perjantai 12. maaliskuuta 2010

Selman treenipäiväkirja osa 2

Toinen treenikerta:

Piti olla vetäjänä Niina-Liina Linna, mutta olikin viime kerran työharjoittelija.
(edit. tajusin juuri että Niina-Liina on Cruftsissa parasta aikaa kisaamassa, että ihan pätevä syy olla poissa.)

aiheena oli tällä kertaa A, kontaktit, valssi +edelliskerran juttui odotellessa.

Selma oli tokana jonossa, niin kävin vähän hyppyjä ja ohjauksia ottamassa alkulämmöksi, ja kun kerran leluja muistin ottaa mukaan kaksinkin kappalein niin niiden kanssa leikkimistä siinä sivussa.
Selma on kyllä ihan huippu seuraamaan ohjausta, on varmaan hyötyä kun pennusta asti koti pihassa ja ojangossa kierrelty siivekkeitä jne. nyt alkaa vauhtia tulemaan lisää.

Sitten päästiin harjoittelemaan kontaktia ja A:ta. ensin vaan koira kontaktille, ja namikippoa, ota, nami, ota , nami jne. sitten kireellä hihnalla vauva a yli ja ota, nami, jne. muutama toisto ja sama toiselta puolen. Selma oli ihan hulluna menossa siihen kontaktille koko aika sitten koko lopputreeninkin ajan. kiva.

tämän jälkeen menin harjoittelemaan verkkokeppejä, jonkun 15-20 kertaa ehkä otin yhteensä koko treenikerran aikana, välillä aina muuta tehden ja eri puolelta ohjaten.

Harjoiteltiin myös esteen takana odottamista.

Sitten oli sen valssin vuoro, hohhoijaa, siinä ei Selmalla ollut mitään haastetta, joten otettiin siihen sitten se lelu (ikean pehmorotta, hah) ja alettiin irtoomista lähinnä opettelemaan, ja se alkaakin jo olla lupaavalla alulla, jos saisi Selman irtoomaan jo alusta asti, eikä niinkuin olen Saran opettanut olemana liiaksi kiinni minussa, eli yritän joka kerta välttää niitä virheitä mitä olen Saran kanssa opetellessa tehnyt. Ehkä se kolmas agilitykoira sitten tulevaisuudessa on jo suomen mestaritasoa, just joo.

Otettiin siihen pari hyppyä putkeen ja lelun perään jne.

Sitten oppitunti jo loppuikin, noin puoli tuntia etuajassa. vähän jäi harmittamaan kun olisi puoli tuntia ollut aikaa vielä opetella, mutta oli harjoittelijalla vissiin kiire kotiin tms ja alkoi kasata jo seuraavaa rataa ja sanoi heipat meille.

ensi kertaa odotellessa.

sain ostettua taas ikean putken kotiin, kun edellinen meni siskolle savoon, yllättäin agilityharjoitteluun Aatu-russelille. Heitettiin se tohon olkkarin lattialle, ja siinä ne tytöt sitä välillä aina menee läpi ja tulee namia kerjäämään, pitänee viedä parvekkeelle kesää odottelemaan, ja vielä kun entinen työkaveri tekee mulle parit hypyt, niin mullahan on jo pieni rata pihalle, kepit kun myös löytyy jo. Tulis jo kesä!!!


1 kommentti:

Riina kirjoitti...

Mun pitää kanssa alkaa noita irtoomisia treenata. Tesla on nyt kädessä tai sitten se irtoo ihan omii juttujaan. Kontakteista on tullut sen suosikit pelottavaa vauhtia ;D Aalle vois aina vaan juosta vaikka se ei oo lähelläkään reittiä...

Joo meillä on ainakin SM-tavoitteen... ei kyllä tässä ehtii tekee kolmannenkin koiran kaa ties mitä virheitä, mutta erona on se, että tiedostaa ne jotenkuten :D