvän tekniikkareeniajan. Töistätuloreenit. Selman kanssa ollaan niitä jo aloteltu. Sara pääsee nyt sitten reenaamaan kaukoja ja sivuaskeileita ja käännöksiä paikallaan sekä kapulanpitoja päivittäin töitten jälkeen. Eli sisällä reenataan kaikkea mälsää ja ulkona sitten kivoja asioita. Se mitä lomailla on salaa kokeiltu niin avain edes snadisti onnistuneisiin harjoituksiin joissa pitäs koiran olla edes vähän rauhallinen tuntuu olevan "ei niin kauheen hyvät namit".

Ei kommentteja: