tiistai 6. huhtikuuta 2010

Agipäivä Nokialla

Schapendoesyhdistys (tai siis Kati lähinnä) järkkäsi koulutuspäivän Nokialle Meirän halliin 5.4. ja itse päätin lähteä mukaan molempien koirien kanssa. Kouluttajana oli Elina Jänesniemi. Ennakkoon en hänen koulutuksiaan ole nähnyt, mutta samaa porukkaa on Janita Leinosen kanssa, niin tyyli oli entuudestaan tuttua.

Radan rakentaminen oli tarkoitus alkaa 10.30 ja siihen tähtäsimme kun kotona lähdimme 8.30 ajelemaan, mukana viemisinä Sannan leipomat mokkapalat ja marjapiirakka. Yksi pikku pysähdys matkalla ja olimme jo vartin myöhässä siitäkin, mutta onneksi paikalla oli lähes kaikki muut ensimmäisiin kahteen ryhmään tulevat, joten esteet oli jo 10.45 paikallaan, ja eikun lappu käteen ja tutustumaan. No pian mulle selvisi että mölleille ( jossa Selma siis oli) on eri rata, ja eikun uusiksi sitten opettelemaan. Mölleissä meitä oli siinä ryhmässä Selma, Tesla ja Rosi. Ja olihan tuo varsinainen rata mulla edessä sitten iltapäivällä Saran kanssa.

Ensin oli vuorossa yksi kisaavien ryhmä, ja sain esimakua siihen mitä iltapäivällä oli luvassa. oli tosi kiva päästä katsomaan muiden menoa, ja siitä oppi tosi paljon taas uutta. Sitten kun oli meidän ryhmän vuoro, meni Rosi ensin ja sitten oli vuorossa Selma. Esteen takana odottelu meinasi tuottaa alkuun vähän taas ongelmia, mutta sitten pari vahvistusta nakilla ja sekin alkoi sujumaan, niin päästiin sitten asiaan. Kiva pikku pätkä oli aloittelevillekin keksitty. hypystä putkeen ja siitä sitten taas hypylle ja kepeille. Kokeiltiin eri käännöksillä toka hypylle menoa ja hypyltä putkellekin molemmilta puolin, jotta oppisi hakemaan eri vaihtoehtoja paremmin. kepeille laitettiin verkot, ja namit molempiin päihin, joka osoittautui tosi kivaksi Selmalle kun haki kepeille sitten myöhemmin jo kauempaakin etsimään niitä nameja. Kepeiltä mentiin sitten takaakierrolle hypylle siitä valssilla seuraavaan hyppyyn ja ohjaus putkeen. Tuli taas joka suunnalta noottia, kun ohjaan vähän sinnepäin enkä loppuun asti ja siltä tuo noissa videoissakin vähän näytti. Lopetan ikäänkuin puoliväliin ja suuntaan jo itse seuraavalle esteelle. hyi minua. OHJAA ÄLÄ OLETA - sanoo Janitan dvdn otsikkokin. no eteenpäin. Putken jälkeen hyppy valsilla siitä taas hypylle ja siitä sitten takaa seuraavalle vieressä olleelle, ja yli ja valssi ja takaakierrolla hyppy ja ohjaus putkelle ja taas ohjaaja menee jo toiseen päähän putkea odottelemaan. tietää mitä pitää tehdä kunhan tuo ulkokausi pääsee alkaamaan. perusohjausharjoituksia. no siinä sitten kokeiltiin vielä paria eri ohjausta hypyillä. Tuli välistävetoa, persjättöä yms. ja alkoi olemaan jo virta pois molemmilta. Ja eikun huilaamaan. Jäi sitten Selman jäähdyttelyn aikana Teslan suoritus näkemättä. Selma muuten otti aika paljon häiriötä kun Tesla oli odottamassa pressun takana viereisellä kentällä, näkyi hyvin tuossa videolla kun Selma yhtäkkiä kääntyy putkelle mentäessä nokka pystyssä haistelemaan ilmaa ja kohti pressua jonka takana Riina odotteli. No häiriötä pitää harjoitella.

Iltapäivää ja Saran vuoroa odotellessa pääsin viereisellä kentällä kokeilemaan Lottaa vielä ja olipa kiva kun pääsikin, mukava oli viilettää, kun koira on kokenut ja vauhdikas, ei ole huonolla ohjaajalla väliä, kunhan vähän näyttää suuntaa mihin haluaa. Kiitosta vaan Anskulle. kyllä mekin Saran tai Selman kanssa ollaan yhdessä joskus noin vauhdikkaita. hah.

Saran vuoro sitten seuraavaksi. Pitänee ottaa kuva tuosta radasta ja laittaa tänne kunhan ehdin ja jaksan. Rataantutustuminen 3 ja 4 ryhmillä samalla kertaa ja mietittiin ensin itse mitä tekisi ja sitten Elina kertoi miten voisi myös tehdä. Saran vuoro taisi olla kolmantena, ja ajoitin lämmittelyn aika täydellisesti niin että olin minuuttia ennen omaa vuoroa ovella odottamassa. Rata alkoi aalla josta mentiin takaakierrolla hyppy ja siitä putkeen. Ja heti tökkäsi, Sara meni tosi laajalla kaarroksella takaakierron ja syyllinen löytyi taas kerran peilistä. eli ohjaus oli jotai luokkaa kierrä ja hyppy, ja ei minkäänlaista vartalo-ohjausta. pitää tuota vartalon kääntelyä treenata kyllä miljoona kertaa lisää, oli kompastuskivenä joka kerta tässä koulutuksessa, ja niitä kun tuli joka toiseen hyppyyn niin voi vaan kuvitella miltä se on näyttänyt. putken jälkeen siis heti seuraava takaakierto ja saksalainen. no saksalainen menee ihan ok, kahden kerran harjoitteluun nähden ja tykkään kyllä siitä, mutta taas tuo takaakierron ohjaus, ihan kauheaa. on kyllä hyvä katsoa itseä videolta ja todeta miten huono on. mutta toisaalta siitä on hyvä ottaa opiksi, ja taas kerran totean, kunhan pääsisi ulkokaudelle ja treenaamaan. saksalaiselta mentiin sivuttain hypyn yli ja taas vartalon kääntyminen jotain kanki kaikkosen luokkaa. siitä takaakierrolla ja niistolla tiukka käännös ja putkelle, ja ohjaus jotain vähän sinnepäin. miksi mulla on kokoajan niin kauhea kiire itsellä mennä jo seuraavaan esteeseen kun koira ei ole vielä lukinnut itseään edelliseen. Luulen varmaan, että kunhan päästään taas vauhtiin ja joka viikko treenaamaan, talven kerran kuussa tahdin jälkeen, niin yhteinen rytmi löytyy taas nopeasti ja homma alkaa edistymään, kun ei tässä talven aikana ole edistystä päässyt juuri itsellä tapahtumaan ohjauksissa. tekniikat osaan teoriassa kaikki varmaan jo ulkoa, mutta kun ei ole päässyt koskaan käytännössä kokeilemaan niin onhan se vähän vaikeaa. Mitähän sitten, alkaa jo ajatuskin pätkimään. joo, 8-11 meni suht hyvin, olikohan siinä nytten 8 jälkeen takaakierto 9 ja sitten niisto persjättö 10llä (elinan lemppari muuten tuo niisto esteen yli, tosi kätevää ja nopeuttaa kaarroksia). 11 jälkeen sitten piti tehdä poispäinkäännös, joka ei meillä suju oikein mitenkään, kun mun mielestä Sara tulee niin liki ohjaajaa että on sitten vähän hankalaa ohjata ja lisäksi alkoi olemaan jo aika väsynyt olo molemmilla. kotiläksynä lähetyksiä putkelle, peruskauraa siis, ja noi käännökset kuntoon.

Mukavaa oli kyllä koulutuksessa se, että vaikka menimme ihan kauhean järkyttävän huonosti, niin ei jäänyt tippaakaan epätoivoinen olo, vaan tiedän tasan tarkkaan mitä treenata kunhan kentälle pääsen. ja pari uutta tekniikkaa rikkaampana taas. Yhtä paljon tuli opittua myös muiden katselusta, kuin omasta sähläyksestäkin. Ja lisäksi vielä kun katsoin noi videot nopeaan läpi mitä Sanna kuvasi, niin niistä voi opiskella kauheasti taas lisää, pitääkin ottaa tuo videointi useammin käyttöön, josko Sanna vaikka suostuisi jotkut kisat tulla kuvaamaan tässä keväällä.

Sanna pääsi vielä Selman kanssa ottamaan pienet tokotreenit, kun oli hallissa tokopuoli tyhjillään. Vähän tuolin kiertämistä yms oli ohjelmassa, mitä lie opetelleet, mulla oli pää täynnä vaan agilityä. Kotiin kun päästiin vähän yli 21 illalla, niin koirat olisivat olleet aivan intoa täynnä jo uusiin treeneihin, huh ja puh, itse ihan poikki.

Nyt olisi jo himo seuraavaan samanlaiseen koulutuspäivään, ja muutamat jo kyselivätkin milloin sellaista herkkua olisi taas luvassa. Eli eikun tilaukseen syksylle samanlaista (edit. syksyllähän siis on jo luvassa 18.-19.9 Elinan koulutus hittiareenalla, dementikko vain unohti sen). Agileiriäkin toivottiin kovasti, schapeleirillä kun on tänä vuonna vain tokokouluttaja, mutta onhan sielläkin tulossa leikkimielinen agikisa, jota olen vähän lupaillut organisoida. Tälläisiä terveisiä vaan Katille, ja kiitokset vielä kerran loistavasta päivän järkkäyksestä. Herkkujakin oli tarjolla monenlaista ja kahvia riitti koko päiväksi, toivottavasti monimuotoisuuskartoitus sai paljon euroja taas lisää.

Seuraavaksi sitten pari näyttelyä huhtikuussa ja toukokuun alussa Saralla möllitokokisat ja seuraavat agistartit todennäköisesti 9.5., 10.5, 13.5 jne eli toukokuun kalenteri on jokaista vapaata myöten täynnä agikisoja ja treenausta. kesäkuussa pikkutauko sm-kisojen ajan ja juhannuksen jälkeen sitten agirotuun molempien kanssa, Selmakin pääsee sitä ennen hau openiin möllikisoihin.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

meil on taas tää sisäinen tiedotus ilmeisen epäkunnossa. saran möllitoko on kuule huhtikuun alussa. neljän reenikelposen päivän päästä. toukokuus on sit se seuran oma.

ja ansku neuvoi meille lentsun koulutuksen opit silleen pikana läpi. mikä se nyt oli miten noille junnuille voi lähteä evl opettamaan. aion kyllä hyppynoutoa testaa heti sarallekin ku esteelle pääsee ojangos. ei sekää oo sitä viel tehny.

niin, sä kans huidot ;)

Unknown kirjoitti...

onneks mä oon tuolla yhteisöviestinnän kurssilla, niin saadaan tämä sisäinen tiedotus kuntoon.