tiistai 16. marraskuuta 2010

tokoajatuksia ja muistilistaa

Kuvattiin parit Saran reenit lähiviikkoina videolle. Toiset semmoset avoimen kertaukset ja toiset vähän voi-suuntautuneemmat. Kokonaisia liikkeitä jotta sai vähän mielikuvaa että miltäs ne tällä hetkellä näyttää. Reenien/kisojen yms. videoiminen on kyllä niin opettavaista puuhaa! Tai siis se jälkikäteen videolta kattominen.

Jotta tää blogi palvelis vähän enemmän treenipäiväkirjatyyppisenä niin kirjottelen ylös omat videoista heränneet ajatukset. Semmonen piiitkä postaus missä on kaikki parin viime kuun toko-jutut on tuolla luonnoksissa roikkumassa ja tulee sitten omanaan, ollaan oltu superkoulutuksissa sun muuta nii pitäähään niistäkin kirjottaa!

Sunnuntai 14.11 reenit Malmin Apexin takana

-ne liikkeenvälit näytti oikeesti aika hyviltä videolla, siis kun vertaa että mitä ne on ollut.
-todettiin myös että jos mä vaan "unohan saran" ja rupeen puhuu markolle niin tulee louskishauhau mutta jos mä annan sille tehtävän rauhassa eka että käy siihen ja sitten rupeen puhumaan niin se onnistuu oikein hyvin. (nää reenit oli muutenki aika hyvät ton äänenkäytön suhteen mutta niistä ongelmista enemmän siinä pitkässä toko-postauksessa :D)

tärkeitä reenattavia vois olla:
-vähän hetsattuja noutoja, lisää vauhtia :D
- kapulan pitoreenejä jotka ny on viimisen pari kk ollu unholas, ehkä siihen jo sitä nami nenänpäällä jutskaa et ote viel paranis
- ihan läheltä sivulle tuloja kapulan kanssa vois vahvistaa
-seuraamista seuraamista seuraamista. aika kivasti se jakso pitemmän pätkän. pitäs niitä pitkiäki välillä teettää ja sit vastapainona askelii ja paikal käännöksii erikseen, ja juoksuun lähtöjä, hidasta käyntiä apurin kanssa joka sanoo että onko se istumassa vai ei että mikä on se mun oikee kävely vauhti. ja oikeelle käännöksiä pitäs paljo parantaa!
-ruutuun mun pitää opetella pysäytyskäskyn ajotusta.
-voisin tehä myös semmosia poikittaisia lähetyksiä ruutuun ni vahvistas hahmottamista ja ois alkua merkin kautta ruudulle menoon
-metallii vois nyt ku on kylmä ja kapula on kylmä ni ottaa reeneis melkeimpä ekana ku on suurin into. ja hetsaa ja kauheen isot kehut. se on vähä ruvennu sitä ny tollee himmailee ku on ollu paristi jääkylmä kapula ja en oo tajunnu lämmittää. pitäs myös ostaa muun laisii metskui ku toi korkeelaippanen oma ku matalamman poimiminen on tunnetusti vaikeempaa.
-siin kokonaises voi-luoksetulos heikoin pätkä oli ehkä keskiväli. pitäs reenata merkeillä että oppisin itte sen käskyn ajotuksen suhteessa pysähtymisnopeuteen.
-p-makuus vois vaa edellee vahvistaa lyhyttä levollista onnistunutta. jonku minuutin se on aika kivasti piippaamatta. sit kotona mis on helppoo niin tehä niitä ylipitkiä viiittä ja kuuttaki minsaa

avon kertaus reenit 8.11. ojangossa

-kannattaa muistaa ottaa kapula mukaan jos aikoo tehä noutoaki
-seisomises se liikkuu vähän vieläki mut se ny on aika pien pistemenetys. jos eeveeällää kuitenki pitää ajatella kaikessa reenaamisessa niin pitäshän se jossain vaiheessa korjata. vahvistaa etupalkalla pysyväks?!
-kivasti erottaa kaikkien jäävien käskyt. tein kaikki, myös istumisen, peräkkäin omina liikkeinään ja kaikki onnistu! siinä istumisessa pitäs kanssa loppuosaa reenata.
-pysähtyy paremmin suullisella käskyllä kuin käsimerkillä. sinne avoon ny mennää kuitenki vielä käsimerkillä kun suullisessa käskyssä on se mahdollisuus että heittää maahan vaikka erottelu onkin alkanut toimia ihan kivasti.
-nää reenit oli ääntelyn puolesta aika pahat. mut oisko ollu liian vaikeet olosuhteet kun koko päivän nukkunut kotona ja sitten heti kun tullaan töistä ni lähdetään superkivapaikka-ojankoon ja heitetää vaa pieni kävelylenkki ja heti reenaamaan.
-kaukoissa voin sillä äänensävyllä tehä aika paljon. sen istu käskyn ei tarvi olla semmonen iloinen kiljahdus. Youtubesta puuttuu video jossa Sarkki räjähtää haukkumaan kesken kaukojen...

Lauantaina käytiin Jyväskylän näyttelyssä. Uskalsin jopa mennä kehään Saran kanssa ja ihan hyvinhän se meni. Parasta oli se että vaikka mulla ei henki kulkenut kun jännitti niin hitosti niin Sara ei nyt sitten ollut siitä milläsäkään?! Muutenkin oli varsinainen "työvoitto" koko näyttely kun tuomariksi oli vaihtunut sama mies jonka kehässä parkkihallissa Sara aikanaan jännitti ensimmäisen kerran tosi paljon. Miehellä oli vielä sama(?) vinkulelukin jota tuli vinguttelemaan koirien eteen, viimeksi se oli se hetki kun Sara kattoi että yäk nyt mä tahdon pois täältä kehästä, tällä kertaa se kurotti kohti vinkulelua että mikäs se tuo on :) Ei sen kyllä mun mielestä ois edes tarttenut, sehän oli mulla seiso-käskyn alla...







Ei kommentteja: