lauantai 4. syyskuuta 2010

schapemestikset

Tänään oltiin Saran kanssa toisessa avoimen luokan kokeessa Liedossa, koe oli samalla myös schapendoesien rotumestaruuskoe. (hyvä uusi perinne alkavaksi! ens vuonna vaan lisää osallistujia!) Tuomarina oli Ralf Björklund. Sara ilmeisesti on kuitenkin oppinut siihen ekaks paikkamakuu malliin kun nyt ei ollut niin pihalla ja tarjoamassa joka väliin paikkamakuuta kuin Haminassa.

Ennen omaa vuoroa taas sitten haukuttiin ja vöyhättiin, yritin olla aika rentona asian suhteen, että ennemmin haukkuu kuin että mä meen panikkiin että nyt se haukkuu eikä hiljene. Sit haukkuu :) Tuomari oli tosi mukava ja kommentoi joka liikkeen jälkeen vähän, kaikkea en kyllä kuullut tai en ainakaan muista enää :D

paikalla makaaminen 9 - Kerkes käyä vaan kerran maassa ennen liikkeen alotusta, ja istu välissä, siis ennen liikettä, aika pitkään sivulla hiljaa odota käskyn kanssa -auttaako se näin hyvin jos sitä vaan reenaa :). Meni kerralla maahan, jäi kivasti, mua jännitti piilossa hitosti mutta henki kulki kuiteskin. Kun tultiin kehään Saralla nous pää ku jollai kirahvilla kun kuikuili, oli aika rentona ennen sitä, "murjotti" pää maassa, hyvä vaan siis että oli pää massa, on aineski rauhassa. Jostain lähti piste, oisko se vähän piipannut. Riina ei osannut sanoa piippasko se vai joku toinen koira vai molemmat. Mä olin ulos kuulevinani että eka oli joku toinen koira ja sitten myöhemmässä vaiheessa Sara. Mutta siis hyvä kaikinpuolin. Oon tyytyväinen!

seuraaminen taluttimetta 6 -hahha. yritin eka viiä saran ilman hihnaa kehään, kun markon mielestä se ottaa häiriöö siitä ku värkkään siltä sitä hihnaa irti. No irrotin hihnan ja en sanonut koiralle mitään ja se luuli että laskin sen vapaaksi tutustumaan halliin... Otin sitten uudelleen hihnaan... Seuraaminen meni kyllä aika penkin alle, Sara haahuili ja nuuski maata ja meni vähän sinne ja tänne, mä olin vielä huonompi, piipitin käskyt ja jännitin! Loppua kohti se kuiteski tsemppas. Se on yleesä se eka pysähys ja sitte siitä se hoksaa että mitä oltiinkaan tekemässä. Nyt eka pysähys oli vasta loppupäässä kaaviota. dääm. Mut näitä pitää reenaa, pitkän pätkän seuraamista heti ekana tai tokana uuessa paikassa!

maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9 1/2 - aika normaali, en oo varma mistä puol pistettä lähti, oisko ollu alussa vielä heikohkoa seuraamista, tässä kohti ohjaaja sitten rupes osata vähän tsemppaamaan itteään ja sano ne käskyt sille koiralle ilosesti kuuluvalla äänellä!

luoksetulo 8 1/2 - parempi ku haminas jos siihe verrata... valu kyl merkin jälkee ja taisin pysäyttäääki vähä huonos kohas.

seisominen seuraamisen yhteydessä 8 1/2 -pyörikö se lopussa, vissii.

noutaminen 8 - ei osunu eka yrittämällä kapulaan ja joutu noukkimaan toisen kerran. muuten kyllä mulle kelpaava.

kauko-ohjaus 10 - oikein hieno.

estehyppy 9 1/2 - lopun perusasento snadisti vino. muuten oikein hyvis.

kokonaisvaikutus 7- tuomari kommentoi että itse liikkeet tekee oikein hienosti, paits se seuraaminen alussa, ja iloisesti, niistä kokonaisvaikutus ois kymppi, mutta liikkeiden väleistä rokottaa. joo-oh. pitäs oikeesti ottaa ne työnalle. ku aina ku kehun ja vapautan niin sara lähtee sitte omille teilleen ja joudun pyytelee uuestaan luokse. ansku näytti näihin hyvän reenimoodin, ruvetaan ny varmaan työstää sillä tapaa, jos ois sitte voittajaan mennes valmiina.

pisteet 172,5, sijoitus 2. ja avoimen luokan schapemestaruus!

Myös Semppu osallistui epäviralliseen mölliluokkaan ja tulipa toiseksi siskon jälkeen, yllätyin kun seuraaminen niin että nami tuli vasta lopuksi taskusta oli paljon parempaa kuin ajatellut ja Semppa oli tosi kivasti mun kanssa tekemässä koko aika! Jos nyt innostuttas reenaamaan vähä enempiki :) Lisäilen Sempun analyysin myöhemmin, nyt koirat pellolle juoksemaan.

Ei kommentteja: