torstai 25. marraskuuta 2010

tiistain tokoilut

Meillähän on omalla hallivuorolla joka toinen viikko tokot ja joka toinen viikko agit. Toissapäivänä oli tokojen vuoro.

Oon saanut vähän innostusta taas Sempulan kanssa reenailuun ja ajatuksena olisi että kun nyt tuuri käy ja jossain vaiheessa saadaan Saran kanssa se koulari taskuun niin Sara saa kuukauden mittaisen lajitauon ja yritän sitten Sempun kanssa hioa aloa ja avoa koekuntoon. Mitäänhän meillä ei valmiina ole mutta maan lämmettyä niin että hienohelmaa kehtaa paikkamakuuseen edes yrittää ois tarkotus olla valmiimpaa. Onhan se jo aikakin.

Sempulan kanssa puuhastelin vähän kaiken näköstä, siinä sen taas näkee kun reenisuunnitelma ei oo ihan aukoton, on vaan päättänyt että otan vähän tota ja sitten tätä niin ajautuu jotenkin tekemään koiralle mieluisia asioita (lopetettiin sivussa oleen a:n kontaktiin hahhaa). Oli meillä silti ihan hyvä reeni.

Tehtiin aluksi ihan vaan kontaktin tarjoomista, yleensä on aina alotettu sillä että haetaan se fiilis sillä että Sempu saa itte ruveta tarjoomaan kontaktia (kai tän nimi on kontaktikävely) ja mä kuljeskelen ympäriinsä ja kun se unohtuu niin lähden ripeämmin ja/tai ihan eri suuntaan. Mielestäni se on toimminut ihan kivasti koska nyt kontakti ja tekemisen fiilis löytyy tosia nopeaan, syksyllä ojangossa meillä meni meillä meni puolet reeniajasta tähän... Yleensä tehdään tätä naksun kanssa, nyt oli naksu kotona niin ihan vaan kehulla.

Sitten otettiin seuraamispätkiä. Seuraaminen on kyllä tullut aimoharppauksia eteenpäin, tykkään kovasti Sempan paikasta, se on jotenkin tasaisempi muutenkin kuin Sara, ei seilaa niin helposti eteen taakse suunnassa, välillä tuntuu olevan myös aika tiivis, joko tuun tallomaan sitä vastedeskin varpaille tai sitten se rupeaa varmaan jossain vaiheessa painamaan. Ihan eri "ongelmat" kuin Saralla koskaan. Suorat pätkät menee jo ihan kivasti. Käännöksiä vasemmalle ei handlata kyllä ollenkaan, pitäis sitä takapäänkäyttöä reenata. Oikealle käännökset on ajoittain kyllä parempia kuin Saralla, jos vaan itse muistan etukäteen kääntää katseen käännöksen suuntaan yms.

Yritin siinä liikkeestä seisomista myös, siis niitä pelkkiä pysähtymisiä. Se on kyllä vielä ihan yhtä kesken kuin aiemminkin. Höh. Ois voinut ittekseen oppia. Pysähtyyhän se kun käännyn puoliksi siihen päin, näytän käsimerkin, ja sanon seis... Ois kiva edistyä. Reenaamallahan sitä varmaan pääsis...

Ajauduin jotenkin kokeilemaan kaukoja ihan perus istu-maahan käskyillä ja Semppu sitten näköjään osas ne. Matkan päästä ja kaikkee. Pylly pysy paikallaan hienosti. Jotain se näköjään oppii itekseenkin :) Ei kyllä useempaa toistoa kestänyt kun rupes tarjoomaan jo ennen käskyä ja seisomistakin sinne väliin. Osas näköjään nousta istumasta seisomaan niin että etupää pysy täysin paikallaan. Sen liikkeitä on kyllä huomattavasti helpompi tulkita kun Saran. Sarasta ei oikeen kerkee nähä että mitkä jalat siellä nyt ois ehkä ollut lähempänä paikallaan pysymistä...

Tehtiin paikallamakuu junnujen kanssa. Häiriöistä Sempu ei välittänyt, kaveri kävi nuuskasemassa ja vieressä hyörittiin ja palkattiin mutta onhan meillä senkin liikkeen suhteen hupaisa ongelma. En tosin pidä sitä ongelmana kun se on niin hauska, pitäs kyllä ehkä jo. Kun käännän selän ja en nää, nousee Selma melkein seisomaan, liikkuu oman mittansa eteenpäin ja maastoutuu. Ihan kun leikittäisiin peiliä. Oon kyllä yrittänyt pidätellä hymyä ja mennä eleettömänä palauttamaan sen paikallaan. Taas ihan uus juttu. Ei Sara tommosta koskaan! Jos Sara jostain syystä nousee niin se lähtee omille teilleen, tai siis syömään jotain mitä on pongannut.

Tein myös vähän kapulan pito ja kanto reeniä, tääkin on taas onnistunut jäämään, on edelleen siinä vaiheessa että osat onnistuu itsekseen, kapula suussa istahtamista vois vahvistaa ja kesto lisätä niin päästäs joskus yhdistämäänkin ne osat!

Hyppyäkin otin (joo tämmmöset vähä kaikkee reenit...) Jää liian lähelle estettä kyllä. Kivasti lähtee hyppy-käskyllä. Esteen takana osaa seistä irrallisena, kokonaisessa liikkeessä ei osaa ilman apuja. Teputtelee. Sais varmaan jonku kasin.

Luoksetulo on kiva.

Lopuks Sarakin pääs, sillä on juoksut jo aika ohi. Ihme ja kumma, otin koiran autosta se ei haukkunut, juoksenteli vaan ees taas mun ja oven välillä. Sisällä tais tulla pari haukahdusta. Nätti ja rauhallinen leuanalta kiinni otto ja matala hyi sana hiljensi. (vaikka yleensä en koe että koiraa pitäisi kieltää ja oon aina sillä linjalla että palkataan oikeesta ja väärät jätetään huomiotta niin silti mennään haukkumisen kanssa nyt tällä. On tuntunut aika toimivalta.)

Sivulla osas odottaa hienosti hiljaa. Seuraamisessa vähän piippas mutta olihan se niin tohkeissaan että ei se ny niin haittaa. Sivuaskeleissa ei kyllä ihan osannut keskittyä... Tein liikkeestä maahanmenoja pari, se ku on nyt kun lumet tuli niin lenkillä niitä hieman kysellyt että entäs jos jään seisomaan, sisätiloissa ei mitään ongelmaa. Sit tehtiin metallinoutoo kun oli kylmä lainakapula. Tavallisena ihan jees, hypyn kanssa vähän kyseli että eikö riittäs jos hyppään takas. Saatiin kuiteski onnistunut. Superisot kehut ja paljon palkkaa. En taas muistanut päätöstäni että se metalli tehään nyt kylmällä aina ekana. Hyppynoutoon lähti into hau:n kanssa. (pitäs sitä pelkkää paluuhyppyä vaan ottaa..) Lopuks vielä istuttiin hiljaa sivulla.

Oli kaikin puolin ihku ja superi ja ihanan hiljainen ja reipas rakas koira <3

Sempulan kontakti

Ei kommentteja: