keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

möllitokot

Viime lauantaina oli Schapendoes Ry:n järkkäämä möllitoko ojangossa, eli meidän "kotikentällä". Oltiin paikalla aamulta kahdeksalta kasaamassa kamoja ja koirat odotti autossa ovet levällään viilennysloimet päällä koko päivän, jaloiteltiin toki välillä ja juotiin vettä. Yllättävän hyvin ne tuntui pärjäävän ja autokaan ei loppujen lopuksi ollut mikään pätsi, onneksi ojangossa tuulee aina.

Selman kanssa osallistuin nakkiluokkaan, vaikka ihan oikeasti ei oltas valmiita edes sinne, mutta osallistumisen perimmäisenä tarkoituksenahan on edetä sempulan kanssa toisin kuin Saran. Ei tehdä siitä kisoihin osallistumisesta sellaista isoa jännityksen paikkaa ja oon järkeillyt ettei oo syytä jännittää jos ei oikeestikaan osata.. Oltas toki voitu reenata enemmänkin... (onneks ollaan kurssilla syyskuun alkuun asti, tulee väkisinkin reenattua). Olin kyllä ihan oikeessa ton jännityksen suhteen, en saanut edes yrittämällä luotua sellaista fiilistä mikä tulee aina Saran kanssa. Lähinnä huvitti.

Nakkiluokan tuomari Hyvättisen Eija oli ihana tsemppaava ja positiivinen.

Luoksepäästävyys 10 - oikein nätisti, ei Selmaa haittaa jos joku tulee koskemaan, ennemmin pomppaa ihmistä vastaan kuin väistää.

Paikkamakuu 7 1/2 - annoin käsiavun maahanmenossa koska ilman apua kestää, ja kiertyy hieman jalan ympäri. Alussa pysyi ihan mukavasti, mitä nyt se pää pyörii ihan koko aika, kävin palkkaamassa kun katsoi mua, toiveena että se pään pyöriminen jossain välissä vähenis, toisen palkkaamisen jälkeen nousi ylös, oisin voinut antaa jonkun käsiavun lähtiessä että olisi jäänyt maahan, tuomarin mielestä koira hieman häiriintyi palkkaamisesta, mikä on kyllä ihan totta, mutta kun haluisin palkata siitä että se pää on edes hetken pyörimättä...

Seuraaminen kytkettynä 7 - ihan kamalaa jopa meidän osaamattomuuden tasoon nähden, Selma oli lähinnä kiinnostunut nuuskimaan kentän pintaa eikä yhtään hokannut että mitä oltiin tekemässä, mä lähinnä huutelin että selma selma täällä täällä. Fiksu kun olisin ollut niin oisin alottanut nami kädessä että ois ollut suuremmat onnistumisen mahdollisuudet. Kyllä siltä ajoittain tuli se ihan kiva kontakti ja pari seuraamisaskelta ja sitten taas katos kuono heinikkoon.

Seuraaminen taluttimetta 8 - snadisti parempi, ajoittain haistelua, taisin ottaa namin käteen.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 - (sai valita toisen jäävän) tässä seuras jo aika nätisti kun muisti että mitä me tehdään. Seisoahan se ei vielä varsinaisesti osaa ja nyt oli ohjaakin hereillä eikä yrittänyt ilman apuja jotain mitä ei osata vaan otti heti käsiavun mukaan, jäi silti jostain syystä vasta tokalla käskyllä, ehkä ei kuullut ekaa tms. Seisoi sitten omaan tasoon nähden erittäin nätisti paikallaan ilman mitään tassujen töpöttelyä niin että pääsin ihan viereesn asti. Jotain ollaan opittu!

Luoksetulo 10 - tää oli perussemppua eli oikein hieno, vauhtia varmaan enempi ku saralla. Jotain me osataan!

Estehyppy 10 - tässä ollaan kans edistytty mukavasti, taisin antaa pienen käsiavun paikalla pysymiseen hypyn jälkeen mutta nakkiluokassa tuomari jätti sen rokottamatta.

Kokonaisvaikutus 9 1/2 - vaikkei kuulemma kaikkea osata niin kiva ja iloinen suoritus ja koiralla on potentiaalia ja on koko aika iloisesti tekemässä vaikka vähän nuuskuttelikin alkuun.

yhteispisteet 156/180 ja sijoitus jaettu yhdeksä kolmestatoista koirakosta.

Eiköhän siitä joskus vielä jotain tuu:) Nyt voitas muistaa lisätä harjotusohjelmaan vähän sitä että nami tulee kauempaa välillä asioissa joita jo osataan ja reenata reilusti sitä seuraamista ja paikallaoloaa valmiiksi suorituksiksi.


Saran vuoro oli sitten vasta kahdelta iltapäivällä. Avoimesta luokasta puuttui muutama koira ja paikkamakuu tehtiin kuuden koiran ryhmässä. Oltiin ensimmäisenä koirakkona, inhoon olla eka, joten sitä parempi harjottelun kannalta. Tähän mennessä oon tehnyt paikkamakuuta ainoastaan yksin kentällä, ja useimmiten jonkun pk-esteen takana niin että Sara näkee koko aika mun jalat, ja koska oon malttamaton niin oon kurkannut useampaan otteeseen suorituksen aikana. Viime viikolla tehtiin kerran neljä minuuttia, useimmiten ollut mun kärsimättömän arvion varassa, eli varmaan joku 40 sekuntia :D. Niin ja ei olla harjoiteltu piilossa oloa niin että mukana on toisia koiria, uskalsin silti kokeilla koska kyseessä oli tuttu ja turvallinen kenttä ja marko oli oikean kilpailunomaisesti kentän laidalla istumassa.

Paikallamakuu 7 - oli kääntynyt jo suht alussa lonkka-asentoon, ollut aika pitkän aikaa hienosti sitten ruvennut piippaamaan ja lietsoi siinä viereistäkin koiraa samaan puuhaan, piippaamiseen päälle sanoi pari kertaa hau. Sitten oli rapsuttanut ponnaria niinkuin Heinolan kokeessa. Mutta pysyi siis maassa loppuun asti... Levoton olo oli aika ymmärettävä kun ressu oli oottanut autossa koko päivän ja en hirveästi mitään teettänyt ennen omaa vuoroa, ettei käy niinkuin Heinolan kokeessa että kehään mennessä on jo tehty liikaa. Niin ja jo ennen paikallamakuuta Sara oli vähän pösilönä, kieri ja kelli maassa ja vouhotti. (ja ponnarikin oli vähän turhan kiree).

Seuraaminen 10 - wow. Luin vasta kotona arvostelulomakkeesta että saatiin kymppi. Mutta yllättävän hyvältä se kyllä tuntui, eteski ku vertaa miten kokeissa meni. Sara kerranki seuras niinku reeneissä (onks tää nyt sitä hyötyä kun se ilman hihnaa lenkkeily jäi pois ja päästiin heti ekana tekee tää kivempi?!). Tunsin ku jossain käännöksessä käytti kivasti takapäätä ja kuinka juoksuun lähtiessä se uus seuraa-käsky kokos koiran ja se korjas vielä snadisti parempaan kohtaan. Ehdin jopa ajatella että taas se mun vasemman käden halvaus vaivaa, tuomarikin siitä muisti mainita, muttei rokottanut.

Maahanmeno seuraamisen yhteyssä 10 - onnistui vaihteeksi oman tason mukaan.

Luoksetulo 7 - no tää sit ei. Oma moka kyllä ku ollaan jouduttu alkaa korjaamaan koko liikettä. Eka Sara rupes reenatessa tarjoomaan myös käsimerkille maahanmenoja (kuka käski reenata niitä nyt jo, ois ollut varmaan nopeet opetella sittenkin kun niitten aika on) ja sitten kun korjattiin että seisoa pitäs niin se seisominen ei enää ollutkaan niin hyvä. Nyt se oli erityisen heikko, valu valu ja valu. Varmaan 1/3 matkan. En antanut uutta käskyä, pysähty itte kuiteski. Ja tuli sitte hyvin luo, tosin joku jännittäjä pyysi sen luokse "sivu"-käskyllä vaikkei sitä kyllä käytetä...mikä lie ajatuskatko. Tuomarin mielestä vois onnistua paremmin jos vauhti ei ois ihan niin kova :)

Seisominen seuraamisen yhteydessä 7 - teki saman ku heinolan kokeessa! eli pyöri kun olin kohdalla! Mut olin fiksuna ja hereillä, korjasin! Annoin uuden käskyn kun alko pyörimään ja jäi siihen!

Noutaminen 8 - meidän kolmas kokonainen ikinä tehty nouto. Lähti kivasti hakemaan, vähän kyllä syöksyi kapulalle, eikä mennyt takaa niinkuin on muka harjoiteltu. Lähti kivasti tuomaan luokse, helteestä huolimatta (hankalahan se on läähättää ja pitää jotain palikkaa yhtä aikaa suussa), mutta jostain ihmeen syystä ajautui mun oikealla puolelle (?!) ohjasin sitten kädellä sivulle. Tais se vähän korjailla kapulan asentoa tuodessa mutta kokonaisuuteen olin silti enemmän kuin tyytyväinen meidän osaamistasoon nähden. Eteskin siihen intoon tuoda se kapula, sehän hei inhos sitä, eikä pitäny suussaan ollenkaan!

Kauko-ohjaus 10 - noudon jälkeen olin mielessäni että "jesh, enää hyppy ja me selvittiin siitä!" kun en muistanut koko kaukoja. Sara ilmeisesti luki sen ai dääm vielä nääkin musta, kun oli hankala saada se siihen liikkeen alkuun, taas pitä kelliä ja pyöriä ja ilman korvia. (se ponnari kyllä ihan oikeesti vissiin kiristi silmiä kun laitoin sen kauheella kiirellä kun koira yritti samaan aikaan juosta täysiä kentälle autosta). En muistanut ees mun jättökäskyä mutta selviydittin silti ihan kivasti, istumiset oli kyllä snadisti vajaita mutta tuomari ei rokottanut.

Estehyppy 8 - pitkästä aikaa meni sitten esteen takana maahan istu-käskyllä, jos oikein muistan niin se vissiin virallisissa nollais liikkeen mutta nyt oltiin epiksissä ja tuomari oli suopeana kun nousi sitten heti istumaan. Muuten oikein kiva, erityisen tyytyväinen oon miten nätisti tuli suoraan sivulle uudella "takas"-käskyllä.

Kokonaisvaikutus 8 - paikallamakuun haukkumiset ennen ja jälkeen ja nuo pyörimiset sun muuta väleissä, liikkeet tekee kivasti sitten kun alkaa tekemään. Suorituksen jälkeen tuomarimme sanoi että Saralle voisi sopia sekin että tekee koko suorituksesta yhden ison liikkeen, saatan kokeilla, aloitan yhdistämällä eka kaks liikettä ja sitten kolme jne. Niin että se on ne välitkin käskyn alla, ei tuu sille epätietoisuutta että mitäs sitten.

Pisteet 166/200 joka olisi ollut siis 1. tulos ja sijoitus mölleissä 1. toiseksi tulleella oli samaat pisteet, mutta sääntökirjan painotuksien mukaan laskettuna Sara oli ykkönen. Hieno likka ja hieno työ etenkin helteeseen nähden, Saran suosikki-ilma kun on viileä vesisade.

Ja tuomarimme oli siis Sanna Malkamäki.

Loppuun pari kuvaa.


"tän mä osaan, tässä mä oon hyvä!"


"moi marko!"


"tänki osasin, anna nami!"


ikinä en oo jännittänyt


seurataan


*syöks!*


sara taitaa viedä kapulaa kohti kameraa ja siksi ajautuu hassusti :)


"lääh puuh"


"oho, päästiin palkinnoille"

Ei kommentteja: