keskiviikko 12. toukokuuta 2010

möllistelemässä

Eilen oli oman seuran eli HSKH:n möllikisat.

Sara oli mun mielestä vähän laiskanpulskeena ennen omaa vuoroa, tai oli varsin lämmin ja se läähätti ja metsälenkillä lähinnä hölkötteli. Lenkin jälkeen Sara meni vielä autoon oottelemaan ja menin namikupin kantta leikkimään kun Marko ja Semppu otti agipätkää (tosin mua ei ois tarvittu kantena kertaakaan kun Sempula ei kertaakaan varastanut namikipolle). Ennen omaa vuoroa pyöriteltiin perusasentoa kun se oli mun mielestä muka laiskana (ei se varmaan ees ollut) ja ylläri louskuteltiin. Oltiin kolmesta ryhmästä ensimmäisessä.

Kehään mentiin aika nätisti ja juoksutarkastuskaan ei yhtään inhottanut. No joo tuttu paikka, helmpompaa varmasti ku muualla kun koira tietää että täällä ei olla ainakaan näyttelyssä. Marko fiksuna kuvas senkin videolle, oli ihan huojentava nähdä kuinka nätisti Sara oli katottavana, tuomari siis entuudestaan ei ollut tuttu. (otin sen vielä siihen mun eteen seisomaan, täähän oli vähän ku näyttelyissä ois seisty, ehkä joskus esitänkin sen vielä taas)

luoksepäästävyys - 10

Tuijoteltiin toisiamme silmiin ettei kumpaakaan jännittäs. Hyvin istu aloillaan. Tässä vaiheessa ei vielä ees haukuttu.

paikalla makuu - 10

Liikkeen alku oli ihan kauheeta sählinkiä. Ekassa yrityksessä kun koirat käskettiin maahan ja oltiin vielä niiden vierellä eka läks yks koira, juoks toisen ohi, toinen lähti perään, meinas tulla jotain pörinää, sitten innostu kolmaskin lähtemään. Ekan ja tokan ajan Sara makas vielä maassa ihan rauhassa ja tuijotti mua, kolmannen lähdettyä katsoin parhaaks ottaa kiinni pannasta ja mennä kyykkimään sen viereen. Kai tässä joku ohjeistus tuomariltakin tuli että vapauttakaa vaan ne loput ja palkatkaa vaikka. Siinä sitten jonkun aikaa jäähdyteltiin ja Sara jäähdyttelyn sijaan tietty lämpeni kun mitään ei tapahdu. Tais tulla pari haukkua ja rassu yritti tarjota sivulla maahanmenoa että eikös tää nyt ole se juttu mitä me tehdään.

Kun lopulta päästiin liike tekemään niin olin kyllä aika epävarma siitä että pysyykö lie sekuntiakaan aloillaan. No pysyi se. Mutta fiilis ei ollut mitenkään erityisen hyvä varma ja levollinen. Sara oli tosi pää pystyssä, että näki kuikuilla mahdollisimman kauas... Markoa tsiikas pariin otteeseen. Sitten olin kuulevinani ihan loppupuolella pari iikiviikpiiip-ääntä, marko sanoi kans kuulleensa, tuomari ilmeisesti ei. Mut hyvin meni maahan, nous sivulle jne. No ne ei isoja ongelmia oo ollukaan, lähinnä se levollisuus tai sen puute.

seuraaminen kytkettynä - 9

Piste lähti ajoittaisesta edistämisestä. Joka selkeesti näkyi videoltakin. Fiilis oli vähän sellainen että olikohan se nyt hyvin vai ei mutta videolta näytti taas hitusen paremmalta kun miltä itsestä tuntui. Ja istumiset oli tosi jees.

seuraaminen vapaana - 9

Piste lähti ajoittaisesta edistämisestä ja vika perusasento oli vino, kuitenkin yhteensä vain piste pois, edistämistä tais olla snadisti vähemmän ku hihnassa seuraamisessa.

liikkeestä maahan meno - 10

Saran bravuuri, meni niiku osataankin.

luoksetulo -8

Pisteitä lähti kaksoiskäskystä. Joku huusi agilitykentällä että "täällä, putkeen" ja Sara siitä kuuntelemaan että ai missä, mikä putki. Samaan aikaan tuli käsky antaa käsky ja ei se tietenkään kuullut, tiesin jo etukäteen että se ei varmaan kuule ja sitten tyhmä kun on niin piipitin sen käskyn tavallista hiljempaa, korvat heräs ja toka käskyllä tuli sitten normaalisti. Fiksummat neuvoi suorituksen jälkeen että kun huomasin sen katsovan muualle niin ois kannattanut käyttää siinä edessä sitä sen nimeä kun oisin huutanut yhteen pötköön "sara, tule"
niin ois varmaan tullut sillä yhdellä käskyllä. Mutta tosiaan täähän oli oikein hyvä opetus siitä että kaikista "tämä on varma juttu ja helppo"-osuuksista voi myös lähteä pisteitä. Luoksetulossa kun on vielä kerroinkin iso.

liikkeestä seis - 10

Pysähty ihmeellisesti kesken askelien mutta niillä sijoillaan pysy. Pientä vinotusta mutta ei niin paha kuin edellisellä reenivideolla.

estehyppy - 10

Ohjaaja meinas mokata lähtemällä koiran luo ennen lupaa, mutta nytkähdyksestä ei rokotettu. Ja Sara oli taas tosi esteen sivussa, tosin eihän siitä pisteitä lähde mutta kun ois kivempi jos...

kokonaisvaikutus - 9

En muista mitään mitä tuomari sano kun olin niin helpottunut, tai sanoi se että tervemenoa virallisiin kisoihin.

Kokonaispistemäärä 187p ja toinen sija kun osallistujia oli 15 koirakkoa alo-luokassa.

Meidän eka virallinen koe onkin jo 23.5 kun just soitin ja kysyin niin mahduttiin vielä Hämeenlinnaan.

Ja ensi sunnuntaina on vielä yhdet möllikisat ja siellä on Sempula ilmoitettuna nakkiluokkaan, viimeks ku jäi menemättä kun Saralla oli juoksut niin olin ihan että jesh, seuraaviin reenataan sit kaikki kuosiin... Se osaa pysähtyä käsiavulla, mennä maahan käsiavulla, se osaa jo aika hienost odottaa, mutta se seuraaminen, saakohan kahdella jalalla pomppimisesta lisäpisteitä tai papukaijamerkin.

Ei kommentteja: