sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Eka nolla ja näytelmiä


Tosin yliajalla (aika 45,93, ihanne 44), mutta silti puhdas rata eikä yliaikaakaan paljoa (1,93)tullut, 5:s sija ja palkintopussukka jäi puolen sekunnin päähän. 6 koiraa sai nollat ja Sara oli se kuudes. Kisaajia oli viitisenkymmentä makseissa, joten olen todella tyytyväinen suoritukseen. Eka rata oli hyppäri. aika kivoja ansoja oli Esa Muotka yrittänyt viritellä, mutta me ei sellaisiin langeta. Ehkä senkin takia tuli yliaikaa kun varmistelin liikaa, pitäs vaan luottaa Saraan enempi. Kaikki putket mentiin sisään taaimmaisesta reiästä, joten päätin kropalla peittää, ja siksi piti valita tietyt juoksulinjat. Ekan kahen hypyn kiihdytyssuoran päätteeksi olisi ollut tarjolla suoraan edessä hyppy, oikealla hyppy, pussi ja vasemmalla kaksi putken päätä, joista taaimmaisesta sisään ja oikealla olevalle hypylle josta jatko hyppy, ja kepeille kääntö 90 astetta. varmistelin senkin ja menin keppien taakse itsekin ja imin Saran mukana siitä sitten taas samananlainen putki, ja takaakaarre pituus, hyppy, muuri hyppy ja taas oltiin ekalla putkella ja takaa sisään, pussi, hyppy, putki, hyppy, hyppy, putki, hyppy, hyppy. siinäpä se rata. kai ne piirrokset tulee joskus nettiin.

edit. tuossa yritelmä piirtää ensimmäinen rata. en ole sitten koskaan käyttänyt tuollaisia ohjelmia, saatikka piirtänyt oikeita ratoja, joten mittasuhteet saattaa heittää. piirros tehty course designer 3:lla.
Olin siis Kirkkonummen kennelkerhon kisoissa Masalan kaikuisassa kuplahallissa. Aikataulut meni vähän uusiksi, kun alunperin luokkajärjestys oli että ykköset ensin ja kakkoset sitten. mutta jostain syystä olivatkin laittaneet kakkoset aamupäivälle ja ykkösten kolmet startit siihen perään. Kiva niille jotka saivat luokkanousut ja olisivat kakkosiin päässeet. Olin Saran ilmoittanut kolmeen starttiin, mutta kun aikataulut tulivat huomasin että olisin jo toka startin kohdalla myöhässä yövuorosta. Onneksi kiva työkaveri lupasi venyä ja odotella pitkän päivävuoron perään ja paikkailla sen verran että kaksi starttia ehdin vetää.Toka startti on Saralle aina ollut parempi. Se vaan lämpenee tokalle vedolle aina paljon paremmin. Pitäisi aina päästä yksi lämmittelykierros tekemään. no siitä sitten taas menoksi hyppy, hyppy siitä valssilla renkaalle, hyppy, puomi ja siinä puomin ylöstulon kontaktin jälkeen Sara heitti sitten stopit luimisteli kummallisesti, kunnes tajusin et kuplahallin katto heiluu suoraan Saran näkökentässä, no ajattelin että tästä tuli sitten kieltovitonen, ja sain kuin sainkin houkuteltu Saran jatkamaan puomin loppuun, siinä vaiheessa ajattelin sitten, että eihän tässä mitään väliä enää kun nollat meni sivu suun, juostaan nyt sitten täysii, ja niin me juostiin ja Sara eikun innostui vain kun mennä pingoin täyttä laukkaa. puomin jälkeen hyppy ja 180 asteen käännös takas, valssilla otin, puomin ali meni eestaas putki ihan puomin kontatkin vierestä no problem lähetin Saran jo parin kolmen metrin päästä putkeen ja varmasti meni. siitä sitten kepit yhtä varmasti ku edellisillä radoilla. sitten sama takakaarre putkineen kun edellisellä radalla, sitten pari hypyt ja tiukka valssi ja sellai 120 astetta takaviistoon A ja varmistelin alastulon kontatkin ja ilmeisesti hidastin sen verran vauhtia että seuraavalle hypylle joka oli tosi lähellä Sara heitti stopit, no eiku yli vaan ja vika hypylle, oho Sara tulikin sivulla, äkkiä u-käännös ja vika hyppy vielä. eli tulos 10. aikaakin tuli +8,28 ja kymppi perään. Tuli toimitsijat ja sisäänheittäjät heti voivottelemaan että harmi ku meni noin hyvä lähtö noihin vikoihin esteisiin, ja mä vaan että eikös sieltä ollut tullut jo yksi kielto. ei kuulemma, no voi voi. harmi ku en juossu alusta lähtien sitten täysiä. Ei Saran kanssa näköjään tartte varmistella liikoja, tuli mukana kuin unelma ja vauhti vaan kiihtyy, pitäs vaan nyt alkaa luottamaan jo pikku hiljaa ja lisätä vauhtia.

Niin ja käytiinhän me Tampereellakin tuossa näytelmissä taas, ja samalla reissulla sitten schapeporukalla treenailemassa meirän hallissa. Pääsipähän katsastamaan schapeagipäivän tilat etukäteen. Kati ja Hessu järkkäsi tosi upeet ja haastavat treenit, kiitos taas vielä kerran huipputreeneistä, olisi kiva ottaa uusiksi. Päästiin treenaamaan saksalaisia, backlappia yms tekniikkaa, niinkuin olin tilannutkin jo etukäteen . Paikalla oli Sara, Selma, Tesla, Pyry, Jojo, Sohvi, Juuso, Molla ja tietty ohjaajat. Tosi kivaa oli.

Niin ne näytelmät. Sara oli taas ihan huippufiiliksissä. Ihan intona, luuli varmaan pääsevänsä uudestaan agitreeneihin, hyppi ja pomppi kuin aropupu. Tuomariakaan ei jaksanut juurikaan aristella, sijoitukset avoluokassa EH/3. Selma sai keskenkasvuisena Hoon, joka vähän harmitti erikoistuomarilta saatuna, mutta onhan tuo Selma vielä varsin vaiheessa kasvussaan ja aika vauva verrattuna esimerkiksi siskoonsa joka sijoittuikin hienosti luokan toiseksi. Seuraavaksi sitten Sysmän ryhmis ja Lahti Kv ja mitähän niitä oli.

Luvassa on kyllä vilkas huhti-elokuu. näytelmiä, agi-kisoja, koulutusta, koulutusta ja vähän koulutusta ja kisoissa töissä oloa luvassa. Selmallakin alkaa oma tokoryhmä ja agilityn alkeiskurssi ja jos hyvin järjestyy niin Selma saa periä paikan Saran reeniryhmästä. Ja välillä pääsee omistajatkin vapaalle katsomaan parit keikat. mm maaliskuun Lontoon reissu, kiitosta vaan jo etukäteen Riinalle koirahoitolasta.

9 kommenttia:

Marika Forslund kirjoitti...

Ois kivaa jos pistäisit piirustukset noista radoista tänne nettiin. En enää muista millä ohjelmalla olen niitä ratoja piirrellyt. Kai löytyy jos googlaa....
Ei kun seuraaviin kisoihin ja siellä luotat koiraan.

Riina kirjoitti...

Tosi hyvin Saran agit mennyt =) En mää taida sitä uskaltaa treeneihin viedäkään, että ei mene pilalle. Kiva sisaruskuva.

Tulee ihan kisakuume itsellekin, kun lukee noita selostuksia! Vielä on monta kuukautta kuitenkin treeniä edessä, hyvä niin.

Unknown kirjoitti...

no niin nyt sain radoista tuollaiset amatöörin tekemät kuvat. hitsi kun en löytänyt ilmaista ohjelmaa, tuo course designer on vain koeversio 30 päivää sit pitäs maksaa.

Kati kirjoitti...

Aika hankalan näköisiä ykkösluokan ratoja. Vaikka niin se kai on, että agility on menossa vaikeampaan suuntaan koko ajan ja jo ykkösistä alkaen.

Onnea tosiaan puhtaasta radasta ja tsemppiä jatkoon. Ja se koiraan ja itseensä luottaminen on koko homman a ja o.

Mulla on Agility Blues ohjelman demoversio koneella ja siinä ei ole aikarajaa käyttöön. Sillä ei voi tallettaa ratoja, mutta ne voi siirtää johonkin toiseen ohjelmaan ja tallettaa siellä. Ihan hyvin toimii minusta.

Unknown kirjoitti...

joo mä kokeilin sitä bluesia, mut ei antanut tehdä kokonaista rataa jostain syystä alko vaa herjata sitä että ei voi tallentaa tms.

pitänee kokeilla sitä joskus uusiksi jos osais. on ainakin toi 30 päivää aikaa harjoitella.

ihan hyvä vaan että on vähän teknisempiäkin ratoja, meni moni nopea koira noihin ansoihin, kun on vaan vauhtia treenattu.

Riina kirjoitti...

Toi hyppyrata näyttää tosi kivalta =)Hypyltä 11 putkeen 12 vaikuttaisi paperilta ehkä pahimmalta kohdalta ainakin nopeella koiralla.

Ennen oli kyllä helppoo, kun ykkösten radat oli aina jotain M- tai S-mallia eikä tarvinnu pahemmin keskittyä siihen "ulkoaopetteluun", mutta ehkä ihan hyvä, että se tulee nykyään mukaan jo ykkösistä niin pääsee sitten samantein rutiiniin.

Onko tossa agiradalla tuo kakkoshypyltä renkaalle noin hurjan jyrkkä? se näyttää vaikuttaa kyllä tosi kinkkiseltä vai onko tää sääntö jo vanhaa tietoa :D "Tuomarin täytyy asettaa rengas- tai pituushyppyeste niin, että kyseiselle esteelle voi hakeutua suorassa linjassa edelliseltä esteeltä."

Täytyy varmaan kokeeksi asennella toi course desingneri koulun koneelle ja harjoitella käyttöö ja sitten ottaa joku maratooni ja piirrellä kaikki radan pätkät ja semmoset mitä on jossain lippulappusilla ja muistilokeroissa ja mielikuvituksessa ;)

Marika Forslund kirjoitti...

Kiitos ratakuvista! Ei se haittaa vaikka etäisyydet ovat sinnepäin....
Flexitrack, mitä mä käytin, ei enää ole saatavilla.

Unknown kirjoitti...

tuli moka tos b radas. neloshyppy on sama ku toi 18 ja sen kulma on sit päin p...tä. mitenkähän se olevinaan muka oli. kulma ehkä puoles välin 4 ja 18 ja 19 sit enempi alaspäin tosta. viralliset ratapiirrokset oli tuol netis, mut ne on kyl ihan jotain muuta kun todellisuus. voin kyl väittää että noi omani on lähempänä.

Marja kirjoitti...

Onnea agimenestyksestä! :)

T: Marja, Nasta & Vinha