keskiviikko 19. tammikuuta 2011

halllivuorolla

Pääkohdat

-jos se ruutuun lähteminen merkiltä oikeelle on onnistunu niin vasemmalle olikin sitten ihan eri juttu
-reenien suunnittelu, onks pakko käyttää puolet koirakohtaisesta reeniajasta ruutuunmenoihin (no mutku se on niin hauskaa!) jos se ajankohtasin voi-ruutu on kutakuinkin kunnossa mitä ny pitäs eri alustoilla kuten nurtsilla sit keväällä vahvistella ja jos ny ruutua haluaa tehä niin ennemminki pitäs tehä niitä korjauksia & tarkempaa paikanhakua ja liikkeen loppuosaa. (no mutta ku se ruutuunmeno on niin kivaa?!)
-mitä ihmettä tapahtui hyppynoudolle josta tulikin Saran mielestä "hae, ja hyppää takaisin tullessa -nouto" ja miksi sanna antoi sen toistua kerta toisensa jälkeen auttamatta ollenkaan tekemään oikein?!
-ne hypyt kapulan kanssa kyllä näytti tosi hyviltä. oli hirveen varma ja kapula oli nätisti suussa
-kymmenisen ruutuunkaahotuksen ja kapulan kanssa hyppelyn jälkeen mulla oli tosi kiva reenikaveri <3
-ei oo opittu seuraamaan, vieläkään, tosin hidas kävely sai koiran keskittyy aika kivasti ja ku oli alkupuuhat alla niin se ei mekkaloinut.
-lyhyt p-makuu autto, ei vaihtanu asentoa mutta jätkänkö minä sen koiran kenolleen?

-Semppahan parantaa ku "sika juoksuaan" (vai mikä se sanonta o).
-ennustan: nollataan ekassa kokeessa hyppy kun mitä sitä ny kertaan tyytymään jos voi koko rahan eestä hyppiä.
-tuli semmonen olo että kun tuo paikkamakuu tuosta korjataan (ettei häiritä sillä toisten koetta) niin ilmotan sempun kokeeseen. ei oo pakko saaha ykköstä kuhan jo huvikseen ku hotsittas.

Ja sitten yksityiskohtiin..

Sara 

Ruutu & merkki rakennettu etukäteen. Otin Sarkkisen ekana, en tiiä miksi, 
sille ja mulle molemmille sopii paremmin että se on tokana. No onhan se hyvä vaihella. Tehtiin merkkiä. Marko oli ottamassa mulle kuvia ("kun koirista ei ole ikinä yhtään tokoilukuvaa!") ja piti sitten sitä neuvoa ja käydä kameraa katsomassa välillä. Sara ei oikein ois kestänyt sitä että sanon pikasesti sille että ootahan siinä meen juttelee Markon kaa. Tuli sitten parit haukkukeskustelut reeneihin sisälle. Huoh. Mun vika ku tiesin että liian vaikee ja en tajunnu.


