maanantai 20. elokuuta 2012

Tokojuttuja

Kaksi viimeisintä viikonloppua on sujunut tokon merkeissä, ensin Järvenpäässä schapeleirillä Lentsun opeissa ja nyt lauantai kokeillen ja sunnuntaina oli Hupsilla näyttökoe nuorten koirien tokorinkiin.

Niin mukavastihan siinä kävi että saatiin Hupsin kanssa kahden vuoden paikka rinkiin! Näytön jälkeen ei kyllä tuntunut siltä että näin voisi käydä. Yleisvaikutelmasta saatiin lyhyt kirjallinen arvio: "Koirassa näkyy nuoruus, kokemattomuus ja häiriöherkkyys. Vaikuttaa kuitenkin varsin lupaavalta. Positiivinen yleisilme (ohjaaja + koira)." Ja juuri näinhän se olikin :) Oltiin näytössä aika karmeita, tai Hups teki parhaansa sen kanssa mitä sille oli annettu, mä olin taas kerran normaaliakin huonompi. Ei pitänyt muka jännittää hullun lailla mutta sen sijaan jännitin sitäkin enempi. Viimeisen liikkeen sivulletulo houkuttelut oli kyllä jotain ihan karmeeta. Hyvä muistutus että treenilistan ykkösenä, tai hyvänä kakkosena, pitäs edelleen olla se kontaktin & seuruun ja perusasennon tarjoaminen! Aina ja kaikkialla eikä vaan just sillon ku alotellaan treenejä.

Paikallaoloissahan meillä on menossa kotioloissa "päämaahan & takajalat pysyy nätisti alla"-projekti, joka on kestänyt viikon ja hirveen vaikeeta mun kärsivällisyydelle kun ei oo jo valmista...ei kyllä oo ihan hirveen monesti ees tehty.. Ja pupsi suorittaa paikallaolot tällä erää "makoiluna" mikä on tietenkin ihan jees, ensisijaisesti sais nyt näyttää pysyvältä & rennolta. Oli tosi mukava huomata että rivistä lähti musta kelpie (toisinto sm:stä sillä erolla että tämä koira ei ollut haitaksi muille, eli ihan paras mahdollinen treeni! :) ) ja Hups oli ihan fine, mitä nyt piti vähän turhan tarkkaan tuijotella että mihin se menee ja mitä se tekee. Riviharjoittelu myös tuottanut tulosta kun alas ja ylös mentiin eka käskyillä ja muka avuitta, videolta huomaa että en mä nyt ihan avuton kuiteskaan ollut.. Ja kauhee koiran tsekkailu siinä ennen aloitusta. Makas kuitenkin ja se on pääasia, tosin onhan se nyt elämässään noussut paikallaoloista tasan kahdesti että prosentti pitäs olla suhtkoht kunnossa, ku onhan niitä tehtykin. Kehästä pois mennessä palkkasin juoksemalla kun tarjos kontaktia. Toivottavasti ei vaikuttanut pupsi-näkökulmasta sillä että jee pääsin pois täältä!

Kehään mentiin tosi huonosti, pitkähkö seuruu ei ehkä niinkään kestossa ongelmaa kuin alkupuolella. Häröilytti ja kontakti tipahteli ja perusasennot oli outoja. Näytti se videolta paremmalta kuin miltä tuntui kaikkine kontaktin tippumisineen.

Odottelut ja välit oli pitkiä. Hupu ootteli kiltisti maassa, ei kyllä tosin nyt yhdistänyt sitä oottelua yhtään siihen opetettuun "jee, saa tulla, leikitään". Luoksetulon jätössä katteli muualle, kutsuin vaikke katsonut, lähti hyvin, kiva vauhti, vähän törmäs, ihan hyvin sivulle.

Pito oli ihan jees, katteli taas muualle mutta suoritti kuitenkin.

Oma valintainen liike liikkeestä maahanmeno oli tosi hauska idea :D Jäi nimittäin seisomaan ja oli muutenki aika pihalla, ja mä menin ihan lukkoo ku jumitti kattelee jotai taaksepäin. Saatiin uusia, en ois kyllä halunnut kun ei se uusinnoilla korjaa vaan tekee aina vaan saman. Jälkeenpäin ajatellen ni ois voinut jotai kivempaaki teetättää.

Lopuksi oli kiva kun sai luvalla leikittää ja palkata koiran kehässä. Tosi hyvä treeni! Näytän leikittäessä tietenkin aika typerältä :) Hupu oli aika helpottuneen oloinen kun sai leikkiä oudossa tilanteessa, yritti hyppiä varastamaan lelua mitä yleensä tekee vasta jos on vähän erilaisella fiiliksellä.

Loppuhyvin kaikki hyvin, rinkiin päästiin ja treeniajatuksia on taas kasapäin. Päästiin myös oman seuran Toko-tehiksen B-ryhmään ensikaudeksi! Sara ei hakenut tehikseen, koska uskon että Hupsin kanssa voidaan saada paljonkin irti tällaisesta ryhmästä, verrattuna siihen että Saran kanssa suurin ongelma olen minäminä ja minä (Hupsin kanssa elättelen vielä toivoa..) Ja en oikeastaan sillä tavalla edes halua sen kanssa halua liikkeisiin liittyviä neuvoja tms. kun meidän ainoo tavoite on saada koiran ohjaaja olemaan kisatilateessa sellainen että koira voi onnistua kokeessa edes lähes yhtä hyvin kuin miten hyvä se on aina treeneissä. Ja kun sen liikeosaaminen on useimmiten mulle ihan täydellisen riittävää. Joku kisaharkkaryhmä/päänkorjaajat ois meille ehkä sopiva paikka :)

Tässä vielä video hupun suorituksesta. Leikkelin sieltä ne makuuodottelut pois, ei kai niissä mitään ihmeellistä, Hupu makaa ja mä näytän ihan hullun hermostuneelta ja värkkäilen koko aika jotain hihoj, ponnaria yms. Niin, ja siellä luoksetulon jälkeisessä siirtymässä näkyy että osataan myös maahanmeno ;)

Lauantaina schapet kokeili. Oli helle ja jätin viilennystakin kotiin ja mua ärsytti ku oli kuuma. Sara oli ihan läähpuuh ja nuuskis.
+istui istumisen ysin arvoisesti, Saraksi aika hyvin
+zeta meni hyvin
+tunnarin tekis suht korrektisti, toki pureskellen palautus
+kaukot tais tehä just niin ku opetettu, paits istumiset vähän vajaita
+ei kertaakaan kehänauhan yli
-kehäänmenot järkkyjä
-liikkeiden välit järkkyjä (ai pitääks niitä ylläpitää?)
-ohjaaja oli huono ja jännitti liikaa
-seuruu levis sata kertaa, ei oikeestaan seurannnut
-luoksetulossa katteli muualle ja ohjaaja ei osannut reagoida
-merkeille menot huonoja, ei lähtenyt ruutuun eikä ohjatulle (tää on niin fiiliksestä kii!)
+sain tehä ruudun niin että meni, voi-ruutuna meni ku vähä näytin, oli reipas
-metskuäääh
-makuussa oli taas värkännyt jotai ja käynyt istumassa
+ei piippausta
-pari hauta tuli vahingos
Lääkkeeksi: uuden paikan treenejä, usko osaamiseen ohjaajalle, Sara suoritti just ne liikkeet joista uskon että me voidaan suoritua (vaikka ihan oikeesti voidaan suoritua kaikista, mä vaan en aina muista sitä)

Semppakin kokeili, ja pääs palkinnoille kolmostuloksella :D Oli kyllä mun mielestä palkinnto ansainnutkin, vaikka virheitä tuli ja seuruu oli taas koehuonoa, niin sitä ei ahdistanut kehässä, se oli varsin iloinen!

Tuomari olisi halunnut antaa molemmille karvakasoille söpöyspisteitä.

Schapeleirillä Lentsun opissa oli tietenkin parasta ja kivintä, mitä muutakaan. Sarkki teki kivoja kuuntelutreenejä, Riinalla pitäs olla videolla, kun saan joskus ni vois tänne laittaa..

Tässä muutama leirikuva

Kahdessa vikakuvassa älykiva kuuntelutreeni. Eka heitettiin kapula vasemmalla sivussa olevan esteen yli. Sitten koira suoraan eteen ruutuun, josta taaksepäin kiertämään tolppaa (kuvassa) paluumatkalla stoppi, siitä sivulle ja sitten esteen yli hakemaan kapulaa. Toinen treeni missä koko aika kapula suussa oli meille heti pal vaikeempi. Mistä tulikin mieleen että Saran kanssa pitäs kapulajuttuja vahvistella.

Ei kommentteja: