keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Selman treenipäiväkirja osa 1

Selma aloitti siis Agilityn alkeiskurssin Agility akatemiassa. Eli kun kerran Hskh ei järkkää ennen kesää alkeiskurssia ja Selma tuli jo vuoden ikään, halusin saada sille ohjatun alkeiskurssin ennen kesän treenikautta. treeniryhmään Selma pääsee sitten kun seuran kesäkausi alkaa huhtikuun lopulla (jos lumet on sulaneet). Kurssi kesto on 10 kertaa eli sopivasti menee sinne huhtikuun puoleen väliin. Kurssilla vetäjinä on vaihdellen, Oreniukset Juha tai Jouni ja Niina-Liina Linna. Eli todella huipputason kurssista kyse.

no niin sitten asiaan:

1. treenikerta:

Juha Orenius +työharjoittelija Liinu (en oo varma nimestä, kun en kuullut kunnolla)
Paikalla viisi koiraa. Selman lisäksi kaksi pientä villakoiraa, sakemanni, ja kelpie.

Otettiin kaksi eri pistettä, niin saatiin tehostettua treeniä eli toisessa oli Juha neuvomassa ja toisessa tämä "harjoittelija".

Selma aloitti putkella. Otettiin suoraan mutkalla, kun Selma on kotona tehnyt jo suoraa putkea ties miten paljon viime kesänä ja syksynä. Keskityttiin lähinnä siihen lähettämiseen ja irtoomiseen sinne putkeen, kun koira muuten sen osaa. Sitten alettiin jo vähän kulmaa isontaa eli pimeeseen mentiin. Oiskohan jo 90 asteen kulmasta tultu. Hienosti meni ja Selma tulee tosi kovaa sieltä putkesta pihalle.

Tämän jälkeen siirryin Juhan "pisteelle" jossa oli kolme hyppyä, rimat maassa, peräkkäin. Tarkoituksena oli lelun kanssa harjoitella irtoomista hypyille. Eli heti alkeista lähdetään koiraa irrottamaan ohjaajasta, jotta suorittaisi mahdollisimman itsenäisesti esteitä. No minäpä unohdin kotoa lähtiessä lelun olkkarin lattialle. Joten me otettiin namin kanssa odottamalla esteen takana, joka meinasi tuottaa vaikeuksia, kun eihän Selmaa ole juurikana opetettu kodin ulkopuolella odottelemaan, ja kun se on vielä niin energinen. No tuosta ei kande murehtia, sen ehtii oppimaan. Ensin yksi hyppy palkka, sitten takaisin ja odota, kaksi hyppyä palkka. Selma menee hienosti ja oli vähän että hei eikö vois pidempää pätkää mennä. Ollaan Selman kanssa kyllä noita kuvioita pyöritelty syksyllä ojangossa enempikin joten kahden kolmen esteen suora oli vähän helppoa, mutta tarkoitushan olisi ollut sitä irtoamista harjoitella, ensi kerralla sitten otan odotellessa lelun kanssa.

tämän jälkeen siirryin pussille, jota Selma ei tainnut kuin kerran Heinolassa kokeilla. No hienosti sekin meni, kun pidin pressua ensin ylhäällä ja muutaman toiston jälkeen sen sai laskea jo kokonaan alas.

Tämän jälkeen otettiin vielä kepit. Täysi mitta 12 keppiä ja verkoilla. Selma taisi niitäkin Heinolassa kesällä kokeilla, joten ei aristellut yhtään verkkoja keppien ympärillä. Selma suoritta tosi hienosti ja itsenäisesti kepit, ei tarvitse paljoa ohjailla. ja parin kolmen kerran jälkeen homma alkoi näyttää jo tosi hyvältä, paremmin meni kuin Sara moneen kuukauteen. Sarallehan opetin käsiavulla peruuttamalla, joka ei kyllä ollut kovin hyvä tapa mun mielestä, varsinkin kun muutenkin on niin kiinni ohjaajassa.

Harjoittelin odotellessa vuoroani Selman kanssa sitä odottamista esteen takana, ja sekin alkoi sujua muutaman kerran jälkeen tosi hienosti. sain kiertää esteen kaksi kertaa ja Selma istua nakotti odottamassa, hieno koira.

Huomenna sitten toinen kerta jo vuorossa ja siitä sitten lisää heti kun ehdin kirjoittaa.

Käytiin eilen jo Ojangossa lenkillä ja katselemassa lumitilannetta, ja täytyy kyllä toivoa lämpimiä kelejä jos meinaa huhtikuussa sinne päästä.




1 kommentti:

Liinu ja Prikka kirjoitti...

Kiitos viestistä! Teillähän on ollut mukavan kuuloiset treenit ja Selma vaikuttaa taitavalta koiralta.

Itsekään en enää yhtäkään koiraa ikinä missään tilanteessa opeta kepeille tuolla tavalla peruuttamalla, aivan toivotonta hommaa. Verkot on olleet paljon parempi idea, harmi kun en keksinyt aiemmin.

Meilläkin olis kisakuume, toissapäivänä tilasin lisenssin, saas nähdä milloin se pääsee käyttöön...