perjantai 14. toukokuuta 2010

kisafiiliksiä ojangosta

Tuli käytyä Ojangossa ottamassa yksi startti Saran kanssa. Ensin olin päivän töissä kolmosten kisoissa ja illaksi sitten kävin hakemassa Saran kotoa Ojankoon. Sara oli ihan lääh puuh kevään ekasta hellepäivästä ja veto on ollut muutenkin poissa viime aikoina juoksun jäljiltä. Sen lisäksi Saralla tekee tiukkaa hyppiä noita korkeita maksihyppyjä ja olen treeneissäkin ottanut vain medihyppyjä säästääkseni koiraa ja jotta saisi tekniikkaa korjattua paremmaksi. Saran hyppytekniikka on tällä hetkellä tosi raskas. Kepit on myös apukoulutasolla ja niitä ollaan fiksailtu vinokepeillä, jotka menee jo ihan huippuvauhtia, nyt kun vaan kavennetaan niitä pikkuhiljaa ja siirtytään sitten normikepeille.

Rata oli Anne Saviojan käsialaa ja tosi helppo verrattuna melkein samaan rataan kolmosilla aiemmin päivällä. Osasin jo valmiiks siis melkein ulkoa koko radan. Sara ei oikein lämmitellessä lämmennyt millään oli ihan lääh puuh. Vähän aikaa jaksoi olla innoissaan mutta sitten taas oli ihan poikki. Ratasuoritus olikin sitten aivan järkyttävää katseltavaa, tai ei ehkä järkyttävää vaan kuin hidastettuna toteutettu. Yliaikaa kauheasti (15sek) ja yksi kielto hypyltä, kun itse ajauduin liian lähelle hyppyä, kun piti kauempaa valssata puomille. Jouduin koko matkan "hoputtelemaan" Saraa. Ääntä tuli ainakin pidettyä, Sara täällä, mennään,hienoa, hyvä tyttö, tässä, hophop. Sarallakin häntä heilui, mutta ei vaan jaksanut liikkua. Mielessä jo alkoi käydä kaikki mahdolliset viat mitä Saralla voisi olla. Jokin selkävika, jumi, jotain muuta, mutta todennäköisesti monen asian summasta tässä on kyse. Kotona punnittiin Sara ja painoa on kertynyt kevään aikana 2,5 kiloa lisää, siinä siis varmaan yksi syy, lisäksi ei ole ehditty käydä lenkillä ihan niin paljoa kuin syksyllä, ja talven aikana Sara pääsi treenaamaan noin kerran kuussa, Saralla oli just juoksut, voi olla taas valeraskaana, ymsyms. Pitää ny pistää hierojalle viestiä ja pyytää käymään ja sitten vaikka katsoa jos saisi fyssarille ajan, niin pääsee poissulkemaan ne asiat. Koulutusohjaajalta tuli ohjeena, että nyt aletaan vauhdittaa Saraa pienellä pätkällä, lentävillä lähdöillä, paljon palkkaa ja innostamista.

Tein myös samalla päätöksen ottaa vähän aikalisää kisaamisen suhteen. Tavotteet siirretään nyt syksylle. Käyn kesän aikana Stadi gamesissä ottamassa kaksi starttia, siitä sitten kuukauden päästä Agirodussa parit lähdöt ja joukkuekisa, sitten pitempi tauko ja ehkä vasta elokuun lopulla Ojangossa elonkorjuukisat. Jos siihen mennessä ei Saralle olla saatu vauhtia ja intoa lisää saa olla loppusyksyn tauolla kisoista kokonaan ja käyn Selman kanssa pelkästään kisaamassa. Treenaamista en tietenkään lopeta Saran kanssa, mutta turha lähteä kisoihin lenkkeilemään. On tuossa vielä Ojangossa yksi startti maksettuna ensi viikonlopulle, mutta katsellaan fiiliksellä mennäänkö sinne vai ei.

Onneksi Sara kumminkin on ihan intona aina päästessään kentälle ja tykkää tehdä, mutta vauhti on nyt vain vähän hiipunut jopa helmikuusta, kun vertailin noita etenemisvauhteja eri kisoista. helmikuussa Sara eteni n3.2m/s ja nyt n2.2m/s ja kun voittaja (Niina-Liina ja Rei, jotka ovat kyllä kolmosen tasoa) eteni yli 4m/s

2 kommenttia:

Liinu ja Prikka kirjoitti...

Heips! Tuli tuossa mieleen kun luin tuosta Saran vauhdin puuttumisesta sama kuin sillä teidän treenaajalla, pientä pätkää ja huippu palkkaa lääkkeeksi:) Toimii ainakin meillä kuin tauti.

Muakin säälittää Ransu kun joutuu makseissa kisaamaan vaikka on toki Saraa selvästi isompi. Mutta me hypitään treeneissäkin maksiesteillä, koska viime mölleissä tajusin että eihän se osaa siellä kisoissakaan sitten mennä haipakkaa korkeampia esteitä jos ei kotonakin harjoitella samoilla korkeuksilla, lisäksi meidän ekoissa kisoissa oli 60cm hypyt vaikka olin odottanut niitä vasta hamassa tulevaisuudessa kakkosissa... Kyllä se hyppytekniikka siitä hioutuu, eihän se vaadi kuin harjoittelua :) Mä tarkkailen Ransun painoa kyllä tosi tarkasti ja pidän hoikkana, varsinkin kun en ole vielä(kään) saanut kuvautettua sitä. Nartuilla on tietty nuo omat oikkunsa niinkun naisilla yleensäkin :P

Kati kirjoitti...

Suosittelen kyllä fyssarilla tai osteopaatilla käyntiä ihan vaan tsekkausmielessä. Voi olla, että siellä on jotain kieroutumaa rangassa tms, mutta Sara ei vaan vielä näytä sitä. Usein nuo rankaongelmat alkavat näkyä vasta sitten, kun ne on jo ollut pitkään ja koira yrittää kompensoida liikkumista ja jumittaa sitten jostain muualta. Me ollaan Sohvin kanssa käyty Hyvinkäällä Markus Laioksella ja mielestäni ihan pätevän oloinen osteopaatti ja aikoja saa parin viikon sisälle. Hintaa tosin hoidolla on 55 euroa, mutta meillä ainakin oli jokaisen euron arvoinen :) Kesäkuussa mennään taas ja jatkossakin vien Sohvin tsekattavaksi pari kertaa vuodessa, vaikka vaivoja ei olisikaan.