maanantai 8. kesäkuuta 2009

agilitypulinaa


Kävi kansalta käsky, että pitäs kuulemma agilitystä jotain pulista. Päästiin siis Hskh:n jäseneksi ja Sanna Toivolan jatkoryhmään harjoittelemaan. Pari eka kertaa siinä sitten ihmeteltiin saran kanssa meininkiä, ja vetäjän kanssa todettiin, että vauhti on nyt koiralta poissa kokonaan. Sara meni about viitisen estettä ja sen jälkeen täys stoppi. No minussahan se varmaan se lopullinen vika oli kun olin mennyt itsekseni houkuttelemaan namilla saraa jatkamaan ja palkkaillut vähän miten sattuu. Tosin olihan siinä aika paljon muuttujia. Saralla oli pari eri kurssia samaan aikaan, toinen jopa samana päivänä, sitten selman tulo taloon, joka on vei saralta energiaa ja intoa, juoksut, jnejne. Ja kun ei ole vielä ihan kauhiasti tuosta agilityn harjoittelustakaan kokemusta.

Treeniryhmässä on 8 koirakkoa, joista tosin paikalla ei ole ollut kuin korkeintaan puolet kerrallaan, eli 1,5 tunnin vuorolla ehtii kyllä kummasti jumittamaan. Todettiin sitten, että ehkä fiksumpaa treenailla saran kanssa vähän aikaa keskenään ja tutustua rauhassa uuteen treenaus ympäristöön ja yleensäkin saada iloa ja vauhtia. Sarahan oli aina ihan intona lähdössä treenaamaan, mutta vuoron odottelu, uudet koirat ympärillä, uusi ympäristö, huono ohjaaja (minä siis) onnistuivat saamaan koiran ihan lukkoon.

No ei hätä ole tämännäköinen. Aloin sitten käymään Saran kanssa kahdestaan samaisella kentällä eri kellon aikoihin treenaamassa, ensin menin aamuseitsämältä, sitten puoliltä päivin ja eilen sitten ihan iltasella, kun joka kentällä oli treenailijoita ja siksi myös enempi häiriötä. Ja nyt pari kolme viikkoa ja 5-6 treeni kertaa myöhemmin ei enää meinaa samaksi koiraksi tunnistaa. Eilen kun olin viimeksi treenailemassa (lue huvittelemassa) kentällä, en enää itse pysynyt saran vauhdissa mukana, mutta onneksi on harjoiteltu kauko-ohjausta jo vähän. Sara menee jo pitkiäkin pätkiä ja vauhti eikun lisääntyy, ja kun itse yritin väliin hengähtää ja vetää happea, tuli sara viereen haukkumaan, että alahan jo tulla sieltä. On todella kiva seurata kun sara on aivan intona päästessään kentälle ja vinkuminen alkaa jo hiekkatielle käännyttäessä, ja parkkipaikalla kyllä kuulee koko kenttä, että sara on tullut.

Kaikki esteet sujuu jo aika mukavasti. keppeihin on tullut paljon vauhtia lisää, tosin olen onnistunut saamaan saran hyppäämään kepit (ilmeisesti ohjaamalla liian korkealla kädellä) , eli se pitää hioa vielä sitten kuntoon. A-estettä ollaan nyt vedetty alkeisradan matalammalla versiolla ja se menee kuin vettä vaan, tosin sara kyllä itse haluaisi sitä oikeaakin mennä, vaikka vähän jännittääkin sitä. Keinukin menee. Eilen kokeiltiin huvikseen pöytääkin (jota ei kyllä kauheasti kisoissa näy, vaikka oli MM-kisoissakin)

Eilen siis treenattiin sellaista vauhdikasta pikkupätkää jossa oli hyppy, putki, kaksi hyppyä vierekkäin ja takana u mallinen putki. sitä sitten pyöriteltiin eri suuntiin ja kokeilin ohjausta eri puolilta ja kulmista.Ensi viikolla menemme sitten kokeilemaan taas miten treenaaminen maistuisi ryhmän mukana. Ja jos/kun homma sujuu voisi alkaa sitten hiomaan ohjaamista. Ennakkojakin pystyy saran kanssa ottamaan tosi paljon kun pysyy niin hyvin eka hypyn takana. Pitäisi noita jaakotuksia ja persjättöjä vähän harjotella. Kiitoksia pitää kyllä antaa hskh mahtaville treenipuitteille, ja muutamalle ihmiselle, ketkä ovat tulleet antamaan kentän laidalta hyviä vinkkejä (esim tuo loivempi a) tällaiselle noviisille.

Niin ja elokuussa sitten schapeleirillä luvassa ilmeisesti aika tasokasta koulutusta agilitynkin saralla.

Sanna saapi kirjoitella omista kursseistaan ja selmankin kuulumisista. Paitsi sen verta, että olen alkanut jo Selman kanssa kotipihassa harjoittelemaan ohjaamista, menee tosi hienosti putkeen ja keppejäkin. Meillä on siis kepit ja putki omassa pikkupihassamme, ja olen luvannut koirille, että rakennan yhden hypyn siivekkeillä, että selma pääsee niitä kiertelemään myös (ilman hyppäämistä siis)

Ensi sunnuntaina sitten vaihteeksi koiranäytelmä Kotkassa, jossa taisi olla kymmenen schapea. saa nähdä miten sara menee kehässä. lykkyä.

Saikohan tästä mitään tolkkua. no tuli luvattua pulinaa agilitystä niin siinä sitä sitten.

1 kommentti:

Riina kirjoitti...

Tulihan se sieltä! Jee :) Mun pitäs kanssa kirjottaa. Hirveetä sanastohelinää oppi taas eilen, mutta ihan hyvää semmosta! Pitäs kirjottaa blogii kun vie muistaa... Tuli kanssa twistit ja jaakotukset selkeiksi.

Mun pitäs alkaa teslalla kanssa ottaa irtokeppei. Mutta kepit on edelleen heinolassa... grr. Voisin pullotella jo tänään! :)