Autosta transporttasin Saran nami nenän eessä halliin, meinas kyllä namitki jäähä ku ois pitänyt juosta eeltä ovelle. Eteenpäin ei kuitenkaan päässyt ennen ku palas mun luokse olemaan kuulolla. Aloitettiin tutusti parille perusasennolla joista palkkailin ja sitten siirryttiin hallin perälle ihan kohtuunätisti. Vähä pelottaa että jos Sara luulee siirtymissä, kun se vinottaa mun eessä löysästi tekevänsä seuraamista, ei kai, hope so. Tehtiin pari suoraa ruutuunmenoa niin että alusta oli jo valmiina, halusin että ei nyt vahingossakaan tarjoo niitä merkkejä. Meni suoraan.Jäi seisomaan tosi täydelliseen kohtaan mutta pyysin siirtymään 10cm eteenpäin alustalle?! Ehkä se meni ruudussa liikkumisharjoituksesta mutta mielummin oisin pitänyt sen paremman paikana. Mulla oli taas näön kanssa kauheita ongelmia, takaa yli olevat oli läheltä katsottuna sisällä. Ääh. Onneks kaikesta pitää kehua ja palkata enivei ku oma vikanihan se on jos pysäytän väärässä kohtaa niin Sara ei toivonmukaan tiedä mitään mun näkemisistä. Tehtiin sitten erikseen merkkiä. Hienoja oli, tosin se vinotti vieläkin vähän oikeelle. Luin taas tossa vähän tarkemmin että merkillekin pitää pysäyttää koira että se ei saa pysähtyä sinne itse. Köh. No sittenhän se on ihan hyvä että se tulee ennemmin vähän yli niin ehdin pysäyttää sen. Olin myös tosi tyhmä ja yritin suoraan niin että lähetin merkille useita kertoja peräkkäin ja sitten yhdellä kerralla ois pitänyt lähteä siitä vasemmalle ruutuun kun aiemmassa parissa reenissä ruutu on ollut oikeella. Ei osattu. Tartti käsiapua ja pari ruutu-käskyä lisää. Tuli hauhau (semmonen sallittu "en tajua mitä yrität sanoa"-hau). Vein sitten koiran merkille ja siitä ihan eestä itte lähetin ja johan toimi. Loppuun tehtiin vielä suoria ruutuja. Otin alustan jo parin ekan kerran jälkeen pois kun Sara menee niin vauhdilla ja alusta lentelee milloin mihinkin ja unohdan korjata sitä ja sitten koira ei tiedä meniskö ruutuun vai hakisko alustalle joka hyvä jos on ruudussa. Menee muutenki ruutuun jopa kivemmin ilman alustaa.
ja vielä kuvassakin näyttää ulkona olevalta mutta ku ei olluRuutuvärkkäyksiin onnistuin tuhraamaan puolet Saran puolen tunnin reeniajasta. Seuraavaksi piti jatkaa hallireenien teemalla ja vinoilla palautuksilla hyppynoudossa mutta tässäki tuli joku ihme työtapaturma. Estettäkää ei saanu sopivan korkuseks, oli joko liian matala tai liian korkee. Tein pari suoraa takasin hyppyä ja sitte meinasin tehä kokonaisen ja heitin kapulan musta vasemmalle kauheen vinoon. Sitten sanoin hae silloin kun Sara tuijotti kapulaa, no ei joo lähtenyt esteen kautta, takas kyllä tuli. Pakko oli palkata ku tuli niin hienosti sivullekin. Tarjos sitten pelkkää takasin hyppyä varmaan kolme kertaa ennen ku tajusin auttaa niin paljon että onnistu hyppy jo menomatkallakin, ja sain oman heittosihdin säädettyä niin että se kapula ei lentänyt joka kerta enemmän ja enemmän vasemmalle. Ei sitten tehty vinoja palautuksia jotka oli ohjelmassa kun tehtiikin vinoja lähtöhyppyjä. Tässä hyvä reenin aihe jatkoonkin, tosin suunnitellusti mielummin, ei vahingossa tai pakon eessä.

Jääviä kuunteluharkkana. Sara on aika hyvä näissä. Tosin yhen istumisen valahti maahan just ku aloin kehumaan. Se varmaan luuli että tehtiin sitä mitä viimeks missä tehtiin kerran jokainen järkässä i-m-s, ois ollut istuminen tehtynä just. Muuten hyviä.

Loppuun paikkamakuu Vian ja Artun välissä. Käskytin samalla. Hyvin ignooras mun käskytykset :D. Tehtiin tosi lyhyt, käväsin pari sekkaa piilossa muurin reunapalikan takana. Oli ihan kivalla rauhallisuudelta mutta kuvista katottuna oon vähä huolestunut kenotuksesta.

Reenin loppuun vielä seuraamista. Pitkää jatkuvaa pätkää ja satunnaisesti palkkailin. Oli ehkä snadisti jo vähä väsähtänyt ja pysty huomattavasti nätimpään seuraamiseen kun yleensä. Mutta se on niiiin kaukana hyvästä. Ja mäkää en osaa liikkua fiksusti. Perusasennot oli ihan kivoja. Loppuun vielä kierrättelin siivekettä, yhden stopin jälkeen oli aikamoista "minä osaan jo tän" esitystä.

joko joko joko?

joku perusasentoontulo.köh

merkki, ei sitä kyllä tarkotus oo tassulla koskee

kenottava paikkamakuu

se hieno takaspäin hyppy

pa


Selma

Selman kanssa harjoiteltiin kans jo vähän hienosti autolta halliin siirtymistä. Saa tosin olla vielä hihnassa, etenkin kun pihassa oli edellisen reenivuoron porukkaa. Meni kyllä alkuun ihan luvattoman pitkä aika että Selma rupes tulee kontaktille kun se innostu niin kauheesti kun "löysi" Markon joka oli kameran kanssa kyykkimässä hallin seinustalla...

Aloitettiin seuraamisella ja perusasennoilla. Tein taas niin että namit taskussa ja palkkasin yllättäen kun hyvä kohta tuli. Tuli aika hyvääkin pätkää välillä. Muistin myös ottaa ekaks hihnassa seuraamista. Peruasennotki oli nyt vähän nopeempia ku kotona reenatessa (kenties hallin alusta miellyttävämpi Selman takapuolelle.....) Ei oikee mitää valittamista, tykkäsin, jossai käännökses varmaa takajalatki teki vahingos vähä töitä. Takapäästä tuli mieleen että se vähän huolestuttaa kun se takapää meinaa ruveta kääntymään tosi helposti ulospäin seuratessa.

Sit hyppyä. Se oli kyllä päivän paras. Aiemmin Selma on lähteny hypylle sillee ilman mitää kiirettä laiskanpulskeesti mutta nyt se oli jo vähän semmonen innokkaampi. Lähti oikeen kivasti, ei ottanut raville ennen estettä. Osas näköjää jo lopunki ja ties mitä tuleman pitää. Vähä se meinaa töpötellä paikallaan jos pitkitän ennen ku heitän palkan tai kävelen luokse. Ennakoi yhen istumise viereen palatessa vaikka en tod. aikonut istuttaakaan. Viereen palaamisia pitää reenaa paljon erikseen! Tein sitten yhden vauhtihypyn niin että lähdin sen kaa yhtä matkaa ja innostin vielä. Sen jälkeen hyppeli itekseen hyppyä eestaas varmaan viis kertaa ennen ku huomas että niistä ei tullut palkkaa. Pitää tota sitten ennen koetta miettiä että jos muistas taktikoida ja pitää pannasta kii. Marko kielsi reenaamaasta esteen ympäri pyörimistä niin että vaan käskyllä saa hypätä ja muuten saa palkkaa siitä että ei mene esteelle. Ei sillä että toko ja agilityesteistä ny sekas menis mutta samapa tuo..

Sara oli varastanut vissiin vähän Selman reeniaikaa mutta ehdittiin vielä ottaa maahanmenoa, tartti taas vähän apua että jäi ku oli seuraamassa niin pätevänä.

Loppuun vielä paikkamakuut Rokin ja Empun välissä. Olin taas jotenki vähän tyhmä kun meni nopeesti maahan eka käskyllä ja ignooras mun käskytykset muille ja jäiki maahan ja sitten mun oli vaan ihan pakko käydä oikaisemassa. Kun Selma vieläkin vähän kiertyy niiku mun jalan ympärille ja jää sitten mutkalle makaamaan -> pelkkiä sivulta maahanmeno reenejä! Ei se sitten kuitenkaan ottanut itseensä ja makas varsin kivasti ja nätisti lyhyen ajan ja käväisin piilossa. Pysyi hienosti kans maassa käskytykset.

Lopuksi Semppa vielä leikki hallissa Markon kanssa.

semppa seuraa (hihnassa!)

ja seuraa.. (uus tokopanta & hihna :D)

ja ilman hihnaa

liikkeestä maahanmeno

p-makuu

esteen takana kenottaa odottamassa lentävää namia

Ei kommentteja: