maanantai 12. syyskuuta 2011

Agilitypäivitystä

Sanna kun tuntuu kirjottelevan vaan tonne treeniblogiinsa noita tokojuttuja, niin tämä blogi on jäänyt ihan hunningolle. Itsellä on kouluhommat kovasti kirjoituksen alla, niin ei jaksa enää 15 sivun esseen jälkeen alkaa blogia kirjoittelemaan.

Siinä vuodatus osio.

Kävin pitkästä aikaa agilitykisoissa Saran kanssa, tai ylipäätään kisoissa. Agirodun jälkeen ei oltu tehty mitään agilityyn liittyvää, treeniryhmässä ei olla. Tai itseasiassa kävinhän minä kahtena sunnuntaina oman treeniryhmän jälkeen ottamassa kouluttamani pätkän Saran kanssa+pientä kepeille irtoamista ja leieröintiä. Täytyy kyllä sanoa, että Saralle tauko tekee hyvää, on taas ihan uusi vaihde päällä agissa. Kepeille pystyi tekemään leieröinnin noin 5m päähän hypyn taa ja ensin avokulmaan lähetys 90 asteen kulmaan, Sara kestää. Uskomaton tyyppi. Sitten niihin kisoihin.

10.9 olin Purinalle ilmoittanut Saran yhteen starttiin Kromforlanderien kisaan. Tuomarina oli Martti Salonen, mukava mies. Radat olivat ehkä ykkösiin hiukan sieltä vaikeammasta päästä, ja moni tuntui tätä harmittelevan rataantutustumisessa. Mä vaan tykkään, mitä vaikeempaa sen kivempaa. Harmittaa kun en ollut molempiin startteihin ilmoittanut Saraa kun b-rata olisi ollut sama toiseen suuntaan ja vielä vaikeemman näköistä. Mä niin odotan että pääsen joskus kolmosen ratoja itkemään ja valittamaan miten vaikeita ne on, tai sitten nautiskelemaan. Lähtösuora oli kolmen hypyn mittainen ja kaikki esteet sillai ristikkäin vinossa, mutta kun tarkkaan katsoi lähdöstä niin pystyi suoran linjan tekemään koiran oikealla sijoittamisella lähtöön. neloshyppyyn piti vähän panostaa, työntöä oikealle, siitä valssi ja 90 astetta vasempaan keinulle, helppoa kuin mikä. Sara tuli tosi nätisti, siitä sitten 90 oikeelle hyppy, josta porrastetusti takaakierrolle, siitä valssilla kepeille. Harmi kun en kattonut rataan tutustumisessa tuon takaakierron takaa miten keppilinja näkyy, Sara nimittäin harhaantui kepeille tullessa (vilkaisi myös juuri siinä kohti tuomaria) ja tästä K, ei kun u käännös saralle ja kepit, vähän aikaa himmaili kepeillä mutta kun kannustin sai taas uuden vaihteen keppien puolivälissä. Ja eteenpäin suora linja renkaalle, hypylle, hypyn takana oli maalihyppy suorassa linjassa, ja tässä piti olla tarkkana, että sai 90 käännöksen oikeelle putkeen, vähän meni pitkäksi saralla mutta korjasi suunnan putkeen käskyllä kaukaa. Siitä sitten kivasti oli tarjolla seuraava putki aan alla. olin itse jo melkein toisessa päässä putkea kun saralle vain käsky putkeen ja sinne meni, siitä sitten suoraan hypylle valssills 90 oikeelle hyppykaarteeseen, jossa kolme hyppyä, kolmannen jälkeen tiukka valssi ja pituudelle, vähän pysäytin saran vauhdin ja pituus meni just ja just tyyliin paikaltaan yli. siitä spurtti aalle, aan loppuun valssilla puolen vaihto hyppy ja maaliin. aika +0.03 yli tuon keppisählingin ja parin karteen jälkeen. Palkintopallikin kutsui. toinen sija! tosi tyytyväinen olin radan jälkeen. Sara oli tosi innoissaan.

11.9 Sunnuntaille olin sitten buukannut 2 starttia Batin kisoihin Ojankoon. Tuttu paikka siis. Tuomarinakin tosi tuttu Ritva Herrala. Batin kentälle laitettiin loppukesästä uusi hiekka joten ei ollut enää teräviä kiviä, ja alusta oli aika pehmeä vielä. Aika sama kuin meidän tokokentällä, joten Sara tykkää. Radoista videot youtubessa. joten tarkempi analyysi sieltä. Sara meni tosi hyvin, paikoin tosin vähän harhautuu pitkäksi,
Eka radalta sitten palkintona LUVA, ja taas kerran toinen sija! kauhea kasa koiran herkkuja ja ihmisten herkkuja kassissa. Toinen startti meni myös tosi hienosti, mutta sitten kolmanneksi viimeisenä olleilla kepeillä tuli pois kolmanneksi viimeisestä välistä, enkä videoltakaan löytänyt syytä ainakaan omasta ohjauksesta. Oisiko voinut olla että etuvasemmalla näkyvä putken pää olisi vetänyt tai sitten toka vikana oleva rengas joka oli vähän linjasta vasemmalla, ja siksi itse olin oikealla. Kumpikaan noista ei edes ole saran lemppariesteitä. no jokatapauksessa vitonen tältä radalta ja neljäs sija. Olisipa ollut kiva nousta kakkoseen tauon päätteeksi. Nyt sitten pitää katsoa uudet kisat vielä tähän syksyyn, jos vaikka menisi yhtä hyvin. Sara on nyt tänä vuonna kisannut 10 startti joista tullut 3 hyllyä, 3 vitosta. eli nollia ollut 4, joista yliajalla 2 ja kaksi LUVAA. Vitoset on olleet sellasia pienestä kii, joten serti on ihan tyrkyllä. Muutenkin Saran agit on ihan kivalla mallilla. Ei sen kanssa tartte perusjuttuja treenailla ja tekniikatkin on hyvällä mallilla. Ainoa mitä haluan vielä lisää on vauhti, ja siihen löytynee lääke, kun pääsin Vapun pilottiryhmään motivaatio agilityyn. Eli Vapulla on alkamassa uusi koulutus motivaatioklinikoiden jatkoksi, ja tuohan sopii saralle tosi hyvin. Vapun hyppäreillähän ollaan oltu ja kotonakin treenailtu hyppyjä, ja Vapunkin mukaan niissä ei ole mitään ongelmaa, nyt laitetaan ne hyppyjen välit vaan kuntoon.

Toki täytyy muistaa että agility on Saran kakkoslaji, ja tokon ehdoilla mennään kumminkin. Kisaan Saran kanssa noin joka toinen kuukausi tahdilla, tosin nyt syksyyn tulossa vielä kahdet kisat kun on mestiksetkin. Vuonna 2013 pääsen sitten kisaamaan uudella kisakoiralla toivon mukaan. Ja tietty omaa kisaviettiä lieventämässä satunnaiset lainaohjaukset mm Teslan kanssa. Ai että on taas kiva kun saa agilitystä puhua ja kirjoittaa, kun koko kesä ollut vaan tokojuttuja ja tuntuvat jatkuvan. Selman kanssa ollaan käyty parissa kokeessa ja treenattu kovasti, ja nyt alkaa yhteinen sävel löytyä jo tokokentällekin, motivaatio on ohjaajallakin kohdallaan. Ykköstulos on enää päivästä kiinni. Selman kanssa aion tähdätä juuri niin ylös kuin vaan ikinä päästään tokossa. Siinä mun toko-osuus tähän blogiin.

Agikoulutustakin tässä on ollut lähiaikoina vähän ja kohta lisää. Olin Artun kanssa Niinun koulutuksessa pari viikkoa sitten, ja ai että on nautinto mennä tuon koiran kanssa, mä niin tykkään kun saa mennä täysiä. Tän viikon perjantaina sitten Niinun koulutukseen Teslan kanssa ja lokakuun lopussa koko viikonloppu Niinua Saran kanssa. On se Niinu vaan NIIN hyvä.

Viikonloppuna sitten taas erkkari ja siellä molemmat isot tytöt kehässä, saa nähdä kuin käy. ja kolmisen viikkoa yhdistyksen syyskokoukseen. Jää nähtäväksi ketä ensi vuoden hallituksessa on jäseninä ja puheenjohtana.

Ei kommentteja: