keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

agilityä vaihteeksi


hupsis, kun venähtänyt agilitykuulumiset. no toisaalta ei ole paljoa ollut kerrottavaa sillä osastolla.

treeneissä ollaan käyty ahkerasti, mitä nyt selma on juoksutauolla ollut pari viikkoa jo ja on vielä viikon verran varmuuden vuoksi. Itsekin kävin tuossa kouluttautumassa. Olin kuun vaihteessa koulutusohjaajakurssin ensimmäisessä osiossa. Tarkoitus olisi ensi kesänä ehkä jo ottaa koulutusryhmä koulutettavaksi. huih. Kurssiin kuuluu siis kaksi eri viikonloppua sekä yhteensä kymmenen harjoittelukertaa toisessa ryhmässä, joista viisi nytten viikonloppujen välissä, ja toinen viikonloppu siis heinä-elokuun vaihteessa ennen schapeleiriä. Halusin mennä jo nyt kurssille, vaikken ryhmää vielä otakkaan, jotta saisin myös itselleni paljon uutta oppia. Ja sitä kyllä tulikin. Kouluttajana oli tuomari Tuija Kokkonen, tosi mukava tyyppi ja heitteli vitsejä pitkin viikonloppua. En sitten tiedä oliko ryhmän taso vai mikä, mutta olisin odottanut silti enemmän vinkkejä yms. Nyt lähes kaikki kurssilaiset olivat ykkösluokkalaisia tai möllejä, vain pari kolmosissa kisaavaa oli paikalla. Tosin mekin kisataan VIELÄ ykkösissä, ja kuten jo sanoin tämä kurssi on kyllä hyvä käydä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jos aikoo koulutusohjaajaksi. Mutta jos itse joutuu välillä myös neuvomaan kädestä pitäen muille tuleville kouluttajille miten joku tekniikka tehdään, niin huolestuttaa ko seurojen tulevat kurssilaiset, jos ei edes koulutusohjaaja ymmärrä tekniikoita. Itse olen ihan hulluna kaikkiin eri tekniikoihin ja ohjaustyyleihin, osaan kyllä teoriassa kauhean määrän erilaisia ohjauksia, joita en ykkösissä kisatessa tule koskaan käyttämään, mutta kyllä ne nollat sieltä tulee.

Siitä kiva silta sitten kisaamiseen. Olisi ollut yksi startti aptus shown jälkeen jonne ei siis saran kanssa ehditty millään, harmi sinänsä kun sara seuraavana päivänä aloitti tuon loistavan toko alo1 sarjansa, niin olisi varmaan nollakin tullut. heh. No seuraavat kisat olivat sitten vuorossa vasta nyt viime viikonloppuna, eli Stadi gamesiin oli meidän suunta. Vuoden tulokas kilpailukin siellä käytiin. olihan meillä tietty välissä yhdet epikset ojangossa. Joukkue-epikset joihin houkuttelin mukana Artun, Wunjon ja Roopen hakemaan kisatuntumaa agirotua ajatellen. no se ei kovin mairittelevasti keneltäkään mennyt, tuloksena 8xhyl, mutta pahinta siinä oli että sara päätti ottaa eka radalla lentokeinut joita sitten kaksi iltaa kerettiin korjailla ennen stadi gamesia, hitto että otti pattiin, kun pitikin lähteä epiksiin ja mennä keinu mokaamaan.

Eka rata oli Ritva Herralan käsialaa ja oli siis hyppäri. rata oli suhteellisen helppo, mutta ratahenkilöstölle vähän pyyhkeitä. Sisäänheittäjä ei ollut juurikaan kiinnostunut tehtävästään ja kävi kysymässä meiltä numeron, muttei ohjeistanut mitenkään, että missä vaiheessa pitää mennä valmistautumaan jne. Olin sitten vähän pallo hukassa että uskaltaako tässä nyt mennä tuonne odottelemaan vai ei, lähdettiin jos kolmantena, ja sanna kävi hakemassa saran autosta kun olin rataantutustumisessa.lähtö tapahtui vinosti rataprofiilin nähden ja kakkosena mentiinkiin sitten jo toiseen suuntaan


ja putkelle sen jälkeen kaksi hyppyä ja sylkkäri, mutta ennen toista hyppyä sara päätti mennä moikkaamaan ritvaa, joka seisoi parin metrin päässä, ja haisteli farkut oikein urakalla, piti sitten oikein käydä sara hakemassa pois, kun ei äänellä tullut, siihen meni sitten reilut 10 sekkaa hukkaan ja kisa oli sitten siinä,


no ei mitään jatkettiin eteenpäin, siis se hyppy, sylkkärillä hyppy


ja kepeille, jotka sara meni kävelyvauhtia, ihan unessa, siitä sitten hypylle samaan putkeen ja noi samat kaksi hyppyä ja kaarto muurille ja putkeen josta pääsin ottaa hyvin sitten ennakkoa ja menin seuraavan hypyn taa odottaa ja sara ampaisikin sieltä tosi hienolla vauhdilla


no tämän jälkeen sitten tuli hyppy ja seuraava este takaa, jonka sara veti sitten pitkäksi ja lähti kohti metrin päässä estettä istuvaa toimitsijaa (tai aidan takana kuvaavaa sannaa, kuten alla olevasta kuvasta näkyy, katse kohti sannaa) ja tästä sitten kielto.


no eipä mitiä, taas meni viis sekkaa lisää, ja jäljellä vielä pari hyppyä, jotka mentiin vauhdilla ja vedin maalin jälkeen vielä viisi metriä lisää, ihan vaan harjoituksen vuoksi, että vika estekin tulisi suoritettua kunnolla ja vauhdilla. tulos: aika 66,78, etenemä 2,05, aikavirhe 26,78, ratavirheet 5, tulos 31,78. huhhuh.


Tuolta eka radalta ei muuten tullut yhtään nollaa, mielenkiintoinen pointti ykkösten kisasta, vaan kolme muuta vitosen saanutta miehittivät palkintopallin.

Kakkosradalta ei sitten olekaan kuvia, kun ajateltiin ettei nyt ainakaan kuvaaja pääsee häiritsemään kisasuorittajia (pitäähän mun radalla miettii onks tukka hyvin jne. heh)
tuomarina oli mm-kisoistakin tuttu ruotsalainen Nalle Jansson, mukava mies ja hauska hattu.
Rata oli oikein mieluisa mulle, oli jopa muutamia teknisiä kurveja, eikä pelkkää sivulla juoksemista, harvinaisempaa herkkua ykkösissä. Lähtö oli sivuttain rataan nähden ja siitä heti jyrkkä kaarto toiselle hypylle, jonka otin ekan takaa vastakkaisella ja vedäti saran kakkosen yli jotta sain hyvän vauhdin puomille ja sain vältettyä puomin alla olleen ansa putken. puomin jälkeen valssilla puolen vaihto ja hyppy kovaa vauhtia ja vartalonkäännöllä 90 astetta hypylle, siitä taas 90 ja hypylle, ja siitä suoraan eteen hyppy, eli kiva kieputus ja sopii meille sain saran tosi hienoon vauhtiin ja osasin töpötellä askeleitanikin (alan oppimaan), siitä sitten olisi ollut suora linja enkkulaiseen putkeen, mutta mitä ihmettä, sara karkasi KEINULLE, haloo. no tähän tietty syynä parin illan treenaaminen ja nakittaminen keinulla, sieltähän ne namit tulee. Tulos siis HYL. no ei mitään jatkettiin vauhdilla putki siitä aalle ja siitä 90 oikealle putkelle joka meni puomin alta, siitä sama hyppy mikä oli kakkosena, ja siitä hypyn kautta kepeille, jotka meni aivan loistavasti, siitä sitten tuolle aiemmalle enkkulaiselle ja siitä sitten keinu, no nyt sitten piti saran arpoa että saako siihen keinulle tulla, kun äskenkin haettiin pois, ja keinun jälkeen jäi maata haistelemaan että missä se namikippo oikein olikaan, hah. vielä kaksi suoraa hyppyä ja oltiin maalissa. hitto että harmitti mutta toisaalta olin tosi tyytyväinen kun mentiin niin vauhdilla, aikaahan ei saatu kun tuli tuo hylly, mutta sannan puheiden mukaan olis menny hienosti alla ihanteen.

nyt sitten odottelemaan agirotua, jossa saralla jo perjantaina startti ja lauantaina yksi ja su sitten joukkueet. tuota viikonloppua kyllä odottelen kuin kuuta nousevaa, luvassa mökkeilyä schapeporukalla ja mahtavaa kisafiilistä. sitä ennen pitäisi mennä töihin sm kisoihin, jonne on tulossa muuten ennätysmäärä osallistujia. perjantain kolmosten kisoissa, jotka siis käydään siinä sm radalla, on yli 500 starttia!! huhhuh, maksejakin oli jotain päälle 120. pitkä ilta luvassa, kun starttaamaan päästään joskus kuuden maissa vasta. Onneksi kisat käydään kolmella radalla niin ei ihan pikkutunneille veny. Jokohan parin kolmen vuoden päästä olis mun ja selman aika, heh. siinä mun tavoite. selma kun on medi niin vähän realistisempaa tuo kolmosiin meno, kuin juuri ja juuri maksi saran. Tuija Kokkonen muuten suositteli mittauttamaan saran uudestaan parin vuoden päästä.

Siinäpä meidän agikuulumiset. lisää sitten agirodun jälkeen. Tänään sitten vetämään eka treenit koulutusohjaajana, ja omalle treeniryhmälle vielä. kauhee kuumotus olisi päästä itse treenaamaan jo.

Ei kommentteja: