tiistai 25. toukokuuta 2010

tuuloksen toko

Sunnuntaina oli siis se meidän pitkään odoteltu ja kauan jahkailtu eka virallinen tottelevaisuuskoe. Kuin tilauksesta sen koirat nuuteaksi tekevän hellejakson jälkeen sääkin oli muuttunut viileäksi ja sateiseksi. Menomatkalla opiskelin taas sääntökirjaa varuiksi ja opin mm. että selällään makaaminen paikkamakuussa alentaa arvosanaa, ja nyt en pääse millään eroon mielikuvasta jossa yksi rivin koirista köllöttelee tassut taivasti kohti :)

Kokonaisuutena meni kyllä tosi hyvin, Sara taas toimi varsin mainiosti mun jännityksestä huolimatta. Jos mun ois tarttenut olla itteni kanssa niin oisin ennemmin karannut kehästä. Mulla oli semmonen kauhee sählähäsläpaniikki, vedin kaiken kauheella pikakelauksella ja hyvä jos muistin koiraa kiittää eteski ekojen yksilöliikkeiden aikana. Tosin aika nopeella tempolla muutenkin siirryttiin liikkeestä toiseen.

Ennen luoksepäästävyyttä ja paikallamakutta tuomari puhui hetken aikaa, se oli joku maailman pisin hetki kun Sara ei ois malttanut odottaa.. Se vikis ja paristi tais oikein haukahtaakin. Tosin ne oli aika pientä kun yksi sheltti vinku ihan koko aika..

Luoksepäästävyys 9

Tuomari katto oikein huolella. Tarkkaan ja hartaasti nutuutti. Reeneissä on lähinnä käyty vähän koskemassa koiraa joten tää oli paljon enemmän kuin mihin Sara on tottunut. Aika kauan se pysy istumassa, jossain välissä alko nojaamaan mua päin, ja siitä sitten nous seisomaan. Jos ei ois noussut niin ois ollut joku maailman suurin ihme, odotin sitä jo paljon aikaisemmin. Tuomari, Jaana Tala oli tosi mukava ja jutteli Saralle ja oikein nätisti katto.

Paikallamakuu 9 1/2

Aika paljon katteli ympäriinsä silti mietin siellä seistessä että ei se tosta kyllä nouse mihinkään että mikäs tässä ootellessa kuhan ei vinkumaan alkas kun se yksi koira vinku. Ei noussut sitten eka käskylläkään... Treeneissä on aika paljon tehty niitä että liikkuri sanoo monta käskyä ja vimpalla ylös niin voi olla ettei odottanut käskyä noin pian, voi olla että piipitin sen. Tokalla nous, tästä lähti siis puoli pistettä. Aika tuntui muuten tosi lyhyeltä.

Oltiin ryhmän viides ja viimeinen koirakko joten Sara meni välissä autoon hengailemaan ja me kateltiin muita. Ennen omaa vuoroa hain Saran taas liian aikaseen ja oli vähän miettimistä että miten vältellään haukkua ettei häirittäs muita.. Omien yksilöliikkeitten alkaessa olin kyllä aika kauhusta kankee ja järki ei paljon juossut:)

Kytkettynä seuraaminen 8 1/2


Ajoittain ihan kauheeta. Musta tuntui että se koira matelee jossain mun perässä ja katoilee sivulle ja eka perusasento jäi välistä (mitä ei oo ikinä käynyt ennen). Luultiin ilmeisesti taas että ollaan lenkillä.

Vapaana seuraaminen 8 1/2

Tää meni omaan makuun jo snadisti paremmin, silti ihan kauheesti alta edes meiän keskinkertasen tason ja lopussa tuli ihan kauhea täyskäännös kun Sara haisteli heppakoppia ja unohtui jonnekin kun mä käännyin. Oikein virhesuma tossa lopussa...

Välihuomiona vois sanoo että piti tehdä edellisenä päivänä yllättävää "ihan koska vaan voi tulla palkka" seuraamista kotona mutta en sit kerennyt tai muistanut.

Seuraamisten jälkeen helpottaa kun tiedän että loput me osataan.

Liikkeestä maahanmeno 10


Muistaakseni kaikinpuolin normaali. edit. videolta katottuna niin oishan se voinut olla parempikin :)

Luoksetulo 8 1/2


No tulipa taas vastaan ihme juttu mistä vois lähteä pisteitä mitä ei oo sitten käynyt koskaan ennen... Sara juosta tömäytti täysiä mun jalkaa päin. Ööh. Mietin tossa että johtuikohan se hitto siitä että normaalisti katon sitä kun se tulee. Nyt sitten joku pikkuääni sanoi että älä kato sitä (pelkäsin että se keksis että tehdään stoppia ja tekis oma-alotteisesti avoimen luoksetulon) niin se ei ainakaan pysähdy.. Opinpa että ei kannata kokeilla jotain mitä ei oo ennen tehny ni kokeessa..

Tossa tömäytyksessä oli se hyvä puoli että mä jotenkin heräsin, muistan että tajusin kehua koiraa liikkeen jälkeen vähän korkeammalla äänellä enkä vaan mumista kiitos.

Liikkeestä seisominen 9 1/2


Muuten hyvä mutta se vinotus. En oo vielä kerennyt kitkee pois kokonaan. Työn alla. Kuhan muistas.

Estehyppy 10

Joku pieni ääni puhui taas järkeä mulle ja sanoi että ota sitä pannasta kiinni vaikka niinkään oo koskaan ennen tehty. Tää oli ilmeisen oikea ratkaisu. Marko sanoi että oli ollut vähän semmonen ilme että ois hyvinki voinut käyä "testaamassa" hypyn ennen liikettä ja sehän ois sitten ollut se pyöreä nolla.

Tuomari sanoi että jalat liikkui vielä seiso käskyn aikana mutta liike loppui käsky-sanan loppuun joten kymppi.

Kokonaisvaikutus 9

Saatiin kehuja kivasta ja nätistä yhteistyöstä koiran innokkuudesta ja kauniista kontaktista. Ylempiä luokkia ajatellen kannattaisi kuulemma kiinnittää huomiota koiran paikkaan kun se on hieman edessä, mutta paikka pysyy niin hyvin ettei vielä haittaa...

Yhteispisteet 182, 1-tulos, 2. sija ja kunniapalkinto


Lisään videolinkit kun saan ne laitettua youtubeen.. Jos joku seuraaminen sattuu unohtumaan niin se johtuu siitä että en oo kehdannut :D

1 kommentti:

Marian kirjoitti...

SUPER MEGA onnittleut !!! Teillähän on menny lähes nappiin tuo toko-koe, aikas hyvin ensimmäiseltä kerralta :o)