sunnuntai 12. syyskuuta 2010

taas tokoteltiin

Oltiin eilen Saran kanssa mukana seuramme HSKH:n joukkueessa piirimestaruuksissa. Koe oli tuomarinkartanossa nurmikentällä. Harmikseni jätin kameran kotiin kun mukamas oli luvattu sadetta koko päiväksi, pisaaraakaan ei tainnut tulla.

Avoin luokka alkoi tunnin muita myöhemmin kun sama tuomari tuomaroi alokkaille luoksepäästävyyden ja paikkamakuun. Avoimeen oli ilmoittautunut 16 koiraa. Mentiin paikalle hyvissä ajoin kattelemaan muita luokkia. Meillä oli sitten ekana paikkamakuut kolmessa satsissa ja siihen perään yksiköliikkeet. Oliin Saran kanssa kolmas vai neljäs koirakko, tosi kiva kun pääs nopeesti alta pois :D

Suurin ero Lietoon oli ehdottomasti se että Sara ei haahuillut eikä nuuskinut maata kertaakaan liikkeiden välissä. Se oli ihan kybällä tekemässä mun kanssa. Toki se "kisapalkan" (jota vasta yritän itteeni opettaa käyttämään) jälkeen oli lähdössä joka kerta täysii repulle koska niinhän me ollaan reenattukin.... ei se mitään, heti ku sanoin että "Sara" niin pysähtyi ku seinään ja tuli sivulle tai mitä pyysinkin. Kertaakaa ei tarvinut "anella" koiraa sivulle vaan se oli heti valmiina. Tää oli ehdottomasti fiilikseltä meidän paras koe tähän mennessä.

Jännitti paikkamakuun aikaan mukamas niin kauheesti, yksilöliikkeissä ei oikeastaan paljon ollenkaan (mitä ihmettä?!). Sara oli lievästi kuvailtuna, innokkaana. Ennen paikkamakuuta lähinnä käveltiin ympäriinsä. Omalla vuorolla sitten tuomarin puhe oli pitkähkö, siis mun makuun, Sara istui sillä odota-käskyllä sivulla aika kauan ja sitten loppu pinna. Mutta tää on siis ihan hyvä tie että vaan reenataan sitä hiljaa sivulla istumistakin, kestoa vaan lisää siihen malttamiseen...

Paikalla makaaminen 8 1/2
- meni hyvin maahan, oikein täpäkkänä, sanoin käskyn tosi kovasti että ny varmasti menee ku oli vähän levottomana. Jäi kyllä ja oli maassakin ollut koko aika mutta ollut toooosi levoton. Piippaus kuului piiloon asti.. Jossain vaiheessa oli sitten tuhahtanut ja heittänyt pään maahan ja alkanut murjottaa. Oon silti tosi tyytyväinen vaikka piippaskin. Koska pysyi kuitenkin. Erona viime viikkoiseen hiljaisempaan makuuseen oli se että tällä viikolla en ollut muka kerennyt tehä niitä kotipihan pitkiä (siis vaihdellen pitkiä, puolesta minuutista viiteen minuuttiin) levollisia paikkamakuu treenejä. Eli pitää muistaa pitää ne mukana ohjelmassa. Ja hyvin nousi sivulle, suoraki tais olla.

Seuraaminen 8 1/2 - siis se seuras?!! mun ennakkoasenteena oli sellainen "saakohan siitä seuraamiseta helposti nollan" viime viikonlopun jäljiltä. Mut Sara oli skarppina ja kiva koiratyttö. Tai sitten mä olin sen mielestä vähän kivempi ja vähemmän kauhusta jäykkänä kun Liedossa. Olin niin varautunut siihen haahuiluun että joka kerta kun silmäkulmaan osui että siinä se seuraa ihan niiku osaakin niin olin ihan onnessani :D Tehtiin nyt eka kertaa kokeessa täyskäännökset vasemmalle, koska periaatteessa se osaa ne silleen paljon paremmin. Ja ajatuksena oli että vaikka ei osais kokeessa niin pysyy skarpimpana niillä kuin oikeelle käännöksillä jotka on tähän mennessä menny lähinnä niin että mä käännyn ja koira jatkaa suoraan. Pysy skarpimpana joo. Marko sano että oli tehny kauheet loikat mun alta pois. Olin vähän sähköiskumoodissa nyt tällä kertaa ja käännyin just ja heti ja nopee ku käsky tuli... Pysy koiraki skarppina kun yritin jyrätä sen kääntymällä varoittamatta... Kaavio oli mun inhoamaa tyyppiä jossa juoksemaan lähettiin melkein heti, Sara kun aina tuppaa siinäki lähtemään innolla eteenpäin, mut fiksuna otin pari semmosta juoksuunlähtö pätkää ennen omaa vuoroa ja se nyt ei ollut mitenkään erityisen huono. Lopussa Markon ja repun kohalla Sara teki semmosen koukkauksen vasemmalle kun jäi tuijottamaan mutta korjas sitten itte. Pistevähennykset tuli tuomarin kommentin mukaan lopun koukkauksesta ja jonkun verran liian edessä olevasta seuraamispaikasta, sanoi että kannattaa se korjata nyt... Muuten seuraaminen oli tuomarin mielestä oikein kivaa ja iloista ja innokasta.

Liikkeestä maahanmeno 10
- mun mielestä tässä oli jotain outoa, tyyliin että jäi jotenkin oudosti makaamaan tms. ja tuloksia odotellessa koitin muistella että mitä mutta ilmeisesti ei sit mitään kerta oli kymppi.

Luoksetulo 8 - veny yli merkin mutta ei niin pahasti ku viimeks. Märkä nurtsi oli myös tosi liukas, yks kultanen noutaja kaatus jarruttaessaan. Tuomari kommentoi että hyvin se pysähtyi kun sai vauhdin pois, että ois varmaan vähemmän liukkaassa ollut parempi mutta nyt pitää antaa kasi. Loppuosa oli tosi kiva. Alkua mietin että voishan se lähteä liikkeelle täysiä lähtemisen sijasta kovaa? Oisin voinu ootellessa ottaa yhen stopin ehkä ja palautella mieleen?

Liikkeestä seisominen 10
- jestas. Tää meillä vaan paremmaks muuttuu kun ei enää sitä oo reenattu :D Vinotus katos sillä että unohetaan koko liike :) (autolta alueelle kävelles tehtiin kyl yks stoppi ja pyöri vähän niin korjattiin...)

Noutaminen 8 - jestas se lähti kovaa kapulalle. Kapulakin oli uus kun ilmeisesti jätin Lietoon edellisen pureskellun mutta ei mitään eroa Saran mielestä. Kerran oli kokeiltu tätä. Toi hienosti ja tuli sivulle suoraan ja pitiki aika nätisti. Mutta sitten. Kauhee mikä kämmi. Mä oon ihan oikeesti opettanut nyt reenaillessa niin että kun mä sanon kiitos niin Sara irrottaa kapulasta ja saa ihan luvalla nousta ylös! Sehän sitte heti ku kapula oli mun kädessä niin ponkas iloisena ylös että joko lähetään palkalle vai mitäs kivaa tehtäs. Siitä lähti sitten kaksi pistettä.

Kauko-ohjaus 10
- ei kai näissä mitään outoa, toisessa istumisessa toinen tassu jäi vähän edemmäs mutta ilmeisesti tuomarin mielestä oli silti ok. Suupielestä roikkuva kuolavana oli kans aika siisti. Ollaan vissiin joskus palkattu kaukoista lentävälihapullakopilla.

Hyppy 8
- Tralalllaaa. Pisteet lähti ku en sanonut istu käskyä tarpeeks nopeasti vaan koira pysähtyi seisomaan odottamaan sitä (no reenimoodina on ollut että se seisooki jonku aikaa niin ei ennakoi..). Tuomari sanoi että mun pitää muistaa että kokeessa on oletuksena että koira ei tee mitään ilman käskyä. Tässä kyllä huomaa hyödyn siitä että jos tuomari kommentoi suoritusta parilla lauseella tai ei. Ilman kommenttia oisin vaan jäänyt ihmettelemään että mistä ne pisteet läks. Sara oli aika toisessa reunassa estettä (no sinne repun ja markon suuntaan tietty) ja vähä jopa jännitin et entäs jos ei hyppäiskään takas. Mutta hyppäs kyl ilman mitää sen kummempia. Eli se takas-hyppy käsky rupee varmaan olee jo aika hyvä ja vahva. Hypyn jälkeen sitten olin ottamassa Saraa rapsuteltavaksi ennen kuin juoksee repulle ja jotenkin sohasin sitä karvoihin niin että se kiljas. Voi äly. Tuomari kyl huomas että se oli vahinko ja kysäsi vaan että et varmaan tarkotuksella :D

Kokonaisvaikutus 8
- tuomari kommentoi että olisin voinut antaa kympikin, tekee niin kivasti töitä iloisena mutta rokotan nyt kuitenkin noista liikkeiden väleistä kun se juoksentelee ja siitä kun otit pannasta kii ennen hyppyä. Ihan hyvä että sano ton kommentin koska oon jostai keksinyt että pannasta sais pitää kii alemmis luokissa liikkeiden välissä ja oon sitten aina varmistelun varmisteluna ennen hyppyä ottanut kiinni ettei käy "testaamassa" hyppyä. Ei ois varmaan mikään pakko, kyllä se pysyy hanskassa ilmanki, eli jatkossa jätän ton pois. Tosi hyvä että tuli ilmi!

Pisteet 176,5, 1-tulos ja 3. sija

Tuomarina oli siis Tuija Sere.

Joukkueemme sijoittu skaboissa neljänneksi, hskh:n toinen joukkue oli seitsemäs. Joukkueita oli yhteensä yhdeksän. Kolmossijasta jäätiin kymmenisen pistettä. Niin ja meidän tosi taitava koutsi Sanna Alma-kelpiensä kanssa sai piirimestaruus pronssia! Joukkueessa he olivat vain varakoirakkona.

Muistin muuten tällä kerralla jopa virittelysanatkin muutamissa liikkeissä. Ainakin ennen noutoa, seuraamista ja kaukoja. Jääviin meillä ei niitä olekaan.

Ainiin, ja mitenkään olematta taikauskoinen niin koepaikalle tullessa auton radiosta tuli sama biisi kuin Lietoon saapuessa. Taidan joutua ostamaan autoon cd-sinkun joka poikkeaa vähän enemmän tuonne valtavirran puolelle normaalista musiikkimaustani :) oon kyllä "salaa" dikkaillut tosta biisistä muutenkin.

Meidän ykköstulosbiisi

otin sarasta pokaalikuvaa mukamas


ai missä, tuollako?


mikä hei toi on, joku ällö?


johan mä oon sulle poseranu eikö se ny riittäny


noni valotus ois jees viel kohteetki kuvaan


tää on tää hei tää on tää, joo tää on se "down" kattokaa mä osaan, tästä tulee nyt aivan varmana nakkia!


yrittäkööt vaan selma viedä nakit, pysyn tässä aineski minuutin kauemmin kun se!


miten voi valottaa oiken mustan koiran ja kirkkaan keltaisen kiiltävän ruusukkeen samaan kuvaan? ei vissii mitenkää?

Ei kommentteja: