lauantai 15. tammikuuta 2011

selman tokoviikko

Alan olla vakaasti sitä mieltä että mitään mun oijjoivoivoi kun ei me osata ongelmia ei ois jos reenais. Saran vikalla lomaviikolla tsemppasin ja tokoiltiin Selman kanssa harva se päivä ja useempana päivänä jopa useempi reeni. Töistä tullessa tehtiin metallikapulan nostoja. Muutamassa päivässä nostoista jaloistui metallin kantaminen ja sivulle tuleminen & istahtaminen kapula suussa(!). Näitä ei tällä tavalla voi montaa sisällä tehdä kun täällä ei "ihan" ole tilaa tulla täydellä vauhdilla, ettei pääse oppimaan että hitaampi vauhti on liikkeeseen kuuluva asia. Selma on kyllä oikeestaan aika kiva tehdessään, se on hirveen tarkkana, siitä näkee että se miettii koko aika. Mun tyyliin sopii paremmin säheltävä Sara mutta Selmasta ois ihan oikeesti varmaan helmpompi saada semmonen kymppejä kokeesta repivä koira kun vaan opettaa sen irtoamaan. Sisäharkoissa huomattiin myös että Selma ei kestä häiriönä Saraa, se antaa seuraamispaikkansa pois jos Sara vähän tunkee.

Keskiviikkona otettiin Selman uusi tokopanta & hihna (joulupukki toi ne vähän myöhään), pitää nyt Selmallekin opettaa että tämä hihna meinaa näitä asioita ja mentiin ihan ulos asti reenamaan.Oltiin omalla parkkiksella, pitäisi ruveta Selmankin kanssa ruveta käymään samalla lailla suunnitelmallisesti vieraissa & uusissa reenipaikoissa kuin Saran. Olen aika ylpeä itsestäni: muistettiin ottaa hihnassa seuraamista! Semppa oli ihan hyvä. Se ei ollut hihnan kanssa lenkillä niinkuin Sara mielestään aina on. Toisaalta ollessaan yksin lenkilläkin niin Selma lähinnä kävellä sipsuttelee ihmisen jalan vieressä nätisti (Saran mukana ollessa se vetää kuin mikäkin höyryveturi). Ihan yhtä hyvi tai jopa vähän paremmin se sujui kuin Saran seuraamiset alokkaan kokeissa. Tosin ei ollut liikkuria ja osasin tehdä käännökset luonnollisesti. Vasemmalle käännös on edelleen tosi huono. Selman olkkarireeniin pitäs ottaa takapäänkäyttö harjoitukset. Oikealle käännös on kiva. Istahtamiset edelleen tosi hitaita, mutta kyllä se istuu kun on miettinyt aikansa.. Tein seuraamiset & koko reeniin niin että palkka tuli aina vasta liikkeen jälkeen taskusta. Tosin lopetettiin seuraamisia välilä kesken suoran ja välillä istahtamiseen. Tolla palkkauksella hyppiminen oli aika minimaalista, mitä ny välillä roikkui hampaineen mun hihassa. Se on ihan söpöä, saa roikkua.

Paikkamakuu, päässälaskulla 30s. Muistin että oon palannut näihin lyhyisiin onnistuneisiin hyvä mä! Onnistu. Selkeesti vaikeinta on se että luokse palatessa makais vielä senkin jälkeen jos oon palkanut maahan. Tehtiin erikseen viereenpaluita niin että palkkasin monta monta monta kertaa putkeen. Alkoi pysyä, ei noussut etupää jo vähän koholle joka kerta ku kumarruin, hyvä hyvä. Tätä on reenattava jatkoa varten että reenaminen ois helmpompaa että pystyy ylipäätään välissä palkkaamaan ilman että se palkka vapauttaa.

Luoksetulossa nousi seisomaan kun olin kävelemässä pois, seisoi paikallaan. Palasin eleettömästi luo ja uudelleen istumaan ja palkkaa odottamisesta. Sitten erikseen yksi luoksetuloa. Sivulle tulo oli ihan nätti jo. Häiriönä meillä oli talonkulmalla tosi kovaääninen kaivuri siirtämässä lunta kuormuriin että ehkä Sempu oli vähän epävarma yksin istuskellessaan keskellä parkkista.

Tehtiin sitten välissä vähän kapulareeniä ulkona jo. Pari nostoa ja sujui hienosti, nousin ylös, sujui nostot. Kapula suussa istahtamisia, sujui hienosti. Kerran niin että kädellä ohjasin sivulle ja istahti siihen. Onnistui. Lopetettiin siihen. Taitava Sempula!

Loppuun vielä liikkeestä maahanmenoja. Osas! Eka käskystä! Ilman apuja! Palkkasin samantien menemisestä, tehtiin toistoja niin että välillä palkkailin kauempaa, välilä sivulle palaamisesta ja välillä taas suoraan maahanmenosta. Oli superhieno.

Hyvä reeni! Taitava Selma! Näitä lisää!

Sararkin oli taitava tiistain schapehallivuorolla. Tekivät hyppykoulun läksynä viiden esteen perussarjaa. Olin toisessa päässä laittamassa nakinpaloja alustalle. Sara kävi paristi jo alustalla ja sitten yhdellä kerralla se olisi halunnut lätkiä sitä tapansa mukaan tassulla että namia nyt heti tämä onkin kosketusalusta eikä namialusta. Namia ei tullut niin Sara nappas alustan nätisti suuhun ja hyppäs sarjan takas päin ja meni Markon eteen alusta suussa "tää ei toimi, tähän ei ilmesty nakkia"-näköisenä. Hassu koira.

Ei kommentteja: