perjantai 9. huhtikuuta 2010

Selman treenipäiväkirja osa 5

Oli sitten vuorossa toiseksi viimeinen alkeiskurssikerta, vetäjänä itse järjestävä taho eli Juha Orenius.

Oltiinkin toisessa päässä hallia kuin yleensä, kun jatkoryhmä tarvitsi puomin käyttöönsä radalle.
Tänään oli ohjelmassa ohjausharjoituksia, niistoa, niisto-persjättöä, ei siis vieläkään keinua, toivottavasti vikakerralla tulee sitten se. Niistojahan pääsin itse harjoittelemaan maanantaina Saran kanssa Jänesniemen opissa, ja nyt sitten pääsi Selmakin.

Aloitettiin sillä että jätettiin koira hypystä sivulle vähän matkan päähän. sitten itse siivekkeen viereen, niin että vartalon keskilinja about siivekkeen riman puoleisessa reunassa. Jalat menosuuntaan kohti, siivekkeen puoleinen jalka rimaa lähemmäs. sitten saman puolen käsi riman yli (tosin meillä rimat maassa) ja nakki kädessä tietty. sitten käsky hyppy, ja kun koira on lähempänä pysäytettiin, täs, jotta koira oppii kokoamaan ittensä ennen jyrkkää käännöstä hypyn yli, ja sitten niistettiin kädellä siivekettä hipoen ja palkka. muutama toisto molemmilta puolin, ja sitten jätettiin tuo hidastaminen pois. kokeiltiin sitä sitten hyppy, u putkeen ja persjätöllä takaakiertoon ja siitä niisto. Selma oli ihan huippu, ja lukitsee tosi aikaseen itsensä jo ja pystyn ottamaan vähän ennakkoakin, ei tarvitse siis loppuun asti odottaa niistossa käden kanssa.

Sitten sama homma niin että otettiin niisto-persjättö. eli niiston jälkeen vaihdetaan käsi (ja puoli siis kanssa). Eipä tässä ollut Selmalle mitään ongelmaa. Selma osaa lukea kyllä minua todella hyvin, ehkä kesän ja syksyn ohjausharjoitteista oli hyötyä.

Otin sitten verkkokeppejä namikipon kanssa, ja lähettelin Selmaa eri puolilta eri suunnista kepeille, ja näyttää tosi hyvälle, Kerran oli vähän iso kulma ja kova vauhti niin Selma ei kääntynykkään tarpeeks sisäänmenossa ja törmäsi verkkoon. Tuo namikippo lisää hyvin kyllä Selman vauhtia ja se ei huomakaan minua siinä vierellä, eli suorittaa tosi itsenäisesti.

Sitten Selma halusi ottaa A:ta muutaman kerran (meni siis itse taas kerran sinne), otin siihen parit kontaktit sitten, ei menny ihan niin hyvin kun viimeksi, kun jäi vinoon joka kerta.

Katselin siinä sitten nelikuisen belgin treenausta vähäsen, kun tuli meidän kentälle (oli siis Oreniusten oma koira Annan kanssa), ja huomasin että Saran tuleva koulutusohjaaja tuli katselemaan treenejä odotellessaan kentän vapautumista, Kävin sitten moikkaamassa hänetkin, ompahan valmiiksi tuttu naama, kun menen treeneihin eka kerralla.

Ajattelin Selman kanssa mennä Saran sijaan viimeiselle hallivuorolle lauantaina, kun Saralla on möllitokokisat siinä samaan aikaan koirakeitaalla. Saa Selmakin sitten jo tuntumaa tulevaan treeniryhmäänsä, kun siis sai Saran paikan vanhasta treeniryhmästä, joka jatkossa on keskiviikkoisin samaan aikaan kun Saran tokotreenit, ja ovat muuten Ojangossa vierekkäisillä kentillä, jännityksellä odotellaan kerjätäänkö verta nenästä kun koirat treenaa vierekkäin. Ja sitten ensi torstaina viimeinen kurssikerta Selmalla ja kuin tilauksesta ulkokausi alkaa seuraavalla viikolla. Ajattelin tähdätä Selman kanssa toukokuun lopussa jo epiksiin Ojankoon kun on tullut tuo 15kk täyteen. Saa nyt nähdä vielä miten menee.

Ei kommentteja: